TV-Nyt

21 Søndag – fra 10. januar med nyt koncept og nyt udtryk

- satser blandt andet på mere greenscreen

Søndag den 10. januar er det et nyt ’21 Søndag’ på DR1, der møder seerne. Hidtil har ’21 Søndag’ lænet sig kraftigt op ad TV-Avisens udtryk med samme jingle, studie og grafik, men nu får DR Nyheders journalistiske flagskib sin helt egen indpakning. Det skal gøre det tydeligere, at ’21 Søndag’ er en udsendelse, der adskiller sig markant fra TV-Avisen, både når det gælder form og funktion.

Det første seerne vil lægge mærke til, når de tænder for ’21 Søndag’ den 10. januar, vil være det nye studie. Det foregår dog i præcis det samme studie, hvor der til daglig bliver produceret TV-Avisen. Men den ene ende af studiet er blevet omdannet til et såkaldt greenscreen-område, som betyder, at den scenografi, som vært Kåre Quist befinder sig i, for en stor dels vedkommende vil være virtuel, det vil sige genereret af en computer.

Udgangspunktet er en grundscene, hvor værten kan præsentere historierne med billeder, grafer, videobidder og illustrationer. Men på sigt bliver det muligt at modellere naturtro universer, så studiet kan omformes til hvad som helst. Det betyder, at hvis historien kalder på det, kan der skabes fortællinger og forklaringer, der for eksempel foregår på en bjergtop, ude i rummet eller inde i et molekyle. Man vil dog som seer aldrig være i tvivl om det er et virkeligt eller virtuelt univers.

Om fornyelsen siger DR’s nyhedsdirektør Sandy French:

– Vi vil gerne gøre det klart for seerne, at det, vi præsenterer for seerne søndag aften, ikke bare er endnu en nyhedsudsendelse i rækken. ’21 Søndag’ er ugens mest eksklusive tv-tilbud fra DR Nyheder, og det skal det nye udtryk være med til at understrege.

I det nye koncept understreges det, at ’21 Søndag’ netop ikke er en nyhedsudsendelse, men derimod et aktualitetsmagasin. Visuelt kommer det til udtryk ved, at der er lånt greb fra de trykte magasiners univers i form af for eksempel en mere markant grafisk indpakning og brugen af ’forsider’ og ’opslag’ til at illustrere historierne med. Og indholdsmæssigt betyder det et løfte til seerne om, at programmet hæver sig over den daglige nyhedsstrøm, så det forklarer, udfordrer, illustrerer og perspektiverer de store historier og tendenser.

– Som aktualitetsmagasin skal ’21 Søndag’ være kendetegnet ved eksklusivitet, grundighed og relevans. Det vil sige originale vinkler og afsløringer, forklaringer, der gør os klogere, og en historie skal altid være vigtigt for den enkeltes liv eller for forståelsen af den verden, vi lever i, siger Sandy French.

Kilde: DR presse

Euro 2020 ViaplayReklamelink

I samme kategori

Back to top button