Branche-Nyt

80 år med Loewe TV – Se billederne

1931 First Loewe TV

I 1931 præsenterede Manfred von Ardenne (1907-1997) for første gang i verdenshistorien det fuldt elektroniske fjernsyn for offentligheden. Præsentationen foregik på Loewes stand i anledning af den 8. radioudstilling i Berlin.

Nyheden om denne sensation fra Loewe var da allerede blevet bekendtgjort af “The New York Times” den 16. august samme år. Med sin præsentation markerede Loewe begyndelsen på en ny tidsalder.

Med Loewes nye ”fremvisningsanordning” blev det for første gang muligt at transmittere levende billeder fuldt elektronisk. Manfred von Ardenne, der havde samarbejdet med Loewe og stifteren, dr. Siegmund Loewe (1885-1962), siden etableringen af dennes virksomhed i 1923, benyttede katodestrålerøret til både optagelse og gengivelse af TV-billedet.

Det geniale og visionære ved hans forsøgsanordning var den måde hvorpå han optimerede komponenterne, og gjorde det muligt at lave en uproblematisk og kontinuerlig forbedring af billedkvaliteten. Til sammenligning havde det mekaniske fjernsyn, som indtil da havde været udgangspunktet for udviklingen på tv-området, store begrænsninger. Efterfølgende domineredes udviklingen både på tv-sende- og -modtagesiden af katode-strålerøret. Det elektroniske fjernsyn var født. Manfred von Ardennes forsøgsanordning fik betegnelsen ”Flying Spot Scanner”, og var især velegnet til overførsel af lysbilleder og biograffilm. Til dette formål anvendtes den i Tyskland indtil ca. 1980. Til liveudsendelser vandt andre processer indpas.

Kun to år efter den første fremvisning præsenterede Loewe på radioudstillingen i 1933 sit første elektroniske fjernsyn, som var klar til serieproduktion. Om denne præsentation skrev Berliner Morgenpost følgende: “Selv folkemængder bliver præcist gengivet, og glansen på hestenes rygge er prægtig. Det er interessant at se, hvordan publikum bliver fanget og tryllebundet af, hvad de ser på den lysende glasskærm.”

Indtil 1936 samarbejdede Loewe med den britiske TV-pioner John Logie Baird (1888-1946), som det allerede i 1928 lykkedes at gennemføre den første transatlantiske tv-transmission fra London til New York.

Den landsdækkende introduktion af fjernsynet i Tyskland skete først i 1952. Også her var Loewe med i front med TV-modellen Iris. Samtidig med introduktionen af farve-fjernsyn præsenterede Loewe sine første farve-TV modeller. I 1981 lancerede Loewe det første stereo-TV i Europa og lanceringen af Art 1 indledte i 1985 en ny epoke for design- og teknologiorienterede TV.

I 1998 introducerede Loewe med Spheros det første Loewe fladskærms TV. I 2005 tog virksomheden det endelige skridt til en position som en af de førende udbydere af fladskærms TV i luksusklassen. Gennembruddet lykkedes med serien Individual: Det første fladskærms D.I.Y. (Design-It-Yourself) TV med individuelle kabinet varianter, placeringsmuligheder og inlay farver (farvede sidestykker).

I 2008 introducerede Loewe Connect serien, der med sin connectivity platform forbandt TV med netværksmedier, og åbnede op for en helt ny, digital multimedie TV-tidsalder – med andre ord: fundamentet for det, der i dag betegnes som connected TV eller smart TV.

loewe80
Der er sket noget med teknologien og designet for Loewe igennem de sidste 80 år

Kilde: Kjaerulff 1 Development  A/S Nordic Loewe Distributor

I samme kategori

Back to top button