Branche-Nyt

100% WiFi – ny app skal hjælpe danskere med at teste deres wi-fi

Hos Fullrate drejer ca. en tredjedel af kundernes henvendelser til supportlinjen sig om udfordringer med WiFi-forbindelsen. Derfor har bredbåndsudbyderen med udgangspunkt i egne erfaringer udviklet en helt ny app, 100% WiFi, der kan afhjælpe de udfordringer, der kan være ved ustabilt WiFi.

”Vi vil gerne hjælpe alle danskere med at få det bedste ud af deres WiFi – uanset om de er kunde hos os eller ej. Alt for mange af os udnytter ikke den bredbåndsforbindelse, vi har købt godt nok, fordi vi ikke er bevidste om, hvordan vi bedst optimerer WiFi-forbindelsen i netop vores bolig. Med 100% WiFi-appen kan man tjekke den aktuelle WiFi-status i alle husets rum, sammenligne med tidligere målinger og få tips til, hvordan man forbedrer WiFi-oplevelsen derhjemme,” fortæller Lars Asger Petersen, adm. direktør i Fullrate.

Fullrate har mere end 10 års erfaring indenfor bredbånd og bredbåndsteknologier, og ifølge direktøren har selskabet en klar ambition om at blive Danmarks ’good guy of WiFi’ ved at sætte fokus på oplevelsen fra stikket til vores digitale enheder.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

”Vi kan jo se på kaldene til vores egen supportlinje, at rigtig mange af vores kunder bøvler med en WiFi-forbindelse, der ikke dækker hele huset eller ikke har fået placeret routeren korrekt. Med denne app vil vi gerne give danskerne et let redskab til at tjekke WiFi-forbindelsen hjemme og samtidig klæde dem på med gode råd, så de selv kan løse deres udfordringer. Hermed håber vi, at mange flere af os bliver bevidste om, at en god WiFi-forbindelse i høj grad også handler om udstyret hjemme i stuen og ikke udelukkende den forbindelse, der kommer ud af stikket.”

Lige præcis placeringen af routeren er af stor betydning for, hvor stærkt WiFi-signalet er. Står den f.eks. i et skab eller bag en sofa kan det forringe signalet væsentligt. Også selve routeren er af betydning for WiFi-oplevelsen, fortæller Lars Asger Petersen.

”Man skal altid sørge for at placere routeren centralt i boligen og så langt væk fra forstyrrende elementer som muligt. Oplever man mange udfald på sin router kan en opdateret eller helt ny router dog også være løsningen. En router bliver ikke fysisk slidt, men med tiden kan WiFi-stabiliteten i routeren forringes, og det kan være skyld i fejl og afbrydelser. I så fald bør du kontakte din internetudbyder og spørge, om en ny firmware til routeren er tilgængelig. Det er super vigtigt, at firmwaren til hver en tid er opdateret.”

Download den nye app til både iPhone og Android
Fullrates nye app hedder ’100% WiFi’, og kan downloades i både App Store og i Google Play. Hvis man skriver Fullrate i søgefeltet, kommer den automatisk frem.

100% WiFi app’en adskiller sig fra mange andre WiFi-scannere ved at være på dansk, den er simpel uden alt for mange tekniske detaljer, og så kan man sammenligne tidligere målinger og få tips til forbedringer, som man let kan optimere på her og nu. Du behøver ikke være Fullrate-kunde for at bruge appen.

5 gode råd til et bedre WiFi

 • Stil routeren det rigtige sted
  Sørg for at routeren står centralt i boligen og så langt fra forstyrrende elementer som muligt.
 • Skift WiFi-frekvens
  Hvis dit WiFi-signal er ustabilt ved kort afstand til routeren, kan du skifte WiFi-frekvens fra 2.4 GHz til 5 GHz. Eller omvendt.
 • Overvej en WiFi-forlænger
  Hvis dit signal ikke når ud i alle husets hjørner, kan du forlænge dit WiFi-signal med en forlænger.
 • Brug kabel og Access Point
  Mange boliger er i flere etager og har gulvvarme eller anden form for isolering, der kan blokere WiFi-signalet. Ved at trække et kabel fra routeren til et Access Point, bliver der oprettet endnu et WiFi-signal (en form for antenne) i huset.
 • Opgrader din router
  Oplever du mange udfald på din router, kan du kontakte din internetudbyder og spørge, om en ny firmware til routeren er tilgængelig. Det er vigtigt, at firmwaren altid er opdateret.


Bedre WiFi med en WiFi-scanner (100% WiFi appen)
Bedre WiFi med en WiFi-scanner (100% WiFi appen)


Kilde: Yousee presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button