DR2 Tema – Danske slotte

| mandag 27. jun, 2011 14:28 | opdateret 04. jul, 2011 kl. 20:31 | 0 Kommentarer

Anne Hjernøe og Anders Agger Foto: Egon Rix, DR

Sidste år sendte DR2 en temalørdag serie om danske badehoteller. I år er samme hold klar med en rundtur på danske slotte i en ny temalørdag serie.

De ligger dér i al deres idylliske skønsomhed og lokker med løfter om pomp og pragt, nydelse og romantik i en verden, der tidligere var lukket og forbeholdt de adelige.

Anne Hjernøe – kendt fra ‘Annemad’ – og Anders Agger – der netop har stået bag DR1 dokumentarserien ‘Sømanden og juristen’ – besøger denne sommer fire fantastiske slotte og fortæller historierne om dengang, nu og håbet for fremtiden.

Dragsholm Slot, Liselund Ny Slot, Broholm Slot og Kokkedal Slot danner rammen om fire dejlige sommerprogrammer. I en uge besøger Anne og Anders hvert slot, hvor de undersøger lokalområdet, egnshistorien, det hårde arbejde bag idyllen og de mange historier og sejlivede myter om blandt andet slotsspøgelser.

Opskriften på evig kærlighed
Seerne er også med i forberedelserne til nogle af livets store fester, hvor værter og gæster kan føle sig adelige for en stund. Vi er med, når de eventyrlige slotsbryllupper forberedes, når den traditionsrige jagtmiddag klargøres og hører opskriften på evig kærlighed fra diamantbryllupsparret, inden deres store dag.

Og så kan seerne hente noget utraditionel inspiration til sommer-menuerne, når Annes Hjernøes verdens-køkken møder slottenes ambitiøse og passionerede køkken-chefer og skøn sommermad med et twist opstår. Anders Agger er den heldige ‘anmelder’, hvis han ellers tør sætte tænderne i de lækre lokale og til tider ualmindelige råvarer.

Første gang 16. jul. 2011 20:00 på DR2

Kilde: DR presse

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt