Branche-Nyt

4k / Ultra HD indhold giver synligt bedre billede på 55″ skærm?

Ultra HD TV værd at videDet britiske site hdtvtest.co.uk har i samarbejde med den britiske forhandler Richer Sounds lavet en lille test af om folk kan se forskel af Ultra HD og almindelig 1080p HD indhold når det vises på en kun 55″ stor skærm. 55″ er ellers ikke ret stor skærmstørrelse når vi taler om at få glæde af de mange ekstra pixels.

Der blev i testen opstillet to 55″ tv, det ene et Ultra HD panel og det andet 1080p. Begge var dækket ind, så man ikke kunne se mærke og modelnavn, og der var sørget for, at man ikke kunne komme tættere på skærmen end ca 2.75 meter (9 feet) 

De der kiggede på de 2 skærme, blev så efterfølgende bedt om at udpege det de troede var Ultra HD skærmen/indholdet.

Ud af 49 personer var det kun 1 person, der valgte den forkerte skærm. Det kunne således tyde på en klar sejr til Ultra HD selv på forholdsvis små skærme, men folkene bag testen har dog nogle forbehold.

Dels blev Ultra HD indholdet leveret i form af demoklip med meget høj bitrate, noget som næppe vil afspejle sig i virkeligheden lige med første i forhold til Ultra HD indhold fra streaming tjenester i hvert fald. Testopsætningen var også besværlig at matche fuldstændigt kalibreringsmæssigt, skriver hdtvtest.co.uk. Du kan læse mere på linket her

 

I samme kategori

Back to top button