Branche-Nyt

TV 2 henter kanalchef hos DR

Lotte Lindegaard
Lotte Lindegaard bliver kanalchef for TV 2
Foto: Søren Jonesen

TV 2s hovedkanal styrkes på det strategiske niveau, når Lotte Lindegaard efter sommerferien tiltræder i en nyoprettet stilling som kanalchef for TV 2. Hun får ansvar for arbejdet med kanalstrategien, hovedkanalens indholdsprofil og udvikling af programmer. Lotte Lindegaard vil få reference til TV 2s programdirektør, Anne Engdal Stig Christensen, og organiseringen afspejler strukturen i TV 2 Networks, hvor Maiken Wexø er kanalchef for TV 2s nichekanaler.

Lotte Lindegaard kommer fra en stilling som kanalchef på DR 1, hvor hun markant har revitaliseret DR1s sendeflade over de seneste knap to år og har vendt udviklingen i seertal. Hun har derudover været producent hos STV Production, og Lotte Lindegaard var i 2004-2007 børne- og ungdomsredaktør på TV 2.

– TV 2 skal i de kommende år både bevare sin position som Danmarks største tv-kanal og sin enorme styrke på det kommercielle marked samtidig med, at nye aktører og måder at se indhold på kommer til. For at kunne lykkes med det projekt er det vigtigt, at jeg har en meget stærk strategisk ledelsesgruppe på hovedkanalen – og i den er kanalchef Lotte Lindegaard en helt central figur. Jeg har tidligere og især igennem det seneste år arbejdet tæt sammen med Lotte på DR og ved derfor præcis, hvad hun kan bidrage med. Lotte er udover at være en fantastisk chef og ildsjæl en af Danmarks mest kompetente og kloge indholdsmennesker inden for tv-produktion, siger TV 2s programdirektør, Anne Engdal Stig Christensen, og fortsætter:

– Jeg ved, at jeg sammen med Lotte og med Sune Roland, der fortsat er TV 2s programchef og daglig leder af TV 2s redaktørkorps, får et uhyre stærkt lederteam, der vil være garant for at skabe en dejlig arbejdsplads, vil tage seernes dagsorden alvorligt, og som vil være superambitiøse med at skabe et stærkt TV 2 i årene, der kommer.

TV 2s kommende kanalchef, Lotte Lindegaard, siger:

– TV 2 har stået for så meget gribende, underholdende og originalt tv gennem årene, og nu er det tid til at genfinde styrken på hovedkanalen. Jeg ser med stolthed tilbage på min tid på DR, hvor jeg har løst opgaven og skabt en ny relevant public service-profil på DR1, men det er ikke ofte, at en udfordring og en mulighed som denne byder sig. Jeg nærer stor kærlighed til TV 2 og glæder mig afsindigt til de opgaver, som venter mig.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button