Branche-NytTV produktnyt

2015 Smart TV overblik

Smart TV 2015Smart TV platform er for alvor blevet et konkurrenceparameter for tv-producenterne, og noget der satses på.

Her i 2015 er der for alvor lagt op til Smart TV dyst imellem tv-producenterne, der satser på forskellige systemer, nogle på egen hånd, andre sammen med Google og deres Android TV.

DIGITALT.TV giver dig her et overblik over de forskellige Smart TV systemer, og hvad de enkelte producenter satser på. Vi håber at få lejlighed til at teste alle disse Smart TV operativsystemer i løbet af 2015.

Hvorfor Smart TV?

Smart TV på fladskærme har haft et dårligt ry for at være langsomt, besværligt, og frem for alt så blev det ikke opdateret. Det har forbedret sig og forhåbentligt gøres der for alvor op med det i 2015.

Eksterne løsninger som Chromecast og Apple TV eksisterer, og man kan argumentere for, at de er bedre løsninger end et indbygget Smart TV, men f.eks. Netflix 4K er endnu forbeholdt Smart TV.

Læs de forskellige bud på en moderne 2015 brugervenlig Smart TV brugeroverflade herunder og kom gerne med en kommentar på, hvad du synes ser bedst ud.

LG – webOS 2.0

LG har en fordel ved at være et skridt foran, eftersom de allerede lancerede deres webOS Smart TV styresystem i 2014.

webos dk

DIGITALT.TV havde fornøjelsen af at teste det på flere 2014 modeller, og vi var meget positive i forhold til brugervenlighed og overskuelighed. Applikationerne er rykket ud i startmenuen, som ruller på tværs i bunden af skærmen, og er ikke gemt væk i en Smart TV sektion. Og frem for alt så skifter man nu lynhurtigt fra f.eks. Netflix til tv-kanal og tilbage.

LG webos 2.0

Her i 2015 har webOS fået en opgradering og går nu under navnet webOS 2.0.

Den opdaterede version af webOS skal tage brugbarhed til endnu et nyt niveau, samtidig med at systemet er blevet optimeret til at blive betydeligt hurtigere og i stand til at håndtere endnu mere indhold end tidligere. Tiden det tager at starte webOS erifølge LG nu reduceret med op til 60 procent og skiftetiden mellem startskærmen og apps, som f.eks. YouTube, er blevet reduceret med op til 70 procent.

Noget vi ønskede forbedret var kanalliste og favoritter som ikke havde meget webOS brugervenlighed over sig. Det skulle også være forbedret i 2.0 udgaven.

webOS 2.0 Video



LG webOS 2.0 Danish
LG webOS 2.0 Danish


Samsung – Tizen

Samsung satser på deres Tizen open source-platform. Tizen Smart TV ligner på mange måder LG’s webOS.

samsung tizen screen

I Tizen bliver streaming apps sidestillet med almindelig tv-kanaler og multitasking mellem de forskellige ting skulle gå lynhurtigt. Det hele ligger i bunden af skærmen ligesom på LG’s webOS.

Der skulle også være fokus på at bringe dit TV tættere på dine mobile enheder med WiFi direct support, og så fremhæver Samsung også support for PlayStation Now spilstreaming.

Tizen Smart TV video



Samsung Tizen SmartTV OS Hands-on
Samsung Tizen SmartTV OS Hands-on




Samsung SUHD TV with Tizen Demo at CES 2015
Samsung SUHD TV with Tizen Demo at CES 2015


Sony, Philips, Sharp – Android TV

Idéen om en fælles Smart TV platform lyder tiltalende, og med Google i ryggen og en stor eksisterende velkendt Android app platform, så står Sony, Philips og Sharp umiddelbart med stærke kort på hånden i kampen om Smart TV kunderne.

Kunderne kender Android begrebet i forvejen, og dermed er det et umiddelbart noget velkendt at slå på i markedsføringen.

Android Smart TV

Android TV brugeroverfladen virker velkendt og giver et overblik over det du har set fornylig f.eks. på YouTube

I midten finder vi de apps du har hentet. Spil er også en væsentlig del af Android TV. Nederst er der adgang til indstillinger.

Med Android TV kan du desuden Chromecaste indhold uden at tilslutte en Chromecast, det er ganske enkelt indbygget.

Der er på Sony TV 16 GB plads til at installere apps, spil osv.

Android TV video 



Sony 4K TV With Android TV UI walkthrough | CES 2015
Sony 4K TV With Android TV UI walkthrough | CES 2015


Panasonic – Firefox OS

Panasonic har ligesom LG og Samsung satset på gå egne veje med deres nye Smart TV system. Firefox OS er udviklet af Mozilla, som du måske kender fra Firefox browseren.

Panasonic Firefox TV

 

Panasonic Firefox TV apps

Panasonic går med Firefox OS efter et simpelt og brugervenligt system, der er inddelt i Live TV, Apps, og enheder (Devices), sidstnævnte kunne f.eks. være en tilsluttet blu-ray afspiller.

Det er også muligt at tilføje apps og tv-kanaler til hovedmenuen, så du får det optimeret til netop dine behov.

Panasonic Firefox OS video



Panasonic Firefox OS demo dansk (Danish)
Panasonic Firefox OS demo dansk (Danish)


Kigger du på Smart TV funktioner når du køber TV?

Er Smart TV delen vigtig for dig når du vælger nyt TV? Hvilket Smart TV system tiltaler dig mest? Skriv gerne en kommentar til denne artikel.

I samme kategori

Back to top button