ZDF HD nu med danske undertekster

| onsdag 30. nov, 2011 12:32 | opdateret 01. dec, 2011 kl. 12:49 | 16 Kommentarer

Så er der gode nyheder til de mange danskere, som kan modtage nabolandskanalerne i HD. ZDF HD sendes nu med danske undertekster.

Knivskarpe billeder og klokkeklar lyd – det er oplevelsen, når man ser nabolandskanalerne i HD. Fremover kan seerne så også glæde sig over, at der nu også er danske undertekster på ZDF HD, ligesom på SD-versionen af kanalen. De danske tekster hjælper os til at komme tættere på vores naboer og få en bedre forståelse af det liv, der leves lige uden for Danmarks grænser.

ZDF HD vil fremover – ligesom SVT HD – sende en lang række udvalgte kvalitetsprogrammer med danske undertekster. Der arbejdes hårdt på tekniske løsninger, der sikrer, at også de øvrige HD-versioner af nabolandskanalerne, sendes med danske undertekster.

Den tekniske opsætning:
De danske undertekster på ZDF HD aktiveres på samme måde, som det gøres for ZDF SD. Teksterne sendes via en særskilt PID. 

Bemærk at underteksterne kun er tilgængelige hos kabel-tv og antenneforeninger der har aftale med Verdens TV om at levere dette.

Kilde: Verdens TV presse

Del på:

Gemt under:: Branche-Nyt

Kommentarer (16)

 1. Bygork siger:

  Hej

  Vil det sige at jeg med almindelig parabol også kan få dk undertekster på ZDF? Er det evt. også gældende for andre tyske/nordiske parabol kanaler?

  Mvh.

  Bygork

 2. kram5610 siger:

  Ja jeg ved ihvertfald at det virker på ARD på tekst tv side 799

 3. jetdirect siger:

  her for noget tid siden oplevede jeg danske under tekster på en god gammel foce mac master 1000 på ard 1 uden og aktivere ttv undertekster

  på digital parabol der kan jeg ikke få det til og virke

 4. kras44 siger:

  Hej
  I skriver at der sendes undertekster på særskildt PID, men hvilket nummer er denne PID. Har jeg forstået det ret, kan alle med parabol se ARD og ZDF med undertekster på Dansk, men Verdens TV skriver at det kun er kabel tv kunder der kan. Hvad er rigtigt.

 5. admin siger:

  Mener kun det er kabel-tv kunder der har aftale med Verdens TV. Det koster vist ekstra at levere den med danske undertekster.

 6. kras44 siger:

  Nu er jeg helt forvirret. Er Verdens TV ikke en forening??

  Admin, har du PID nummeret, og kan det bruges af en almindelig parabol seer, der gerne vil have Danske undertekster på de Tyske kanaler

 7. admin siger:

  Verdens TV er et Copydan selskab http://verdenstv.dk/AboutWorldTV.aspx

  Nej jeg har ikke pid nummeret.

  Her er info fra deres hjemmeside.
  Kan jeg få danske undertekster?
  For at få danske undertekster på dine nabolandskanaler skal du modtage dit tv-signal fra en kabel-tv-distributør som for eksempel YouSee, Stofa eller din lokale antenneforening. Hvis din kabel-tv-distributør tilbyder servicen med danske undertekster, vil de automatisk komme frem på din skærm, når du ser de programmer, der sendes med danske undertekster.

  Hvis du modtager dit tv-signal via din egen parabol, kan du desværre ikke se de danske undertekster på nabolandskanalerne. Ligeledes kan du desværre ikke modtage nabolandskanalerne med hverken Canal Digital eller Viasat.

  De danske undertekster er et non-profit initiativ, der er blevet til i samarbejde med YouSee, Stofa, BL og FDA. Pengene til initiativet hentes fra kabel-tv-abonnementet og beløber sig til ca. én krone pr. måned pr. husstand. De penge giver mulighed for, at der hver uge kan sendes en stor mængde programmer på nabolandskanalerne med danske undertekster.

 8. kras44 siger:

  OK, det vil sige at man ikke kan få Danske undertekster når man “kun” har en parabol

  Tak for svaret

 9. kras44 siger:

  Lige nu ser jeg ARD HD med danske undertekster txtTV side 799, og det er direkte på en almindelig parabol, så mon ikke forvirringen er total

 10. admin siger:

  Ok ja måske er der så også en tekst-tv side på ZDF HD.

 11. kras44 siger:

  Ja det må man da håbe, men hvilken side ?????.

 12. parabolgutten returns siger:

  ZDF HD har længe været uden tekst tv. Det er først kommet på for kort tids siden. Så mon ikke de danske tekster sendes via tekst tv?

 13. kras44 siger:

  Jeg har lige prøvet om jeg kunne finde ZDF’s tekstside hvor de sender danske undertekster, men forgæves. Er der nogen der eksakt ved om den findes og i bekræftende fald, hvilken side?????

 14. parabolgutten returns siger:

  Nu har jeg – måske lidt nørdet – trykket mig igennem alle sider på ZDF HD’s tekst-tv mens der kørte en udsendelse med danske undertekster. Jeg fandt ikke nogen side med teksterne på desværre.

 15. kras44 siger:

  Jeg tager lige tråden op igen: Mon der er en eller anden der har fundet ud af, om ZDF sender undertekster på dansk via teksttv, ligesom ARD gør.

 16. parabolgutten returns siger:

  Jeg har trykket mig igennem alle sider på ZDF uden held.

Skriv et svar