TV-Nyt

12 timers Bogfestival på DR2 søndag

DR2 sender på søndag den 8. november 12 timers ’Bogfestival’ fra klokken 10.00 til klokken 22.00 med alt om bøger, oplæsning, forfattersamtaler, uddeling af bogpriser, boganbefalinger og meget andet.

Ligesom så meget andet er årets Bogforum i Bella Center i København aflyst på grund af coronaen. Men alligevel bliver bogelskerne ikke narret for ny viden om, hvad der rører sig på boghylderne, og hvad der rører boglæserne lige nu. Snarere tværtimod.

Det er Ane Cortzen og Adam Holm, der er gennemgående værter på de mange timers bogfjernsyn, og gennem dagen er Anne Glad, Mikkel Frey Damgaard og Maria Månson også medværter.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

’Bogfestival på DR2’ bliver sendt direkte fra Det Kgl. Bibliotek i København, og i løbet af dagen vil der være afstikkere til de mange forskellige bogevents, der foregår over hele landet som et led i Bogfestival i weekenden. Festivalen er blevet til i samspil mellem DR og danske litteraturinstitutioner som netop Bogforum, Dansk Forfatterforening, Danske Forlag, Danske Biblioteker/Danmarks Biblioteksforening, boghandlere og Litteratursiden.dk.

I løbet af dagen vil seerne for eksempel kunne blive skarpere på, hvilke bøger, der (måske) kommer til at ligge under træet i år, og hvilke temaer, der hitter særligt blandt forfattere lige nu. Der vil også live-uddeling af bogpriser – nemlig Debutantprisen og Martha Prisen, og så vil der ikke mindst være mulighed for at møde en lang række forfattere samt nogle af de vigtigste: dem, der har læst deres bøger.

– DR2 har tidligere med stor succes ryddet fladen med ’Live fra Højskolesangbogen’, hvor tusindvis af danskere over hele landet sang med på 175 højskolesange i løbet af 12½ time. Nu glæder vi os til at gøre det samme for litteraturen og nørde, hylde og diskutere bøger en hel dag på DR2, siger Lisbeth Langwadt, der er programchef for DR Aktualitet, Kultur og Dokumentar.

Hun siger, at DR2 glæder sig til at understøtte dansk litteratur, danske forfattere, hele bogbranchen og kulturlivet i en svær tid, hvor meget er lukket ned.

– Vi kan desværre ikke mødes om bøger og litteraturen, som vi er vant til. Så vi glæder os til at lade DR2 blive en platform, hvor vi kan inspirere seerne og alle bogglade danskere med store læseoplevelser og nyt og spændende fra bøgernes og forfatternes verden, når vi rydder fladen hele dagen og giver plads til fordybelse i litteraturens vidunderlige verden, siger Lisbeth Langwadt.

De er med
Blandt forfatterne, der medvirker i DR2’s ’Bogfestival’, er for eksempel Katrine Engberg, Olga Ravn, Jonas T. Bengtsson, Morten Pape, Anders Morgenthaler, Marie Louise Tüxen og Maren Uthaug, ligesom der vil være oplæsning af blandt andre Alberte Winding, Margaret Lindhardt, Lotte Andersen, Nis Bank-Mikkelsen, Lars Thisgaard og Ole Andreasen.

Dagen byder også på musik – leveret af blandt andre Michael Falch, Jesper Binzer, Jeanett Albeck, Søren Huss og Katinka, og så anbefaler en stribe velkendte danskere inden for en lang række felter litteratur, som de foretrækker.

Blandt navnene er for eksempel Mette Frederiksen, Jakob Ellemann-Jensen, Morten Messerschmidt, Line Baun Danielsen, Jesper Binzer, Kasper Hjulmand, Wikke og Rasmussen, Louise Campbell, Michael Bojesen og mange flere.

Bogfestival 2020 er allerede godt i gang på P1, P4 og dr.dk, der også har ekstra meget om bøger i løbet af denne uge.

Kilde: DR presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button