Hjem Forum Antenne-TV Modtagelse af fjernsynsignal i Frederikshavn Nord Re:Modtagelse af fjernsynsignal i Frederikshavn Nord

#65817

reslfj
Participant

Futte sagde
Hej

…. har en udv. Digital antenne som sider på gavlen af huset som peger mod vest.

Tror jeg tager Tolne senderen vertikal, det jeg ikke forstår er at DR 1 ikke kan tages, men de andre kanaler bare går rent ind ?

Er det min antenne eller ?

Mvh. Futte

Hvis du kan modtage DR2  modtager du også  DR1.  Her kan du se de enkelte kanalers placering i de 6 muxer.

https://www.boxertv.dk/globalassets/pdf-filer/kanalplaceringer_9_januar_2015.pdf

Der er to mulige sendere for Frederikshavn. den store i Tolne, der sender vandret, og en mindre lidt syd i byen, der sender lodret.

http://www.digi-tv.dk/indhold_og_tilbud/frekvenser.asp   og alle frekvenser inkl Boxer her:

https://www.boxertv.dk/globalassets/pdf-filer/sendemaster_og_frekvenser_8_januar_2014.pdf

Du kan se signalforholdene i Frederikshavn her:

http://www.dr.dk/php/drmu/kortoverlay/danmarks_radio/html/

Hvis du skifter til indendørs dækning, kan de se de områder, hvor signalet er svagt (også svagt, men normalt brugbart udendørs)

Men der er til tider et særligt problem langs østkysten af Nordjylland.  Kanal 29 bruges vandret til mux1 fra Tolne, men også vandret fra den store sender i Borås Dalsjöfors til det svenske nät3 (svensk mux3). Der er langt til Borås, men under visse vejrforhold, kan signalerne fra Borås genere den danske mux1 i området. Det er hovedgrunden til, at der i Skagen, Frederikshavn og Sæby er hjælpesendere, der alle sender lodret.

Her er det bestemt ikke nogen fordel, at du har købt en forstærket antenne (der er ikke noget digitalt ved antenner). De er som oftest mere forstærker og mindre rigtig antenne.  Det er ikke optimalt.  Dit hus burde dog dæmpe evt. Borås signaler.

Normalt vil man anbefale en passende retningsbestemt UHF antenne. Det er fint at montere den på vestgavlen, hvis der derfra er rimeligt frit udsyn.   En evt. yderligere masteforstærker skal i første række sikre et godt signal, hvis du har antennestik i mange rum.

Nu fortæller du ikke hvilken forstærket antenne du har købt, men du skal læse brugsvejledningen for at vide hvordan antennen indeni er polariseret.

Lars  smile