TV-Nyt

August på National Geographic

nationalgeographicchannelSilat – Den farlige kampkunst – søndag 1. august kl. 23.00 fortæller den fantastiske og spændende historie om Joel, der til daglig arbejder i den amerikanske flåde, men som i fritiden dyrker den ældgamle kampkunst kaldet Silat. Programmet kortlægger i bogstaveligste forstand Joels vej til at opnå anerkendelse i den kampform, han har viet 14 år af sit liv til. Takket være den seneste computergrafik forsøger programmet også at komme til bunds i, hvorfor denne kampsport er så dødsensfarlig. 

Tirsdage kl. 22.00 fra den 3. august er der garanteret hæsblæsende dokumentarprogrammer i form af serien ”Redning – Code Red”, der tager seerne med ud til halsbrækkende redningsaktioner over hele verden. Og det kommer ikke til at gå stille for sig! Her er et lille udpluk af nogle af redningsaktionerne: Ikke langt fra Kroatiens kyst er der brand ombord på et stort fragtskib, der blandt andet har over 200 fuldt tankede biler ombord. Det dygtige redningshold finder snart ud af, at den eneste måde at komme ombord på, er ved at komme ind i skibet – nede fra! I et andet afsnit følger vi et team, der i Gibraltarstrædet skal bjærge et sunket skib, der har udtjent sin pligt. Det sker ved at skære skibet i stykker og få det til havets overflade. Indkvarteringssektionen alene vejer over 700 ton! 

For første gang nogensinde forsøger et forskningshold at udrede mysterierne omkring bogen kaldet Malleus Maleficarum også kendt under navnet Heksehammeren.Bogen blev skrevet i 1485 og den forandrede menneskers syn på ondskab. Den indeholdt meget præcise beskrivelser af, hvorman man fandt, retsforfulgte og straffede hekse og den blev derfor skyld i århundreder med beskyldninger og et efterfølgende blodbad. Heksejægerens Bibel – søndag 15. august kl. 22.00

Hvad ville verdens bedste job være? Den eventyrlystne, energiske og sjove Ben har et godt bud på det spørgsmål. I januar 2009 så han en jobannonce i den lokale avis. En annonce der var blevet slået op over hele verden. Jobbet lød på at skulle passe på et af verdens smukkeste naturvidundere; The Great Barrier Reef. 34.000 mennesker søgte stillingen, men det var Ben, der fik jobbet. Følg hans fantastiske arbejde i serien, ”Verdens bedste job”, der starter mandag den 16. august kl. 22.00

Gallipolis hemmeligheder – søndag 22. august kl. 22.00. Manden der fandt Titanic, er nu klar til at afdække nye mysterier. Med andre ord, Bob Ballard vender stærkt tilbage på National Geographic Channel. I 1915 under Første verdenskrig er der en historie, der for evigt vil stå i historiebøgerne som et af de allieredes største nederlag – nemlig slaget ved Gallipoli. I et slag der skulle have sat en stopper for krigen, gik alt galt og 150.000 soldater mistede livet. Bob Ballard dykker ned i historien, for at forsøge at finde svaret på, hvad der gik galt.

National Geographic Channel blænder op for endnu et afsnit i den spændende serie. Battlefront: Bombningen af Tyskland – søndag 29. august kl. 22.00. Under Anden verdenskrig begynder de allierede et systematisktogt, hvor hovedmålene er fabrikker, jernbaner og broer i Tyskland. Civile bebyggelser gik heller ikke ram forbi.

I samme kategori

Back to top button