TV-Nyt

‘Bent Fabricius-Bjerre – Det sidste ord’

- Mikael Bertelsen interview

Bent Fabricius-Bjerre medvirkede inden sin død i et interview med tv-vært Mikael Bertelsen. Programmet er et af flere interviews med store danskere, der har haft en væsentlig betydning, som Mikael Bertelsen i samarbejde med Det Kgl. Bibliotek producerer til TV 2.

Noget af det særlige ved programmerne er, at de først vises efter hovedpersonens død – som jo kan indtræffe adskillige år efter optagelserne. Det faktum giver samtalerne en karakter af et offentligt farvel, hvor programmets hovedperson får det sidste ord, kan dele tanker om livet og give os et ærligt indblik i personens vigtigste livserfaringer, sejre og fortrydelser.

Optagelserne, der er opbevaret i Det Kgl. Biblioteks arkiv, bliver nu redigeret sammen til en udsendelse, som vises på TV 2 og TV 2 PLAY mandag 3. august.

– Bent Fabricius-Bjerre var en af de første, jeg kontaktede, da jeg fik ideen om at gemme samtaler med store personligheder for eftertiden. Han svarede hurtigt tilbage, at han synes det var en ‘spændende og sjov idé’. Han var i tvivl om hans liv nu også ville få en større betydning for kulturarven, men det var jeg ikke, og under forberedelserne blev jeg taknemmelig og rørt over al den musik og underholdning, han har givet os, siger Mikael Bertelsen.

Stof til eftertanke
– Danmark har med Bent Fabricius-Bjerres død mistet en af sine helt store personligheder, som vi alle – unge som gamle – kender gennem hans fantastiske musikalske univers. Interviewet og Mikael Bertelsens projekt lever på alle måder op til TV 2s ambitioner om, at vi deler de store øjeblikke og samler danskerne. Både i dag og for eftertiden. Programmerne giver stof til eftertanke, for kan vi egentlig selv svare klart, hvis vi bliver spurgt, om hvem vi er, og hvad vi ønsker, der skal stå tilbage? Samtidig vil disse interviews være med til at aftabuisere døden, som mange har svært ved at tale om, siger TV 2s programdirektør Lotte Lindegaard.

‘Bent Fabricius-Bjerre – Det sidste ord’ vises på TV 2 og TV 2 PLAY mandag 3. august klokken 20.00.

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

I samme kategori

Back to top button