DR K nu i HD opløsning på DVB-T nettet

| mandag 12. dec, 2016 19:51 | opdateret 13. dec, 2016 kl. 12:26 | 14 Kommentarer

DRK 720pDR lader til at have skiftet til at sende DR K i HD opløsning (720p) på det terrestriske sendenet. Derimod er DR2 fortsat i SD opløsning. Man kan mene at DR2 i 720p havde været mere oplagt, men mon ikke det er tekniske årsager der gør, at det ikke er tilfældet.

DR K kommer I HD hos YouSee i forbindelse med de kanalomlægninger der sker i første kvartal af 2017. DR K i HD vil både være tilgængeligt på Kabel TV, DSL TV og Fiber TV hos YouSee

Vi ved ikke om andre udbydere følger efter. Skriv gerne en kommentar såfremt du har bemærket den i HD andre steder.

Tak for tippet til Martin på vores forum.

 

Del på:

Tags:

Gemt under:: HDTV, Antenne-TV

Skriv en kommentar

14 Kommentarer til "DR K nu i HD opløsning på DVB-T nettet"

Giv mig besked
Sorter efter:   nyeste | ældste
citiZEN
Registreret bruger

Det var da en glædelig tidlig julegave, manglede vel også bare at en kultur kanal sender i ordentlig kvalitet.

mich
Registreret bruger
mich

DR2 er da mere oplagt, da de er på TOP6 over mest sete kanaler og iøvrigt har mange film og natur udsendelser

citiZEN
Registreret bruger

Ja jo jeg så da også helst at begge kanaler blev sendt i HD. Jeg forstår så heller ikke altid DR, film og natur udsendelser bliver jo også sendt på både DR1 og DR3, så hvorfor bruge DR2 til det?
Selvom DRK ikke er så set som DR2, så har den jo en del film, men godt nok også meget dokumentar, f.eks i går kørte kanalen med 4:3 billeder, spild af båndbredde (HD) 🙂

urup
Registreret bruger
urup

Jeg tjekkede DR K hos Stofa (Odense Antennelaug Vest) i går aftes, men clint DC 3 boksen viste ikke HD ikonen i kanaleninfo. Men det kan jo være at det snart kommer.

mich
Registreret bruger
mich

Så burde DRK jo kunne ses i HD på f.eks. ATV4, eller hvad ?

mich
Registreret bruger
mich

Yousee foretager en ændring af deres anlæg januar/februar. hvor startfrekvensen ændres, FM nedlægges, de 20 mest sete TV kanaler opgraderes fra 9 til 12 Mbit billedopløsning. Vi kan jo håbe, DRK og BBC World News kan modtages i HD (og evt CNN)

Martin_DK
Registreret bruger
Jeg skrev til Stofa på Facebook for at høre om DR K kommer i HD i forbindelse med omlægningen af kanaler den 15. december. Jeg fik følgende svar: “Tak for din henvendelse. DR K er blevet sendt i HD siden 26 april 2016.” Jeg sendte et billede af mit TV, hvor der står at kanalen sendes i 576i og skrev, at jeg endnu ikke modtager den i HD. Jeg fik dette svar: “Der bliver stadig sendt udsendelser på DR K, der er gamle og derved bliver vist i eks. 576i. Men de udsendelser der bliver vist i HD, modtager du… Læs mere »
mich
Registreret bruger
mich

Selve kanalen vil altid være i 720p mens SD udsendelser vil være opskaleret. Men der vil altid stå 720p.

mich
Registreret bruger
mich

Men når Yousee får den i januar/februar, mon ikke Stofa så også får den

Anders
Registreret bruger
Anders

Der står 5,1 Mbps på artiklens billede, og DR bruger selvfølgelig også variabel bitrate – men ifølge den opdaterede oversigt over MUX 1 og 2 sendes DR K med 3,5 Mbps hvilket er en forøgning med 1 Mbps som er taget fra DR 3 som nu “kun” sendes med 7 Mbps.
http://digi-tv.dk/PDF/MUX1og2_dec2016.pdf

mich
Registreret bruger
mich

Det undrere mig, at DR ikke påfører HD på de enkelte udsendelser på DRK på TTV og programoversigten på dr.dk. Udsendelser der ikke er i HD ligger nok lavt mht Mbps

Per M
Registreret bruger
Per M

Måske fordi alt det der vises på kanalen slet ikke er produceret i HD når det kommer til stykket? Kun en tanke grundet manglen med nævnelse om HD.

mich
Registreret bruger
mich

Utroligt meget er i HD, alle spillefilm, også de gamle, At BBC de sidste 5 år osv

wpDiscuz