TV-Nyt

Arvingerne ryddede bordet ved Robertfesten

arvingerne dr1
Foto: Per Arnesen

Samtidig med at familiemedlemmerne var godt oppe at toppes i ’Arvingerne’ på DR1 søndag aften, var der anderledes fryd og gammen på Tivoli Hotel & Congress Center i København, hvor mange af skuespillerne fra ’Arvingerne’ samtidig var i kamp om årets Robert-priser.

Faktisk gik det så godt, at ’Arvingerne’ sæson 1 gjorde rent tv-bord og sejrede i fem ud af de fem kategorier, hvor det var muligt for serien at få en Robert. Serien har Maya Ilsøe som hovedforfatter, mens Karoline Leth og Christian Rank har produceret.

’Arvingerne’ fik en Robert for at være ’Årets danske tv-serie’, mens Carsten Bjørnlund modtog en Robert for ’Årets mandlige hovedrolle i tv-serie’. ”Søster” Trine Dyrholm kunne tage hjem med statuetten for ’Årets kvindelige hovedrolle i tv-serie’, og også en anden af deres søskende i serien, havde grund til eufori – for en gangs skyld. Mikkel Boe Følsgaard, der spiller Emil i ’Arvingerne’, fik en Robert for ’Årets mandlige birolle i tv-serie’, mens Lena Maria Christensen fik statuetten for sin rolle som Solveig i ’Arvingerne’, hvor sæson to lige nu bliver vist hver søndag på DR1.

’Tidsrejsen’ fik også pris

Også folkene bag ’Tidsrejsen’, som 1.020.000 seere i gennemsnit fulgte med i på alle decemberdage op til jul på DR1, havde grund til jubel. Julekalenderen, som Poul Berg var hovedforfatter på, som Bo Mortensen producerede, og Kaspar Munk instruerede, blev ’Årets korte tv-serie’ – og det på trods af, at den samlet varede næsten 12 timer.

Det var 31. gang, Danmarks Film Akademi uddelte Robert-statuetter. Det er akademiets 1650 medlemmer, der har stemt om de endelige prismodtagere i samtlige kategorier, og udover tv blev der også uddelt Robert’er i en lang række filmkategorier.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button