Nyheder

Timm & Gryderne – Madprogram med Timm Vladimir

Tim og Gryderne DR1Hvis man gerne vil servere andet end hakkebøffer og stegt flæsk på middagsbordet, men ikke lige ved hvordan man kommer i gang med at lave for eksempel libanesiske, marokkanske eller vietnamesiske retter, er der nu hjælp at hente.

I den nye programserie ’Timm & Gryderne’, som DR1 sender seks torsdage klokken 20.30 fra torsdag den 5. februar, inspirerer kokken og skuespilleren Timm Vladimir seerne til at lave ny og spændende mad. Undervejs bliver han inviteret indenfor hos folk med anden etnisk baggrund end dansk, der lærer ham at lave de bedste retter fra deres hjemlande. Samtidig hører han og seerne også lidt mere om deres oprindelsesland og om kulturen i landet, som maden kommer fra.

”Når det kommer til mad, er jeg verdens mest nysgerrige person. Jeg elsker at finde, dufte og smage mad fra hele verden. Ligesom de fleste danskere elsker jeg forårsruller, sushi og stærk karry, men jeg aner ikke, hvordan man laver det rigtigt, og det er det, jeg vil finde ud af i programmerne. Og det bedste er, at jeg ikke behøver at tage ud i verden, for rundt omkring i hele Danmark bor der folk, der ved, hvordan det skal laves,” siger Timm Vladimir, der tidligere har været vært på ’Den Store Bagedyst’ på DR1.

Smagen af Marokko i første program
I det første program laver Timm Vladimir for eksempel traditionel marokkansk gryderet sammen med mor og datter, Nadia og Katja, der har marokkansk baggrund og bor i Danmark. Ugen efter besøger han en libanesisk familie i Ringsted, der lærer Timm Vladimir at lave mezze. I de senere programmer er det køkkenet fra Vietnam, Kroatien, Elfenbenskysten og Mexico, seerne bliver introduceret til.

Hver uge tager programmerne udgangspunkt i et nyt lands opskrifter, og undervejs smager Timm Vladimir på eksotiske råvarer, ligesom han oplever nye tilberedelsesmetoder og besøger folk i deres eget køkken. Til sidst i hvert program gengælder han gæstfriheden, når han forsøger at imponere sine læremestre og laver sin helt egen eksotiske middag.

”Jeg har simpelt hen så meget lyst til at lave det her program, fordi jeg elsker at snakke med nye mennesker over madlavning, der er en slags universelt sprog,” siger Timm Vladimir, der udover at skabe en lille madfest også håber at kunne skabe en større nysgerrighed og forståelse for den kultur, maden kommer fra.

Rejser og mad
Timm Vladimir er uddannet skuespiller fra Aarhus Teater i 1993, og i halvfemserne vil mange blandt andet huske ham fra DRs ’Transit’-programmer og for eksempel ’Godnat – og sov godt’-historierne, som han fortalte sammen med makkeren Gordon Kennedy. I DR-regi har han også medvirket i dramaserierne ’Lykke’ og ’Pendlerkids’.

Der er to ting, der i særlig grad har formet Timm Vladimir til den person, han er i dag: Rejser og mad. Efter han i 2005 og 2006 rejste et år med sin kæreste, fik han stor nysgerrighed på mad og andre kulturer. Og efter Timm Vladimir i 2011 vandt tv-programmet ’Masterchef’ på TV 3, fik han troen på, at han var god nok til også at leve af at lave mad. Timm Vladimir har siden startet en kokkeskole i Valby, udgivet en kogebog og meget andet inden for den kulinariske verden.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button