Nyheder

TV 2 sender den norske dramaserie Frikendt

Frikjent Frikendt TV 2Den nye, norske dramaserie ‘Frikendt’ har premiere på TV 2 fredag 11. september kl. 22.10 – lige efter ‘Vild med dans’.

I ’Frikendt’ vender den succesfulde forretningsmand Aksel Borgen tilbage til hjembyen Lifjord efter mere end 20 år. Det sker i håb om, at han kan redde byens eksistensgrundlag, firmaet Solar Tech, der er på randen af konkurs.

Men under overfladen lurer hemmelighederne og de usagte anklager. Flere af byens borgere har nemlig stadig mistanke om, at Aksel myrdede sin ungdomskæreste Karina – et mord, han ellers blev frikendt for.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Manuskriptforfatterne bag tv-serien er inspireret af virkelige hændelser, hvor en 17-årig kvinde tilbage i 1995 blev voldtaget og myrdet, og fætteren efterfølgende blev anklaget for mordet, men senere frikendt. Sagen trak dengang store overskrifter, da fætteren på trods af frikendelsen måtte betale en større erstatning til ofrets familie, og derfor aldrig blev anset for helt uskyldig af den nærmeste omgangskreds.

Anmelderrost skuespil

Med en kombination af nordic noir og et utroligt velspillende skuespilhold har tv-serien ’Frikendt’ taget både seere og anmeldere med storm. Især norske Nicolai Cleve Broch og svenske Lena Endre, der spiller de to bærende roller som Aksel Borgen og Eva Hansteen, har fået mange roser for deres skuespilpræstationer.

”Nicolai Cleve Broch leverer en kynisk professionel, men charmerende Aksel med akkurat nok kulde i øjnene og sprækker i facaden til at fastholde vores usikkerhed om hans uskyld”, skriver det norske magasin VG, der kvitterer med fem ud af seks stjerner.

I Danmark er serien også blevet godt modtaget på forhånd. Politikens anmelder Henrik Palle har tidligere givet ‘Frikendt’ fire ud af seks stjerner, og han skrev bl.a. i sin anmeldelse:

”Fortalt med en vis panache og ikke mindst spillet ganske flot af de to hovedskuespillere Nicolai Cleve Broch og svenske Lena Endre, der er næsten elegisk smuk i sin sammenbidte sorg over sin tabte smukke datter.”

Norsk storhedstid

Norge har med en række storslåede tv-serier som ‘Lilyhammer’, ‘Kampen om det tunge vand’, som TV 2 viste tidligere på året, og nu ‘Frikendt’ for alvor meldt sig ind i den europæiske mesterliga for fiktion – helt på niveau med de bedste svenske og danske serier. ‘Frikendt’ har ikke kun nydt stor succes i Norge. Også hos tv-seere og på tv-festivaler verden over har serien imponeret.

TV 2 har også fået øjnene op for nordmændenes dramatiske fortællinger, og ‘Frikendt’ rammer lige ned i TV 2s fiktions-ønsker om at vise nære fortællinger, der samtidig skildrer menneskers store dilemmaer.

– ‘Frikendt’ er en smuk, intenst fortalt serie om de sår, en gammel forbrydelse har påført en lille by. Om fortidens spøgelser, hævn og tilgivelse. Det er en unik, moderne hybrid imellem nordic noir og skandinavisk familiesaga – midt i Norges smukke og voldsomme natur. Det er en rigtig TV 2-serie, og vi håber, seerne vil tage godt i mod den, fortæller TV 2-redaktør Anders Leifer.

‘Frikendt’ har premiere fredag 11. september kl. 22.10, lige efter premieren på ‘Vild med dans’, og fortsætter hen over efteråret i ti gåsehudsfremkaldende afsnit.

I samme kategori

Back to top button