Allerede flere tv-seere til OL end i 2008

| mandag 06. aug, 2012 14:08 | 0 Kommentarer

Allerede flere tv-seere til OL 2012Selv om der stadig er næsten en uge tilbage af De Olympiske Lege i London, har de danske tv-seere allerede slået deres egen rekord i at se OL.

Under sidste OL i 2008 i Beijing så gennemsnitsseeren sammenlagt 13 timer og ni minutters OL. Men efter de første 10 dage med medaljedyst i London har hver dansker   nu tilbragt i gennemsnit 14 timer og fem minutter sammen med de danske tv-stationers OL-værter, kommentatorer og ikke mindst sportsfolkene fra omkring 200 lande.

Hvor Beijing er seks timer foran Danmark, er London kun en time bagud, og det har en helt central betydning for, at de danske seere følger medaljeræset mere nøje denne gang, mener medieforsker Signe Ulstrup Villumsen fra DR Medieforskning.

”Mange af begivenhederne kan således denne gang vises live om aftenen, hvor flest danskere ser fjernsyn. Noget andet, der har betydning er sportens generelle popularitet, om der er danskere med i konkurrencerne, og om der er udsigt til medaljer,” siger hun.

Den allerstørste seermagnet under OL er håndboldkampene, og den hidtil mest sete OL-udsendelse har været håndboldgyseren tirsdag den 31. juli mellem Danmark og Spanien, hvor 1.420.000 så med på DR1.

Også flere end i 2004
Umiddelbart er det mest oplagt at sammenligne danskernes OL-sening med legene i Athen i 2004, hvor der også kun var en times forskel til Danmark.   Her så hver dansker i alt 18 timer og 30 minutters OL-fjernsyn, så også den rekord har udsigt til at blive slået.

Chefen for DR Sporten, Tine Bendix, glæder sig over den store OL-interesse.

”Vi har virkelig sat alle sejl til denne gang, hvor vi udnytter rettighederne maksimalt på tv, radio og nettet. Derfor glæder det mig også, at seerne – og for den sags skyld også lytterne og netbrugerne – har taget så godt imod vores OL-dækning. Det glæder mig meget, at vi samtidig får lejlighed til at vise så mange forskellige store og små sportsgrene,” siger Tine Bendix.

Landets mænd har set lidt mere OL end de kvindelige seere, men forskellene er ikke nævneværdige, ligesom der heller ikke er store regionale forskelle i, hvor meget OL danskerne ser.

Bruger nettet i dagtimerne
Også på nettet giver OL masser af trafik på dr.dk.

Ifølge medieforsker Carsten Andreassen fra DR Medieforskning er der i gennemsnit over 100.000 besøg om dagen på OL-sitet dr.dk/ol. Og når DR livestreamer store sportsgrene som håndbold og badminton i dagtimerne er der mellem fem og 10 gange så mange seere online som normalt. Næsten en ud af fem besøgende på dr.dk kommer forbi OL-siderne.

Foreløbigt er den mest populære live-udsendelse torsdag eftermiddag mellem klokken 14 og 16, hvor der både var mixed double-badminton og tennis med Caroline Wozniacki.

Kilde: DR

Del på:

Tags:

Gemt under:: Branche-Nyt