TV-Nyt

Bedste halvår for TV3- og Viacom-kanalerne

mtg tv logoTV3- og Viacom-kanalerne under MTG TV kan i dag se tilbage på det bedste halvår for gruppen i 16 år i den kommercielle målgruppe 21-50 år. Status på årets første seks måneder byder desuden på en stribe af andre gode nyheder: Danskerne ser generelt mere tv, annoncørerne køber flere TRP’er og MTG TV oplever som sagt den største seerandel i dette årtusinde.

Der har i 2015 været mange historier om streamingtjenesternes fremmarch, og det har heller ikke skortet på forudsigelser om flow tv-mediets forestående død. Ikke desto mindre kan det konstateres, at danskernes tidsforbrug på tv i 2015 er øget med 1 % og i gennemsnit bruger hver dansker nu knap 3 timer dagligt foran tv-skærmen. Et tal, der i den grad underbygger tv’s unikke position i danskernes hverdag.

MTG TV kan med rette tage en god del af æren for det øgede tidsforbrug blandt danske seere i 2015. MTG TV mønstrer således en fremgang i seerandelen på 6 procent i forhold til samme periode sidste år. Samlet står MTG TV for 26,7 % af danskernes tidsforbrug på kommercielle kanaler i første halvår af 2015 – det bedste resultat siden 1999. Discovery Networks Danmark kan mønstre en fremgang i deres portefølje på 5 %, mens TV2-gruppen omvendt må konstatere en tilbagegang på 5 %.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Blandt annoncørerne har der også været en øget appetit på tv. I 1. halvår er der blevet afviklet 6% flere TRP i 2015 end i 2014. Et tydeligt bevis på TV’s fortsatte nøglerolle i annoncørernes bestræbelser på at skabe præferencer og flytte varer.

Alle tre TV-grupper kan konstatere fremgang i antal afviklede TRP, men også her er MTG TV kommet bedst ud af 1. halvår. Det er blevet til en fremgang på 12%, mens det for Discovery og TV2 er blevet til henholdsvis +8% og +0,4%.

”Det er svært ikke at være tilfreds med det første halvår af 2015 for både flow tv og web tv. Siden vi først i marts måned har spillet alle vores egenproduktioner ud og sporten igen er kommet i gang på flere fronter, er fremgangen for alvor sat ind. Kigger vi på MTG TVs samlede antal kanaler er det bedste halvår i 16 år! Og ser vi på MTG TV uden Viacom-kanalerne er halvåret også en solid succes. Så – vi glæder os over, at vi igen kan vise fremgang i et presset tv-marked på både egne vegne, seernes og annoncørernes ditto. Nu er sommeren over os med masser af film, serier og sport på kanalerne. Og jeg kan med sindsro love, at når efteråret sætter ind er TV3-kanalerne atter klar med en masse programnyheder, sport i verdensklasse og dermed et solidt grundlag til at fortsætte fremgangen”, siger MTGs adm. direktør i Danmark, Kim Poder.

*Kilden til tallene er Gallups TV-Meter. Opgørelser på seerandele og TRP er opgjort i målgruppen A21-50

Kilde: TV3

I samme kategori

Back to top button