Branche-Nyt

TV 2 sikrer sig rettighederne til Giro d’Italia

Giro d'italia TV2Efter at TV 2 netop har sikret sig rettighederne til det traditionsrige etapeløb Giro d’Italia, er der gjort klar til, at 2013, 2014 og 2015 bliver endnu tre fantastiske år for de mange hundredtusinde danske cykelfans.I foreløbig disse tre år kan TV 2 nemlig sende verdens tre største etapeløb i perioden fra begyndelsen af maj og frem til midten af september.

I maj kæmper verdens bedste cykelryttere på de italienske veje og i landets bjerge, og i juli står den på Tour de France, som i 2013 køres i udgave nummer 100. Sæsonen for de helt store etapeløb afsluttes i august- september med La Vuelta a España.

– Giro d’Italia var en stor succes for Danmark og for TV 2, da løbet i 2012 blev indledt historisk med tre etaper i Danmark. Seerne fulgte løbet både i Danmark og i Italien med stor interesse, og derfor har vi arbejdet hårdt på at kunne sende både Giroen, Touren og Vueltaen på TV 2 – Hele Danmarks hjemmebane – i de kommende år. Det er en stor glæde, at det nu er lykkedes at få alle aftaler på plads, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen. Årets Giro d’Italia kommer til at byde på store dramaer og spektakulær bjergkørsel i den meget flotte italienske kulisse.

Løbet indledes 4. maj i Napoli, og undervejs skal rytterne bl.a. igennem det legendariske Stelvio-pas, der mange gange har afgjort Giro d’Italia. Rytterne kommer også en tur til Frankrig for at afslutte en etape på det frygtede bjerg Col du Galibier.

Cykelsæsonen på TV 2 indledes i øvrigt allerede 3.-10. marts med etapeløbet Paris-Nice, og i april sender TV 2 tre af de traditionsrige forårsklassikere.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button