TV-Nyt

33

- Sådan ser du den sidste sæson af 29

Xee’s danske serie 29 er nået til sin femte og sidste sæson. Titlen denne gang er 33, og det er så femte og også den sidste sæson af Julie og Jespers prisbelønnede og anmelderroste danske serie, der startede med 29 i 2018.

Sådan vises 33 på TV og Streaming

Binge serien via streaming

33 kan streames på Xee fra den 1. januar 2021, her er alle afsnit online. Såfremt du har YouSee eller YouTV i hvert fald.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Se 33 på Xee tv-kanalen

Sæsonens to første afsnit kan ses på Xee den 4. januar kl. 21.00. De efterfølgende mandage kan afsnittene ses kl. 21.30. Der er 8 afsnit i femte sæson.

Det handler 33 om

I seriens femte og sidste sæson følger man endnu en gang Julie og Jesper og deres forsøg på at navigere i voksenlivet. Her kæmper Julie og Jesper med nye kærlighedsinteresser, fremtidsdrømme og ungdommens fristelser. Julie og Jespers venskab kommer samtidigt på prøve, da deres nye roller som forældre gør det svært for de to venner at dele deres kærlighedsfrustrationer med hinanden. For kan venskab og forældreskab kombineres?

De 8 episoder

1. Findes Det Perfekte Øjeblik

Julie skal giftes! Hun ved det bare ikke endnu. Julie og Jesper har samlet alle til fest i Dyrehaven. Mads vil fri til Julie, og Jesper har lagt en meget nøje plan for frieriet. Det går dog ikke som planlagt, da gamle og nye flammer dukker op til festen.

2. Stadig klar på druk?

Kan man blive for gammel til at gå i byen? Julie og Jesper skal pleje deres venskab og tager en børnefri aften i byen ligesom i “gamle dage”. Men byturen føles ikke længere som den plejer, og de møder de to mennesker, de har allermindst lyst til at møde.

3. Klar til kamp?

Alle pigerne og drengene er samlet til oldboys-fodboldkamp. Mens de subtile spændinger stiger blandt pigerne på bænken, eksploderer raseriet hos drengene på banen. Julie kæmper med både veninder og kærlighed, og Jesper bliver tættere med Phillip.

4. Er vi perfekte forældre?

Julie og Jesper er til forældremøde i vuggestuen. Phillip prøver at holde styr på forældrene, når snakken falder på betændte emner som sukkerpolitik og kønsdebat. Julie ryger i totterne på en irriterende mor, og Jesper har et særligt øjeblik med Phillip.

5. Hvorfor ser du mig ikke?

Alle vennerne er taget på campingferie – med børn! Det er anderledes end at være på Roskilde Festival. Laura mangler opmærksomhed fra både Tobias og Julie, og det ender i en stor konfrontation. Til gengæld får Jesper masser af opmærksomhed fra Phillip.

6. Hvorfor har du ikke fortalt mig det?

Julie og Jesper har begge hemmeligheder, som de ikke kan dele med hinanden. Derfor taler de i stedet med Laura og Tobias om det. Men det varer ikke længe før en uheldig og pinlig tur på Assistens Kirkegården afslører dem begge.

7. Har du ikke brug for mig mere?

Julie og Jesper er i Tivoli med deres forældre og Theo. Der er dårlig stemning mellem dem, og langsomt kommer alle hemmelighederne på bordet. Julie og Jesper ender i stort skænderi og finder ud af, at det er svært at være forældre og venner samtidig.

8. Har du valgt rigtigt?

Julie og Jesper skal begge træffe et valg. Skal de gå efter kærligheden og tage nogle chancer, eller stoppe op og finde ro? Hvordan ved man, om man træffer det rigtige valg? Og kommer Julie og Jesper nogensinde til at føle sig rigtig voksne?

En dør på klem for mere

Også for seriens to hovedpersoner, Julie (Julie Rudbæk) og Jesper (Jesper Zuschlag), har det været en fornøjelse at træde ind i et univers, hvor voksenlivets mange facetter udforskes. Serien har fulgt udviklingen i Julie og Jespers liv og venskab, og mens deres karakterer har udviklet sig meget gennem sæsonerne, har serien også ændret form, fortæller Julie Rudbæk.

”Det har været en fantastisk rejse at producere de fem sæsoner og se serien vokse. 29 startede som et forholdsvis lille format, hvor den primært tog udgangspunkt i Julie og Jespers liv. Men efterhånden er det blevet en større ensembleserie med plads til flere historier og karakterer.”

”Det har været svært at tage beslutningen om at lade det være sidste sæson, fordi vi stadig mærker så meget støtte og kærlighed til serien. Vi har fra starten insisteret på, at hver sæson skulle løfte sig fra den forrige, og det synes vi er lykkedes. Men det skal også slutte, mens legen er god. Og selvom det er slut for en periode, så betyder det jo ikke, at vi ikke kan vende tilbage til universet senere. Der er jo også noget, der hedder en 40-års krise,” siger Jesper Zuschlag.

Hos Xee glæder man sig til at vise den sidste sæson af en af Xee’s mest sete danske serier på årets første dag.

”Det har været en stor fornøjelse at se, hvordan serien er blevet modtaget, og vi er glade for, at vi har fået lov til at fortælle historien om Julie og Jesper og deres forsøg på at navigere i voksenlivet gennem hele fem sæsoner. Vi vil gerne fortælle ægte historier med mennesker, der brænder for at fortælle dem, og det er præcis hvad 29 er. Det startede som Jesper og Julies egen historie om at blive single som 29-årig, mens alle vennerne bliver gift og får børn,” siger Linda Etgar, ansvarlig for de danske produktioner på Xee.

Medvirkede i 33: Julie Rudbæk, Jesper Zuschlag, Amalie Lindegård, Jesper Ole Feit Andersen, Zaki Mehabil Nobel, Niels Anders Manley, Camilla Lau, Mette Horn, Kristian Halken, Ann Hjort, Morten Hauch-Fausbøll, Nicklas Søderberg Lundstrøm, Neel Rønholt, Emma Sehested Høeg, Anna Tulestedt mm.
"33"
"33"
Kilde: Xee presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


I samme kategori

Back to top button