Streamingnyt

Apple TV Streaming kvalitet oversigt – Se vores Bitrate målinger

Hvis du har en  Apple TV 4K model, så er adgang til en række streaming apps visse med Ultra HD indhold. Der er dog stor forskel på med hvilken kvalitet der streames, DIGITALT.TV har tjekket op på kvaliteten i forhold flere parametre.

Vi har kigget på elementerne:

  • Opløsning
  • Billeder pr. sekund
  • Bitrate video
  • Bitrate lyd

Sådan har vi målt

Viaplay UHD kvalitet Apple TV 4KApple TV har ikke umiddelbart en kvalitetsmåler, man kan kalde frem, men gennem udvikler værkøjet Xcode på Mac computeren er det muligt at aktivere udvikler delen på Apple TV, og så kan man aktivere, så man kan få en række informationer omkring video opløsning og kvalitet. Hvis du selv vil måle så kan du læse en engelsk guide til emnet på linket her.

Video bitraten har vi aflæst efter en periode på 5 minutters streaming af et givent indhold. Bitraten kan nemlig variere løbende, den tilpasses løbende til indholdet. Du kan dog sagtens opleve forskellige bitrate på samme tjeneste på forskelligt indhold, så vores målinger skal ikke tages som eksakte værdier.

Vi har testet med kablet netværksforbindelse til Apple TV 4K med 320 Mbit net forbindelse.

Apple TV Streaming kvalitet test tabel

wdt_ID Streaming App Opløsning Billeder pr. sek. Bitrate video Bitrate Lyd

Bemærkninger til tabel og målinger

Flere tjenester synes at have forskellig bitrate på det enkelte on demand indhold. Det gælder f.eks. Netflix. Så vores målinger kan ikke nødvendigvis tages som pålydende for alt indhold på tjenesterne.

Netflix, Amazon og Viaplay er eneste udbydere med indhold i Ultra HD. Netflix UHD kræver Premium abonnement. Hos Viaplay er det kun udvalgt sport, man kan se i UHD på Apple TV 4K.

Sportstjenesterne Viaplay Sport Reklame-link og Eurosport Player er de eneste tjenester, der tilbyder streaming med 50 billeder pr. sekund, hvilket vi personligt anser som et krav for streaming af sport til fladskærmen. TV 2 Play er ikke afvisende overfor, at sporten også bliver i 50 billeder pr. sekund på sigt hos dem.

Viaplay Sport Reklame-link leverer udvalgt sport i Ultra HD, og når den mulighed er tilstede, så er der en klar kvalitetsforbedring at se både visuelt og på tallene.

I samme kategori

Back to top button