TV-NytStreamingnyt

Ny sæson af Borgen – sådan er rettighederne fordelt mellem DR og Netflix

DR offentligjorde i april at der kommer en ny sæson af serien Borgen. Den nye sæson er blevet mulig i et samarbejde med Netflix.

Folketingets Kulturudvalg har stillet spørgsmål til aftalen mellem DR og Netflix, og nu har kulturministeren indhentet svar på disse fra DR . Af svarene kan blandt andet læse at:

DR ejer den kommende serie fuldt og helt, og DR har den fulde redaktionelle og kunstneriske kontrol over produktionen af den nye sæson, som produceres af det danske produktionsselskab ’SAM productions’ for DR.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

DR har de eksklusive rettigheder til verdenspremieren på den nye sæson. Først efter DR’s visning af serien vil Netflix have rettigheder til at gøre serien tilgængelig globalt på sin tjeneste. Herefter vil serien i et år være tilgængelig hos både Netflix og DR, hvorefter serien vil være tilgængelig hos Netflix i resten af den 5-årige aftaleperiode. I denne periode har DR forsat mulighed for at vise serien i afgrænsede perioder på både flow og DRTV.

Netflix erhverver med aftalen også streamingrettigheder til de tre forudgående sæsoner af serien. Rettighederne til de tidligere sæsoner er i perioden delt med DR, og DR kan frit stille de tre forudgående sæsoner til rådighed på DRTV eller vise dem på flow-tv, dog naturligvis inden for rammerne af DR’s relevante overenskomster og aftaler med rettighedshavere.

Netflix erhverver med aftalen en tidsbegrænset ret til at vise serien globalt på egen streamingtjeneste i fem år. Når Netflix’ licensperiode udløber, har DR streamingrettighederne eksklusivt både i Danmark og globalt. Det står erefter DR frit for at sælge streamingrettighederne til serien internationalt til andre parter end Netflix

I den periode som serien – og de tidligere sæsoner af serien – ligger på DRTV vil de danske tv-distributører, som har aftale med rettighedshaverne omkring tilrådighedsstillelse af DRTV, og som har indgået samarbejde med DR om den tekniske løsning, kunne stille serien til rådighed for brugerne i deres tilbud.

DR bemærker, at DR generelt har nye danske dramaserier tilgængelige i en periode på cirka et år fra seriens publicering på DRTV. Herefter tages serien ned, og genpubliceres lejlighedsvist, som led i DR´s generelle publicering af drama på DRTV. Aftalen med Netflix er indgået på en måde, så DR har mulighed for at publicere serien på samme
måde, som DR typisk publicerer andre nye dramaserier.

Salget af streamingrettighederne til Borgen er ikke udtryk for et generelt skifte i DR’s strategi og samarbejde med markedet. Salget ligger i forlængelse af mange års samarbejde og samfinansiering af fiktionsindhold med både det danske og internationale marked til gavn for dansk public service-dramatik.


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button