Biografnyt

Biografpremierer i februar 2023

Februar betyder også vinterferie for mange børnefamilier, og derfor er der også en masse børnevenlige film på plakaten i biografen. Der er også flere danske filmpremiere som komedierne Meter i Sekundet og Jomfruer fra rummet og dramaerne København findes ikke og Kysset.

Filtrér oversigten

torsdag 9. februar
Asterix & Obelix: I dragens rige - I biografen 9. februar (dansk trailer)
9 feb 2023
20:00
Læs omtale

Det er år 50 f.Kr. Kejserinden af Dragens Rige er netop blevet fængslet efter et statskup opildnet af forræderen Prins Deng Tsin Qin. Med hjælp fra købmanden fra Fønix, Finalthesis, og hendes trofaste livvagt Mai Wei, flygter kejserindens eneste datter Prinsesse Sass-Yi til Gallien for at bede om hjælp fra de to gæve gallere Asterix og
Obelix, som takket være deres trylledrik har overmenneskelige kræfter.

Der ingen tvivl om, hvem der kan redde prinsessen og det ganske rige. Vores to uadskillelige helte sætter alle sejl til for at hjælpe den skønne prinsesse med at redde hendes mor og befri hendes land. En stor og eventyrlig rejse for Asterix og Obelix starter på deres vej mod Dragens Rige. Men Cæsar og hans magtfulde hær tørster efter en ny erobring, og er også på vej mod Dragens Rige…

Folk og Røvere i Kardemomme By I Teaser trailer
9 feb 2023
20:00
Læs omtale

De legendariske røvere Kasper, Jesper og Jonatan indtager landets biografer til vinterferien med premieren på den helt nye animationsfilm FOLK OG RØVERE I KARDEMOMME BY.

Filmen får biografpremiere 9. februar 2023 og er baseret på den berømte børnebog af Thorbjørn Egner fra 1955, som også er blevet til en af de mest sete forestillinger i dansk teaterhistorie med tæt på 1 mio. solgte billetter.

FOLK OG RØVERE I KARDEMOMME BY er Thorbjørn Egners elskede fortælling om Kardemomme By i en varm og sjov animationsfilm for hele familien med alle de populære sange vi kender. Publikum i alle aldre kan glæde sig til at hoppe med ind i en hyggelig, nostalgisk og farverig verden befolket af alle de elskede karakterer mange af os er vokset op med.

Handlingen

Kardemomme By er en hyggelig og travl lille by fuld af smilende mennesker, med egen sporvogn og verdens flinkeste politimand. En by, hvor alt ånder fred og idyl – hvis det altså ikke lige havde været for de tre røvere Kasper, Jesper og Jonatan. Røverne bor lige uden for den fredelige Kardemomme By, og når de har brug for noget, sniger de sig bare ind til byen og stjæler det. En dag bliver røverne arresteret og anbragt i byens fængsel. Men da en brand bryder ud, får trioen en ny chance for at bevise over for byen, at de er mere end bare røvere.

FOLK OG RØVERE I KARDEMOMME BY er instrueret af Rasmus A. Sivertsen, der tidligere har stået bag filmatiseringen af bl.a. Dyrene i Hakkebakkeskoven, Måneskin i Bakkekøbing, Bakkekøbing – det store osteræs og Jul i Bakkekøbing.

Stemmerne til Kasper, Jesper og Jonatan leveres af Niels Olsen, Jon Lange og Frederik Cilius, og resten af castet offentliggøres senere på efteråret.

KØBENHAVN FINDES IKKE trailer - I biograferne nu
9 feb 2023
20:00

København findes ikke

Film | Drama
Læs omtale

Snowglobe og Scanbox Entertainment står bag det psykologiske drama København findes ikke, der er instrueret af Martin Skovbjerg og skrevet af Eskil Vogt.

Filmen er en fortælling om den altopslugende forelskelse, om sårbarhed og om ønsket om at bryde normerne og stille sig udenfor de forventninger, der er til os som mennesker i samfundet.

København findes ikke får biografpremiere torsdag den 9. februar 2023.

København findes ikke – mere om handlingen

Sander og Ida møder hinanden i København. Her finder de ind i en intens og altopslugende forelskelse, hvor de føler sig uovervindelige og ikke behøver at være andet end det, de er sammen. Verden udenfor må fortsætte uden dem. Men da Ida forsvinder sporløst, kræver hendes far og bror svar. I en tom lejlighed holder de Sander indespærret og forsøger gennem afhøringer at finde frem til sandheden.

De medvirker i København findes ikke

Jonas Holst Schmidt, der er musiker og forsanger i det danske indierockband Blaue Blume, debuterer som skuespiller i hovedrollen som Sander. Kæresten Ida spilles af Angela Bundalovic, som til januar har hovedrollen i Nicolas Winding Refns Netflix-serie Copenhagen Cowboy (2023). Hun har også tidligere medvirket i Netflix-serien The Rain (2018) og ungdomsserien Limboland (2020-2021).

I rollen som Idas far Porat ses Zlatko Burić, som lige nu nyder enorm succes for sin præstation i Ruben Östlunds Triangle of Sadness (2022), som også har indbragt ham en European Film Award-nominering for bedste mandlige skuespiller. Zlatko Burić er kendt for sin rolle i Pusher-triologien (1996, 2004 & 2005) og har desuden en fremtrædende rolle i den længe ventede serie Copenhagen Cowboy (2023).

I rollen som Idas bror ses det unge talent Vilmer Trier Brøgger. Han har tidligere medvirket i Martin Skovbjergs debutfilm Brakland (2018) og er i øjeblikket aktuel i Viaplay-serien Håber du kom godt hjem (2022). Herudover medvirker Christopher Læssø og Ella Schartner.

Holdet bag
Bag kameraet står Martin Skovbjerg. Han fik sin TV-debut i 2015 med den kritikerroste ungdomsserie Anton 90. I 2018 debuterede han som spillefilmsinstruktør med dramaet Brakland (2018), der høstede flere priser og nomineringer, bl.a. Talentprisen på CPH PIX samt Bedste Film på Montréal Festival du Nouveau Cinéma.

Den norske manuskriptforfatter Eskil Vogt, som var Oscar-nomineret for Bedste Manuskript for Verdens Værste Menneske i foråret, er både Executive Producer og manuskriptforfatter på KØBENHAVN FINDES IKKE. Manuskript til filmen er baseret på den norske roman “Sander” af Terje Holtet Larsen.

I traileren introduceres vi til vores to hovedpersoner Sander og Ida, spillet af debutanten Jonas Holst Schmidt og Angela Bundalovic, da de mødes for første gang i København. Vi er vidner til deres altopslugende forelske, der distancerer dem fra venner og familie. De er kun optaget af hinanden, og verden udenfor må vente. Men da Ida på mystisk vis forsvinder sporløst, kræver hendes far og bror, spillet af Zlatko Burić og Vilmer Trier Brøgger, et svar. Men Sander er den eneste, der kan kaste lys over, hvad der er sket. Hvis han ønsker det det…

onsdag 15. februar
Ant-Man and the Wasp: Quantumania | Trailer
15 feb 2023
20:00

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Film | Action | 2023
Læs omtale

Superhelte-parret Scott Lang (Paul Rudd) og Hope Van Dyne (Evangeline Lilly) tager på nye eventyr som Ant-Man og Wasp.

Sammen med Hopes forældre, Hank Pym (Michael Douglas) og Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer), og Scotts datter Cassie Lang (Kathryn Newton), tager Ant-Man og Wasp på nye eventyr i the Quantum Realm, der skubber til deres opfattelse af hvad der er muligt.

Filmen er instrueret af Peyton Reed (Ant-Man, Ant-Man & the Wasp, The Mandalorian) og produceret af Kevin Feige og Stephen Broussard. I rollen som skurken Kang ses Jonathan Majors.

torsdag 23. februar
Cocaine Bear – I biografen 23. februar (dansk trailer)
23 feb 2023
20:00

Cocaine Bear

Film | Thriller | 2023
Læs omtale

”Cocaine Bear” er inspireret af en utrolig, men sand historie fra 1985, som begynder med en narkosmuglers flystyrt, en masse forsvunden kokain og den sorte bjørn, der spiste det.

En vanvittig thriller med særprægede betjente, voldelige kriminelle, uheldige turister og grænsesøgende teenagere i en skov i Georgia sammen med en 250 kilo tung dræberbjørn, der har indtaget en svimlende mængde kokain og nu er gået amok i blodrus og tryllestøv.

I samme kategori

Back to top button