Amazon Video leverer den bedste billedekvalitet i PC webbrowser

| tirsdag 17. okt, 2017 09:51 | 3 Kommentarer

Det norske medie tek.no, har sammenlignet en række streamingtjenester og herunder også lavet en måling på, hvor megen data de leverer pr. time, når der streames på en PC.

Her er det Amazon Video tjenesten, der klart er i front. Der streames 5500 MB / time, og det over dobbelt så meget som tjenester som Netflix, Viaplay og HBO Nordic.

Tek.no er særligt kritiske overfor HBO Nordic og Game of Thrones, som de mener fortjener bedre.

Her er en oversigt over deres målinger

Data pr. time
Amazon Prime 5500 MB
C More 4150 MB
Viaplay 2350 MB
Netflix 2100 MB
HBO Nordic 1800 MB
Viafree 1330 MB
Dplay 1030 MB
Kilde: Tek.no
Del på:

Gemt under:: Streaming

Kommentarer (3)

 1. evilguy siger:

  *DYBT SUK* At sammenligne billedkvaliteten påtværs at videostreamingtjenester ved at sammenligne dataforbruget, det er som at sammenligne rødvin efter mærkatet på flasken. Det siger absolut intet om indholder.

  Det skal ses i den kontekst, at Netflix ikke encoder deres materiale med én bestemt bitrate, men analyserer indholdet og vælger en bitrate som passer til indholdet – noget om Youtube også eksperimenterer med på forsøgsbasis.

 2. C. Johansen siger:

  Ja, dybt suk. Hvordan vil du vælge rødvin, hvis du ikke læser på etiketten på flasken.?????
  Selvfølgelig er der en sammenhæng mellem dataforbrug og kvalitet ved streaming. At det ikke er den eneste parameter er vel velkendt, men alt andet lige vil det største dataforbrug selvfølgelig også give mulighed for den bedste kvalitet.

 3. Per M siger:

  Forhøjningen i streaming hos Amazon Prime, skal nok også ses i lyset af at den nye generation af pirater har taget Amazon Prime til sig som kilde for deres TV serier, fordi at de er dem der har den højeste bitrate.
  Bitraten ligger immervæk på gns. 10 Mbps hos Amazon Prime ved video i 1080p.
  Hos andre services ligger den på omkring 5.5 Mbps.

Skriv et svar