Branche-Nyt

Black Friday rabatter – mange bliver skuffet

Danskere har en klar forventning om at der kommer store rabatter på Black Friday udsalget og 63% giver udtryk for at for dem er et godt Black Friday et tilbud på mellem 40 og 50% rabat.

Det viser en aktuel spørgeskemaundersøgelse, som PriceRunner, der er Danmarks største prissammenligningstjeneste har gennemført.

1000 danskere har svaret på en lang række spørgsmål om Black Friday.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Men sådan er virkeligheden desværre ikke, og det kommer til at skuffe mange forbrugere, når de ser butikkernes tilbud på Black Friday 29. november. Vi vil jo så gerne sikre os udsalgskup med stor rabat, men det er butikkerne slet ikke klar til. I gennemsnit ligger rabatterne på 20 til 25%, og det skuffer mange forbrugere, siger Martin Andersen, der er direktør for PriceRunner.

21% giver i undersøgelsen direkte udtryk for at rabatterne for lave. 1000 brugere af pricerunner.dk har svaret på et online spørgeskema i perioden uge 42 til 44.

Vores bedste råd til forbrugerne på Black Friday er at sammenligne prisen først og ikke stirre sig blind på hvor stor en rabat butikken siger de giver. Fordi ofte kan varen købes billigere i en anden butik eller den har været billigere på et tidligere tidspunkt, og så er tilbuddet det vi kalder for et falsk tilbud, siger Martin Andersen.

Hvad vil vi købe?

Kvinder vil købe tøj, sko, køkkenudstyr, legetøj og smykker. Mændene vil især gå på udsalg efter elektronik, TV, tøj, mobiltelefoner og højttalere.

Black Friday er i år 29. november, og det er den ene dag om året, hvor alle butikker såvel online som fysiske sætter en lang række produkter markant ned i pris i 24 timer. I år forventer mange butikker at udvide Black Friday udsalget til at vare i flere dage, fordi Black Friday ligger så tæt på jul.

Hos Pricerunner kan du få et overblik over Black Friday tilbudsbutikker.

8 facts om Black Friday

  • 98% af danskerne kender Black Friday
  • 56% var på Black Friday udsalg i 2018
  • 1 ud af 3 ved allerede nu at de skal på udsalg – 48% har ikke besluttet sig endnu
  • 27% vil sidde klar ved computeren ved midnat for at få fat i de første Black Friday tilbud
  • 40 procent har et Black Friday budget på op til 2000 kroner
  • 38% mener at en god Black Friday rabat skal 50 procent
  • 77% vil sammenligne priser på Black Friday
  • Vi handler både i online butikker og i de fysiske butikker – næsten ligeligt fordelt

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button