Branche-Nyt

3,6 milliarder kroner tilbage i ulovlig DR licens moms?

dr byenDR bliver nu mødt med et krav om tilbage betaling af hele 3,6 milliarder kroner. Det er den nystiftede forening “Kræv licensmoms tilbage”, der kræver pengene betalt tilbage, fordi man mener, der er tale om ulovligt opkrævet moms på licensen. Hver enkelt licensbetaler har ifølge foreningen cirka 1500 kr. til gode.

Foreningen har givet DR en frist på to uger til at svare på kravet. Afviser man som forventet kravet, vil foreningen anlægge et gruppesøgsmål mod DR ved domstolene.

Det er en dom fra EU-Domstolen der har fået foreningen på banen. EU-domstolen har nemlig afgjort, at der ikke kan opkræves moms af licensbetalingen i Tjekkiet. Skatteministeriets jurister har vurderet, at dommen ikke får betydning for den danske licensopkrævning, mens en række momseksperter over for Jyllands-Posten vurderet, at det er muligt at få momsen betalt tilbage. Det kan dog trække ud med en eventuel sag, således at det kun bliver foreningens medlemmer der får penge retur, såfremt der går så lang tid med sagen, at et eventuelt krav om tilbagebetaling vil være forældet for alle andre.

Man kan tilmelde sig søgsmålet på https://licensmoms.dk/

Kilde: Mediawatch

I samme kategori

Back to top button