Biografnyt

Biografpremierer i februar 2023

Februar betyder også vinterferie for mange børnefamilier, og derfor er der også en masse børnevenlige film på plakaten i biografen. Der er også flere danske filmpremiere som komedierne Meter i Sekundet og Jomfruer fra rummet og dramaerne København findes ikke og Kysset.

Filtrér oversigten

torsdag 2. februar
Meter I Sekundet | Trailer
2 feb 2023
20:00

Meter i Sekundet

Film | Komedie | 2023
LoadingTilføj Favoritlisten
Læs omtale

Hella Joofs længe ventede filmatisering af bestselleren Meter i Sekundet får dansk biografpremiere den 2. februar 2023. Traileren kan du se længere nede.

Meter i Sekundet er en komedie om at falde til i de korte sætningers land – og om at falde til i sig selv. En hjertevarm og underholdende fortælling om de tilhørsforhold og det fællesskab, man ser tydeligst, når man står udenfor og gerne vil ind.

Meter i Sekundet – det handler den om

Maries liv bliver vendt op og ned, da hun – lettere modvilligt – tager fra København til Velling i Vestjylland, fordi hendes livs kærlighed, Rasmus, har fået job som lærer på en højskole. Mens Rasmus hurtigt suges ind i højskolelivet, er mødet med Velling et kulturchok for Marie, der med sine malplacerede tirader gang på gang oplever, at hun ikke hører til blandt de lokale. Langsomt begynder hun dog at lytte mere, end hun taler, og lærer, at Velling måske alligevel er et sted for hende – og at hun selv har noget at tilbyde det lille samfund med den brevkasse, hun skriver. Meter i Sekundet er en film om at falde til i de korte sætningers land – og om at falde til i sig selv.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

De er med i filmen

I den store hovedrolle som Marie, der ufrivilligt flytter med kæresten Rasmus til Vestjyllands Højskole og bliver lokal brevkasseredaktør, kan publikum glæde sig til at møde Sofie Torp. Hun fik sit gennembrud som søsteren i Niels Arden Oplevs drama Ser du månen Daniel fra 2019, og siden har hun også medvirket i bl.a. julekalenderen Julefeber på DR1, som Rose i Afdeling Q-filmen Marco Effekten, i Anders W. Berthelsens romantiske komedie Lykkelige Omstændigheder og senest som Lis i DR’s dramaserie Carmen Curlers. Dem der har hørt METER I SEKUNDET som lydbog vil måske kunne huske, at det faktisk er Sofie Torp, der har indtalt den. Og nu får biografgængere mulighed for at opleve ”hele” Sofie Torp.

I rollen som hendes tålmodige kæreste Rasmus ses Thomas Hwan. Han spillede efterforskeren Alf Ryberg i alle tre sæsoner af Bedrag på DR1 og har også haft markante roller i den Robert-belønnede biografsucces Hvor kragerne vender og tv-serier som Kastanjemanden, Limboland og Fantomforhold.

I andre centrale roller ses bl.a. Lotte Andersen som højskolens forstander, Bodil Jørgensen som dagplejeren Maj-Britt, Bjarne Henriksen som Maj-Britts mand Bent, Anders Agger som sig selv, Maria Rossing som økolæreren Tone, Johanne Louise Schmidt som kørelæreren Mona, Rikke Bilde som keramiklæreren Githa, Christian Tafdrup som Sebastian samt Malaika Berenth Mosendane, Arian Kashef, Jakob Garde, Nina Rask, Aya Grann og Lasse Dein som nogle af eleverne på højskolen.

De står bag

I instruktørstolen sidder Hella Joof, der står bag succeser som En kort en lang, Oh Happy Day, All Inclusive og senest Happy Ending. Foruden Hella Joof tæller det garvede hold bag filmen Jenny Lund Madsen og Ida Maria Rydén, der sammen har skrevet filmmanuskriptet til METER I SEKUNDET samt fotograf Kim Høgh, og production designer Mette Rio.

Mumier på udebane | Officiel Trailer
2 feb 2023
20:00

Mumier på Udebane

Film | Børn | 2023
LoadingTilføj Favoritlisten
Læs omtale

I Egypten, langt inde i jordens indre, findes der en 3000 år gammel by som beboes af mumier. Efter kejserligt mandat skal prinsesse Nefer giftes med Thut, men ingen af dem ønsker at gifte sig. Nefer fordi hun higer efter frihed, og Thut fordi han er allergisk over for forpligtelser. Men gudernes ønsker er uomgængelige, og Thut bliver nødt til at gifte sig med Nefer indenfor syv dage og bringe den gamle ring, som Faraoen har givet ham, i intakt stand til brylluppet.

I mellemtiden, på jordens overflade, gennemfører Lord Silvester Carnaby en arkæologisk ekspedition, hvor han for første gang finder noget af værdi: en egyptisk grav, hvor han udover flere trofæer finder en vielsesring. Det er hans mulighed for at gå over i historien som anerkendt arkæolog og se sin drøm blive til virkelighed, dog regner han ikke med, at denne ring allerede har en ejer …

Da Thut opdager, at hans ring er blevet stjålet, har han intet andet valg end at kravle ind i den menneskelige verden og infiltrere nutidens London. Han er ledsaget af sin yngre bror Sekhem, en 8-årig dreng, der ønsker at genvinde Thuts karetracer-heltestatus; og Croc, den lille krokodille og Sekhems kæledyr; samt Nefer, der benytter lejligheden til at flygte fra ægteskabet og forfølge sine drømme.

Sammen kommer de tre mumier på udebane, hvor de skal navigere rundt i det moderne London, finde den ring, som Lord Silvester Carnaby har stjålet fra dem, og, noget der ikke var i Thut og Nefers planer, lære at kunne lide hinanden.

torsdag 9. februar
Asterix & Obelix: I dragens rige - I biografen 9. februar (dansk trailer)
9 feb 2023
20:00

Asterix og Obelix: I dragens rige

Film | Familie | 2023
LoadingTilføj Favoritlisten
Læs omtale

Det er år 50 f.Kr. Kejserinden af Dragens Rige er netop blevet fængslet efter et statskup opildnet af forræderen Prins Deng Tsin Qin. Med hjælp fra købmanden fra Fønix, Finalthesis, og hendes trofaste livvagt Mai Wei, flygter kejserindens eneste datter Prinsesse Sass-Yi til Gallien for at bede om hjælp fra de to gæve gallere Asterix og
Obelix, som takket være deres trylledrik har overmenneskelige kræfter.

Der ingen tvivl om, hvem der kan redde prinsessen og det ganske rige. Vores to uadskillelige helte sætter alle sejl til for at hjælpe den skønne prinsesse med at redde hendes mor og befri hendes land. En stor og eventyrlig rejse for Asterix og Obelix starter på deres vej mod Dragens Rige. Men Cæsar og hans magtfulde hær tørster efter en ny erobring, og er også på vej mod Dragens Rige…

Folk og Røvere i Kardemomme By I Teaser trailer
9 feb 2023
20:00
LoadingTilføj Favoritlisten
Læs omtale

De legendariske røvere Kasper, Jesper og Jonatan indtager landets biografer til vinterferien med premieren på den helt nye animationsfilm FOLK OG RØVERE I KARDEMOMME BY.

Filmen får biografpremiere 9. februar 2023 og er baseret på den berømte børnebog af Thorbjørn Egner fra 1955, som også er blevet til en af de mest sete forestillinger i dansk teaterhistorie med tæt på 1 mio. solgte billetter.

FOLK OG RØVERE I KARDEMOMME BY er Thorbjørn Egners elskede fortælling om Kardemomme By i en varm og sjov animationsfilm for hele familien med alle de populære sange vi kender. Publikum i alle aldre kan glæde sig til at hoppe med ind i en hyggelig, nostalgisk og farverig verden befolket af alle de elskede karakterer mange af os er vokset op med.

Handlingen

Kardemomme By er en hyggelig og travl lille by fuld af smilende mennesker, med egen sporvogn og verdens flinkeste politimand. En by, hvor alt ånder fred og idyl – hvis det altså ikke lige havde været for de tre røvere Kasper, Jesper og Jonatan. Røverne bor lige uden for den fredelige Kardemomme By, og når de har brug for noget, sniger de sig bare ind til byen og stjæler det. En dag bliver røverne arresteret og anbragt i byens fængsel. Men da en brand bryder ud, får trioen en ny chance for at bevise over for byen, at de er mere end bare røvere.

FOLK OG RØVERE I KARDEMOMME BY er instrueret af Rasmus A. Sivertsen, der tidligere har stået bag filmatiseringen af bl.a. Dyrene i Hakkebakkeskoven, Måneskin i Bakkekøbing, Bakkekøbing – det store osteræs og Jul i Bakkekøbing.

Stemmerne til Kasper, Jesper og Jonatan leveres af Niels Olsen, Jon Lange og Frederik Cilius, og resten af castet offentliggøres senere på efteråret.

Jomfruer Fra Rummet | Trailer
9 feb 2023
20:00

Jomfruer fra rummet

Film | Dansk Komedie
LoadingTilføj Favoritlisten
Læs omtale

Jomfruer fra rummet beskrives som en hylende morsom, fantasifuld og anarkistisk ungdomskomedie, der kredser om sex og kærlighed blandt unge gymnasieelever.

JOMFRUER FRA RUMMET har biografpremiere den 9. februar og er ifølge den spillefilmsdebuterende instruktør Peter Molde-Amelung: “en kæmpe fest af den slags, man ikke vil hjem fra. “

I traileren introduceres publikum for gymnasiedrengene Gustav og Buller, hvor fester, sex og den svære første kærlighed er altopslugende. Men måske møder de deres overmand, da rumvæsnet Allan lander på jorden med en helt særlig mission…

Jomfruer fra rummet – det handler den om

Gymnasietiden er ved at være ovre for den generte Gustav og hans bedste ven Buller. De to outsidere tænker på sex – og taler hele tiden om det. Gustav er håbløst forelsket i populære Barbara, som knap nok er klar over hans eksistens. Men drengenes liv ændres totalt, da et rumvæsen i skikkelse af en flot fyr ved navn Allan pludselig dumper ned fra himlen og flytter ind hos Gustav. Uden at kende til Allans plan om at overtage jorden ved at forplante sig med flest mulige, danner Gustav og Buller et særligt venskab med ham. Det går dog op for både Gustav, Buller og Allan, at sex handler om meget mere end forplantning, og dén sandhed ændrer deres verden for altid.

De medvirker i Jomfruer fra rummet

Nordisk Film Production og Peter Molde-Amelung har til JOMFRUER FRA RUMMET fundet en flok helt nye skuespiltalenter. I hovedrollen som den generte outsider Gustav ses Albert Rosin Harson, der fik sit gennembrud i TV2-julekalenderne Tinkas Juleeventyr og Tinka og Kongespillet, og som i 2020 dansede på hele Danmarks dansegulv i Vild med Dans. Som Gustavs bedste ven Buller ses Milo Campanale, der tidligere har haft roller i spillefilmen Kærlighed for voksne (2022) samt tv-serierne Stikker, Mit 50/50 Liv og Nisser på Netflix.

Tobias Maj Stelzner, Frederikke Sofie Faber og Zelma Lewerissa står i JOMFRUER FRA RUMMET for første gang foran kameraet i en spillefilm. Model og influencer Zelma Lewerissa spiller drømmepigen Barbara, og Tobias Maj Stelzner og Frederikke Sofie Faber får, forklædt som henholdsvis Allan og Fantasy, en opsigtsvækkende debut på det store lærred.

Rundt om Albert Rosin Harson, Milo Campanale, Zelma Lewerissa, Tobias Maj Stelzner og Frederikke Sofie Faber kan publikum også glæde sig til at stifte bekendtskab med Peder Thomas Pedersen og Julie Agnete Vang som Gustavs pinlige forældre samt Lars Hjortshøj, Jesper Ole Feit Andersen, Helle Dolleris og Kasper Stensbirk i øvrige roller.

Holdet bag JOMFRUER FRA RUMMET
Med JOMFRUER FRA RUMMET instruerer Peter Molde-Amelung sin første spillefilm efter, at han tidligere har instrueret tv-serier som TV2s Blå Bog for Evigt og TV2 Zulus SJIT Happens, hvoraf sidstnævnte er skabt og skrevet af filmens erfarne manuskriptforfatter Thomas Glud. Nicolai Lok Hansen er filmens fotograf, og Trine Padmo Olsen er production designer.

KØBENHAVN FINDES IKKE trailer - I biograferne nu
9 feb 2023
20:00

København findes ikke

Film | Drama
LoadingTilføj Favoritlisten
Læs omtale

Snowglobe og Scanbox Entertainment står bag det psykologiske drama København findes ikke, der er instrueret af Martin Skovbjerg og skrevet af Eskil Vogt.

Filmen er en fortælling om den altopslugende forelskelse, om sårbarhed og om ønsket om at bryde normerne og stille sig udenfor de forventninger, der er til os som mennesker i samfundet.

København findes ikke får biografpremiere torsdag den 9. februar 2023.

København findes ikke – mere om handlingen

Sander og Ida møder hinanden i København. Her finder de ind i en intens og altopslugende forelskelse, hvor de føler sig uovervindelige og ikke behøver at være andet end det, de er sammen. Verden udenfor må fortsætte uden dem. Men da Ida forsvinder sporløst, kræver hendes far og bror svar. I en tom lejlighed holder de Sander indespærret og forsøger gennem afhøringer at finde frem til sandheden.

De medvirker i København findes ikke

Jonas Holst Schmidt, der er musiker og forsanger i det danske indierockband Blaue Blume, debuterer som skuespiller i hovedrollen som Sander. Kæresten Ida spilles af Angela Bundalovic, som til januar har hovedrollen i Nicolas Winding Refns Netflix-serie Copenhagen Cowboy (2023). Hun har også tidligere medvirket i Netflix-serien The Rain (2018) og ungdomsserien Limboland (2020-2021).

I rollen som Idas far Porat ses Zlatko Burić, som lige nu nyder enorm succes for sin præstation i Ruben Östlunds Triangle of Sadness (2022), som også har indbragt ham en European Film Award-nominering for bedste mandlige skuespiller. Zlatko Burić er kendt for sin rolle i Pusher-triologien (1996, 2004 & 2005) og har desuden en fremtrædende rolle i den længe ventede serie Copenhagen Cowboy (2023).

I rollen som Idas bror ses det unge talent Vilmer Trier Brøgger. Han har tidligere medvirket i Martin Skovbjergs debutfilm Brakland (2018) og er i øjeblikket aktuel i Viaplay-serien Håber du kom godt hjem (2022). Herudover medvirker Christopher Læssø og Ella Schartner.

Holdet bag
Bag kameraet står Martin Skovbjerg. Han fik sin TV-debut i 2015 med den kritikerroste ungdomsserie Anton 90. I 2018 debuterede han som spillefilmsinstruktør med dramaet Brakland (2018), der høstede flere priser og nomineringer, bl.a. Talentprisen på CPH PIX samt Bedste Film på Montréal Festival du Nouveau Cinéma.

Den norske manuskriptforfatter Eskil Vogt, som var Oscar-nomineret for Bedste Manuskript for Verdens Værste Menneske i foråret, er både Executive Producer og manuskriptforfatter på KØBENHAVN FINDES IKKE. Manuskript til filmen er baseret på den norske roman “Sander” af Terje Holtet Larsen.

I traileren introduceres vi til vores to hovedpersoner Sander og Ida, spillet af debutanten Jonas Holst Schmidt og Angela Bundalovic, da de mødes for første gang i København. Vi er vidner til deres altopslugende forelske, der distancerer dem fra venner og familie. De er kun optaget af hinanden, og verden udenfor må vente. Men da Ida på mystisk vis forsvinder sporløst, kræver hendes far og bror, spillet af Zlatko Burić og Vilmer Trier Brøgger, et svar. Men Sander er den eneste, der kan kaste lys over, hvad der er sket. Hvis han ønsker det det…

Magic Mike’s Last Dance | Officiel Trailer
9 feb 2023
20:00
LoadingTilføj Favoritlisten
Læs omtale

Efter en længere pause fra rampelyset er ‘Magic’ Mike Lane (Channing Tatum) igen klar til at indtage dansegulvet i ”Magic Mike’s Last Dance”. Filmen er den tredje film om ‘Magic Mike’ i den succesfulde serie instrueret af Steven Soderbergh.

I hvad han håber bliver det sidste dansekapitel, tager Mike til London med en stenrig og prominent kvinde spillet af Selma Hayek, som lokker ham med et tilbud, som han ikke kan afslå.

Med alt på spil, skal Mike i gang med at optræne en række nye hotte dansere, da han opdager hvad der i virkeligheden er formålet med turen..

onsdag 15. februar
Ant-Man and the Wasp: Quantumania | Trailer
15 feb 2023
20:00

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Film | Action | 2023
LoadingTilføj Favoritlisten
Læs omtale

Superhelte-parret Scott Lang (Paul Rudd) og Hope Van Dyne (Evangeline Lilly) tager på nye eventyr som Ant-Man og Wasp.

Sammen med Hopes forældre, Hank Pym (Michael Douglas) og Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer), og Scotts datter Cassie Lang (Kathryn Newton), tager Ant-Man og Wasp på nye eventyr i the Quantum Realm, der skubber til deres opfattelse af hvad der er muligt.

Filmen er instrueret af Peyton Reed (Ant-Man, Ant-Man & the Wasp, The Mandalorian) og produceret af Kevin Feige og Stephen Broussard. I rollen som skurken Kang ses Jonathan Majors.

torsdag 23. februar
Cocaine Bear – I biografen 23. februar (dansk trailer)
23 feb 2023
20:00

Cocaine Bear

Film | Thriller | 2023
LoadingTilføj Favoritlisten
Læs omtale

”Cocaine Bear” er inspireret af en utrolig, men sand historie fra 1985, som begynder med en narkosmuglers flystyrt, en masse forsvunden kokain og den sorte bjørn, der spiste det.

En vanvittig thriller med særprægede betjente, voldelige kriminelle, uheldige turister og grænsesøgende teenagere i en skov i Georgia sammen med en 250 kilo tung dræberbjørn, der har indtaget en svimlende mængde kokain og nu er gået amok i blodrus og tryllestøv.

Kysset | Trailer
23 feb 2023
20:00

Kysset

Film | Drama
LoadingTilføj Favoritlisten
Læs omtale

Bille Augusts kommende store kærlighedsdrama har titlen Kysset. Filmen har biografpremiere 23. februar og den første trailer er frigivet.

KYSSET er et stort anlagt romantisk drama med Esben Smed og Clara Rosager i hovedrollerne samt Lars Mikkelsen, David Dencik og Rosalinde Mynster i de øvrige bærende roller.

Kysset – det handler den om

Danmark, 1913. Rygterne om en snarlig verdenskrig høres som et ekko op gennem Europa. Anton Abildgaard er en nobel og pligtopfyldende ung mand, hvis højeste prioritet er at afslutte sin officersuddannelse i kavaleriet med ære. Det bliver en skæbnesvanger aften, da han bliver inviteret til bal hos den lokale Baron Løvenskjold. Anton byder intetanende husets smukke datter Edith op til dans, men da det viser sig at hun er lam efter en tragisk rideulykke, rammes den unge løjtnant af skyldfølelse over at have sat pigen i forlegenhed. Han får stor medlidenhed med hende, mens hun forelsker sig brændende i ham. Medynk og stolthed gør dog, at Anton ikke kan være ærlig overfor hende, og i sine forsøg på at gøre det rigtige, graver han sig dybere ned i et uoverskueligt net af løfter og løgne. Imens rykker krigen med faste taktslag tættere på og truer med at besegle Anton og Ediths fælles skæbne for altid…

KYSSET er en både storslået og intim skæbnefortælling om gode mennesker på afveje, et studie i kærlighedens sande væsen og selvopofrelsens kunst. Med første verdenskrig som frygtindgydende bagtæppe foldes en dramatisk og usædvanlig kærlighedshistorie ud, der kredser om spørgsmålet: Kan medlidenhed være ægte kærlighed?


I samme kategori

Back to top button