[responsive_menu_pro]

Apple TV Streaming kvalitet oversigt – Se vores Bitrate målinger

| onsdag 07. nov, 2018 17:10 | 9 Kommentarer
Apple TV streamingtjenester kvalitet

Hvis du har en  Apple TV 4K model, så er adgang til en række streaming apps visse med Ultra HD indhold. Der er dog stor forskel på med hvilken kvalitet der streames, DIGITALT.TV har tjekket op på kvaliteten i forhold flere parametre.

Vi har kigget på elementerne:

  • Opløsning
  • Billeder pr. sekund
  • Bitrate video
  • Bitrate lyd

Sådan har vi målt

Apple TV har ikke umiddelbart en kvalitetsmåler, man kan kalde frem, men gennem udvikler værkøjet Xcode på Mac computeren er det muligt at aktivere udvikler delen på Apple TV, og så kan man aktivere, så man kan få en række informationer omkring video opløsning og kvalitet. Hvis du selv vi måle så kan du læse en engelsk guide til emnet på linket her.

Video bitraten har vi aflæst efter en periode på 5 minutters streaming af et givent indhold. Bitraten kan nemlig variere løbende, den tilpasses løbende til indholdet. Du kan dog sagtens opleve forskellige bitrate på samme tjeneste på forskelligt indhold, så vores målinger skal ikke tages som eksakte værdier.

Vi har testet med kablet netværksforbindelse til Apple TV 4K med 320 Mbit net forbindelse.

Apple TV Streaming kvalitet test tabel

wdt_IDStreaming AppOpløsningBilleder pr. sek.Bitrate videoBitrate Lyd
1DR TV Arkiv720252,50192
2DR TV Live720253,00128
3TV 2 Play720253,22192
4HBO Nordic1.080253,55384
5Viaplay Sport720505,00128
6Viaplay Sport UHD2.1605016,10224
7Viaplay Film og Serier1.080256,10384
8Netflix UHD Dolby Vision2.1602416,30195
9Netflix HD1.080257,75195
10Amazon UHD HDR2.1602410,00192

Bemærkninger til tabel og målinger

Flere tjenester synes at have forskellig bitrate på det enkelte on demand indhold. Det gælder f.eks. Netflix. Så vores målinger kan ikke nødvendigvis tages som pålydende for alt indhold på tjenesterne.

Netflix, Amazon og Viaplay er eneste udbydere med indhold i Ultra HD. Netflix UHD kræver Premium abonnement. Hos Viaplay er det kun udvalgt sport, man kan se i UHD på Apple TV 4K.

Sportstjenesterne Viaplay Sport og Eurosport Player er de eneste tjenester, der tilbyder streaming med 50 billeder pr. sekund, hvilket vi personligt anser som et krav for streaming af sport til fladskærmen. TV 2 Play er ikke afvisende overfor, at sporten også bliver i 50 billeder pr. sekund på sigt hos dem.

Viaplay Sport leverer udvalgt sport i Ultra HD, og når den mulighed er tilstede, så er der en klar kvalitetsforbedring at se både visuelt og på tallene.

Del på:

Tags:

Gemt under:: Streaming

9
Kommentarer

Please Login to comment
3 Kommentar tråde
6 Tråd svar
0 Følgere
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Kommentar forfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Giv mig besked
Per M

Jeg ved ikke med dem som Danskerne kun har adgang til, men jeg har læst flere steder på nettet med henhold til lyden på de amerikanske Netflix og Amazon, her benytter de Dolby Digital Plus 5.1 hvilket normalt er med 640 kbps.

tlk

Har man mulighed for at se en 4k bluray disk og derefter se den samme titel på f.eks netflix. Der vil være en kvalitetsforskel på billede og lydsiden Det burde der ikke være

Per M

Nu er der også en kæmpe forskel på bitraten.
Eks. på 4K HDR Blu-ray’en med Superman filmen fra 1978, her ligger den oppe på gns. 72.3 Mb/s
Det er jo galoperende højere end Netflix, der endda kører med en lavere bitrate på deres 4K end der er på ganske alm. 1080p Blu-rays.

evilguy

Hvad blev der af verdens største videotjeneste… YouTube.

Og hvad med videocodecet? Hvem sender i H2.64, H.265 og VP9?

Per M

YouTube er et blandet indhold af codecs, for de benytter både H.264 og VP9.
Videos i 1080p med H.264 er bitraten gns. 2.2 Mb/s
Videos i UHD med VP9 er bitraten gns. 13.9 Mb/s

Så YouTube er ikke værd at skrive om når det drejer sig om alm. HD kvalitet, for her er det hele stærkt overkomprimeret, så der er ikke så meget at sige til at YouTube generelt ikke gides at nævnes i de her undersøgelser af streaming tjenester, da størstedelen af det indhold som de forlanger betaling for kun er i 1080p med en sølle bitrate.

evilguy

Tak for svaret Per M. YouTube bør selvfølgelig være på listen – det er trods alt verdens største videosite. Flere danskere glor mere på YouTube end de glor på Netflix. Du siger, at YouTube er stærkt overkomprimeret. Det komme altså an på, hvilket indhold du ser på. Hvis indholdsskaberne leverer et kvalitetsprodukt til YouTube, så kan YouTube sagtens levere en fremragende billedkvalitet. Jeg er *helt enig* i, at visse YouTube videoer er horrible, men skyldes det virkelig YouTubes komprimering? Her er et fremragende eksempel på hvor god kvalitet YouTube faktisk kan levere, hvis indholdsskaberne kan finde ud af colorgrade og… Læs mere »

Per M

De bitrates jeg nævner er faktisk på en UHD video, som YouTube også har konverteret til 1080p.
Der er tale om overkomprimering foretaget af YouTube selv, når de skruer bitraten så meget ned på en video der er uploadet i 4K med en høj bitrate.
Kilde videoen til min undersøgelse kommer også fra en der er godt kendt for at være en teknik nørd, for det er nemlig Techmoan.

evilguy

Ja, jeg er helt med på, at YouTube nedskalerer kildematerialet fra f.eks. 4K til 1080P. Det kan faktisk ligefrem være en visuel fordel, at uploade i 4K til Youtube, som så nedskaleres til 1080P. Men det ændre ikke på, at YouTube formår at lave en fremragende encoding, når man tænker på, at encodingen næsten foregår i realtime. At kalde YouTube encoding for “stærkt overkomprimeret” – det er altså en sandhed med modifikationer. Det beror utroligt meget på kvaliteten af kildematerialet. Tjenester som f.eks. Netflix bruger dagevis på at komprimere én enkelt film, og derfor må man også forvente, at deres… Læs mere »

Tak for oversigten over stremingkvaliteten hos de forskellige udbyder, super arbejde og jeg mener det burde være et område kunderne javde meget mere fokus på – mindst 5Mbit/s og 50fps burde være branche standard.

Gad vide om Waoo^s nye stremingtjeneste (Waoo GO)er med 50fps, den har jo optil 6.4Mbit/s.