TV-Nyt

Badehotellet – sæson 8

- Se de nye ansigter her

Edward Weyse, Georg Madsen og de mange andre stamgæster på Andersens Badehotel får sværere og sværere ved at fortrænge verdenskrigen, når Badehotellet vender tilbage på TV 2 med sin ottende sæson fra 1. februar. Badehotellet sæson 8 er på fem afsnit.

Når ‘Badehotellet’ igen slår dørene op for en ny sæson, er det år 1941, og Anden Verdenskrig raser i landet for anden sommer i træk.

Mere om handlingen i Badehotellet sæson 8

Et liv med rationeringsmærker, vareknaphed og tyske soldater i gadebilledet er for længst blevet hverdag. Så da hotellets værtinde Amanda fortæller stamgæsterne, at tyskerne har beslaglagt nabohotellet og nu kun befinder sig en kilometer nede ad stranden, afholder det dem ikke fra at pakke kufferterne og komme, som de plejer. Som Edward Weyse udtrykker det: ’Hvis bare vi lader som om, de ikke er der, så er de der ikke’. Men så nemt går det ikke.

Tyskerne på nabohotellet lader sig på ingen måde overse, for der foregår hemmelige ting derovre, hvilket kræver afspærring og begrænsning af gæsternes adgang til stranden. Hvis den skal lettes, må der gives indrømmelser den anden vej, så pludselig må det lille hotel tåle, at tyske soldater dukker op og forventer servering. Under et sådant besøg bliver et par af gæsterne uforvarende vidne til en tysk sergents voldsomme afstraffelse af en ung menig. Men det er heldigvis ikke en sag, man behøver blande sig i. Det er jo et internt tysk anliggende, og der er også en ferie, der skal holdes!

I løbet af sæsonen må flere på det lille hotel dog irriterende nok sande, at den berømte danske blande-sig-udenom bliver sværere og sværere at praktisere, når besættelsesmagten står lige uden for døren.

De nye skuespillere i Badehotellet sæson 8

Badehotellet Svend Damm
Lars Mikkelsen er med i sæson 8 af Badehotellet-. Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Svend Damm (Lars Mikkelsen) er teatermaler på Det Kongelige Teater og en god bekendt af Weyse og fru Helene. En farverig personlighed, der, hvad angår selvoptagethed, kan konkurrere med selv Weyse. Svend Damm lever efter det kommunistiske motto ’at yde efter evne og nyde efter behov’ – hvor behovet for at nyde nok trænger evnen til at yde lidt i baggrunden.

Badehotellet Claus Villumsen
Claus Villumsen spilles af Andreas Jebro Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Claus Villumsen (Andreas Jebro) flytter ind på hotellet i sæsonens første afsnit. Da de andre gæster erfarer, at den unge mand er docent i arkæologi, tror de, han er kommet for at grave efter fortidsminder, men han betror dem alle, at han skam blot er på ferie, selv om han ind imellem foretager lidt mærkelige telefonopringninger. Mødet med direktørdatteren Bertha Frigh synes at stimulere ham, og hendes kontante afvisninger preller ganske af på ham.

Badehotellet Fanny Fjord
Mille Hoffmeyer Lehfeldt spiller Fanny Fjord Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Fanny Fjord (Mille Hoffmeyer Lehfeldt) var gift med Weyse for 15 år siden, hvor de sammen var gæster på hotellet. Da hun i løbet af sommeren besøger Skagen i anden anledning, kigger hun forbi og hilser på gamle venner. Fanny er en humørfyldt dame, der både kan muntre sig med pigerne i køkkenet, underholde gæsterne i dagligstuen og sige sandheder til Weyse, han absolut ikke har bedt om.

Maden i denne sæson af Badehotellet

dsc7298

Julianesuppe
Fransk spinatbudding med champignonsovs
Kirsebærtærte
Vandbakkelse med jordbær og chokoladeglasur
Kongerulle med hindbærcreme og små glade kanelmakroner
Teboller
Lagkage
Chokolade med flødeskum
Blomkål med pocherede æg
Ragout af sommerens ferskvandsfisk
Frisk frugt
Laks med asparges
Sommerbuk med flødesauce og brunede kartofler
Prinsessebudding

Musikken fra Badehotellet i sæson 8

Det er sommeren 1941, tyskerne sidder tungt på Danmark, og alle forbindelser til USA er afskåret – dét USA, hvor swing-æraen er på det sidste, og man netop i 1941 opfinder ’bebop’ – en ekstrem jazzstil, som kendetegnes ved højt tempo og ekvilibristiske soli.

Alt dette er vi af gode grunde ikke klar over i Danmark, så vi kører glade videre med swing, som vi efterhånden har perfektioneret vores egen folkelige variant af – krigsårenes danske jazz kaldes af samme grund ’guldalder-jazz’.

Orkestrenes besætninger er blevet mindre, for der skal spares alle vegne, og stjernerne – datidens Gasolin og Shu-bi-dua – er Leo Mathisen, som i 1942 følger op på sidste års hit ’Take it easy’ med ’To be or not to be’ – og Svend Asmussen. Hvor Leo Mathisen er en jovial, scatsyngende og cigarrygende pendant til Fats Waller, er Svend Asmussen den altid elegante, velartikulerede violinist, som gerne spiller sigøjnerjazz og selvfølgelig også er ekvilibrist på vibrafon.

På ’Badehotellet’ er vi inspireret af disse strømninger og føjer dem løbende til den originale klang, som serien har fået gennem de foregående syv sæsoner for at opretholde en periodemæssigt autentisk tone.

Serien blev sendt første gang 30. december 2013.

Over 1,5 millioner følger med hver uge.

Historien udspringer omkring det fiktive Andersens Badehotel ved Vesterhavet i Jylland.

Størstedelen af scenerne er optaget i Risby-studierne i Albertslund, hvor op mod 200 stærke lamper skal give oplevelsen af solskin.

I år er dekorationerne for eksempel udvidet med et større kontor på Frijsenholm, en tobaksforretning i Aalborg, en arrest i Skagen, en forlægning i Skagen, et sygehus og Weyses dagligstue.

Enkelte gange i denne sæson forlader holdet studiet i Risby og tager på udeoptagelser. I Skagen er der lavet en enkelt scene ved det gamle tinghus, og Græsted Station blev for en dag forandret til Hirtshals Station.

Alle strandscenerne er optaget i Jylland ved Klim Strand og Slettestrand.

Alle sæsoner er skrevet af forfatterparret Hanna Lundblad og Stig Thorsboe.

Badehotellet – sæson 8
Badehotellet – sæson 8
Kilde: TV 2 presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

I samme kategori

Back to top button