November byder på en sidste sæson af Balladen om Kolonihaven. Der er blandt andet også premiere på det nye underholdningsprogram, Piano, der fejrer musikken, klaveret og danskerne.
20:50
Læs omtale
Reportageserien, som tog landet med storm, er tilbage med de sidste fire vers i balladen om kolonihaveforeningen Jørgen Berthelsens Minde. I den nye sæson kan man atter følge de farverige karakterer som Formand Finn, Fjolle-Kjeld, Anamariia og mange flere, mens de diskuterer, hvad noget så dansk som en kolonihave skal bruges til.
Mere sæson 2 af Balladen om kolonihaven
I den nye sæson forsøger en nyvalgt bestyrelse, der består af næsten udelukkende unge mennesker, at sætte en linje for foreningen. Men der er ingen i bestyrelsen – eller i hele foreningen for den sags skyld – der har lyst til at indtage øretævernes holdeplads: Formandsposten.
Da ingen melder sig, ser Finn sit snit til at lave et uventet comeback, og han får 70 procent af stemmerne.
– Det er alligevel mere end nogen dansk regering nogensinde har fået, fortæller Finn stolt efter valget.
Men aftenkaffen er lige ved at ryge i den gale hals hos den ældre generation, der troede, at de var sluppet af med Finn.
– Lad os få vores gamle haveselskab tilbage. Han skal ikke ud. Han skal HELT ud, som Kurt Hansen udtrykker det om den tilbagevendte formand.
Statsminister Mette Frederiksen på besøg
Problemerne i ‘Balladen om kolonihaven’ synes på overfladen at være meget lokale, men samtidig ligger de måske alligevel ikke så fjernt fra de udfordringer og konflikter, vi oplever ude i den store verden. I hvert fald kan statsminister Mette Frederiksen tilsyneladende ikke dy sig for et besøg i kolonihaven lidt uden for Aalborg, mens hun kæmper med udfordringer i udlandet.
Og under besøget i den nye sæson får formand Finn rosende ord med på vejen af den danske statsleder.
– Tak for indsatsen. Det er jo lettest at lade være. Og hvis alle lader være, så er der bare ikke nogen kolonihaver, siger statsministeren til formanden.
Serien tager igen fat i hverdagens små og store problemer. Den unge og den gamle generation ser vidt forskelligt på, hvad noget så dansk som en kolonihave skal bruges til.
Samtidig ønsker formand Finn sig brændende at gøre noget godt for fællesskabet.
– Men der er problemet bare, at der er nogle, der ikke vil fællesskabet med dig, som Tina Lysholk tørt fortæller Finn.
Havelejerne skal navigere i konflikter og det daglige liv i det idylliske, men ofte komplicerede kolonihavesamfund. Bliver det igen dem, der råber højest, der får det sidste ord?
Følg med i den nye sæson af ‘Balladen om kolonihaven’. Serien er i fire afsnit og har premiere tirsdag 5. november på TV 2 og TV 2 Play.
21:00
Læs omtale
Det har aldrig ligget fjernt fra Erik Clausen at tage bladet fra munden og sige sin mening. Hvad enten det har været i film, tv-optrædener, gøgl eller gadeteater, har multikunstneren altid talt lige ud af posen.
Nu får han mulighed for at gøre det igen en sidste gang. Erik Clausen valgte nemlig inden sin død at give et interview til Mikael Bertelsen til programserien ‘Det sidste ord’.
– Da jeg spurgte Erik Clausen, om han ville medvirke i ‘Det sidste ord’, svarede han: “Ja! Hellere ægte storhedsvanvid end falsk beskedenhed”, siger Mikael Bertelsen.
– Jeg er glad for, at vi optog samtalen i så god tid, at han stadig var skarp i replikken og kunne reflektere over et helt utroligt liv. Vi havde en sjov og rørende dag, og da vi sagde farvel, sagde han til mig: “I dag mødte du også den Erik, der har været god til at være Clausen”, fortæller Mikael Bertelsen.
Interessant i et historisk perspektiv
Præmissen for programserien ‘Det sidste ord’ er, at optagelserne med de kulturhistoriske hovedpersoner først må findes frem, redigeres og sendes efter hovedpersonens død.
– I Erik Clausen har vi at gøre med en særlig stærk stemme, der som få kunne indkapsle nogle af arbejderklassens tanker om tilværelsen. Han holdt af at spidde eliten og parnasset i sin kunst og i sine optrædener i offentligheden, og vi er glade for, at han ville dele sine sidste kommentarer med os i ‘Det sidste ord’, siger TV 2-redaktør Thomas Breinholt.
Den fulde optagelse af interviewet gemmes for eftertiden i arkiverne på Det Kgl. Bibliotek, som er partner i projektet omkring ‘Det sidste ord’. Her vil kun ganske få ansatte have adgang til optagelserne, og først 20 år efter hovedpersonens død kan interviewene tilgås af andre og udgøre et interessant kildemateriale for forskere i fremtiden.
– I et historisk perspektiv er det særligt interessant for os at lægge arkiv til en så fremtrædende, samfundsrevsende stemme som Erik Clausens. Hele interviewet, som er noget længere end det, der vises på tv, kan i fremtiden give et helt særligt indblik i den tid, som Erik Clausen bevægede sig i. Erik Clausen var ikke bange for noget eller nogen og heller ikke for at overlade sin historie uredigeret til eftertiden, siger Søren Bitsch Christensen, vicedirektør og chef for kulturarv på Det Kgl. Bibliotek.
‘Det sidste ord’ med Erik Clausen kan ses 10. november klokken 21.00 på TV 2 og TV 2 Play.
20:40
Læs omtale
TV 2 dokumentaren Tro, håb og voldtægt var oprindelig programsat i september, men der blev forsøgt nedlagt fogedforbud mod at den blev vist, oplyser manden bag dokumentaren Michael Teschl i et opslag på Facebook.
Nu skulle det være sikkert at dokumentaren vises på TV 2 kl. 20:40 og TV 2 Play 11. november.
Tro, håb og voldtægt – TV 2 dokumentar
Det er graverjournalist Michael Teschl, der i samarbejde med Kompagniet har lavet dokumentaren.
Her hvad TV 2 oplyser om dokumentaren.
Kiran er gentagne gange blevet voldtaget af sin mand, som bedøver hende med sovemedicin. Ledelsen i Mormonkirken, som de begge er medlemmer af, behandler sagen internt og går ikke til politiet. Tillader vi religiøse domstole i Danmark?
06:01
Læs omtale
David Zahle er tilbage med nye mesterlige ombygninger. I tredje sæson kommer vi blandt andet til Roskilde, Søllerød, Odense og Thurø.
I første afsnit:
Et ungt par, med baggrund som bygningsingeniør og tømrer, har købt en ramponeret mølle fra 1880 i Roskilde. De får brug for alle deres håndværksmæssige talenter for at nå i mål med at omdanne den faldefærdige mølle til et moderne hjem. David Zahle inspirerer dem til at genoverveje trappens udformning, hvilket resulterer i en smuk og unik planløsning.
22:20
Læs omtale
Tirsdag 19. november kan du se den anmelderroste og højaktuelle dokumentar ‘Før stormen’ om 27 beboere på vadehavsøen Mandø og deres kamp mod klimaforandringer, voldsomt vejr og affolkning. Dokumentaren havde biografpremiere i forbindelse med CPH:DOX i februar 2024.
De 27 beboere på Mandø i Vadehavet står på første parket til klimaforandringernes brutale konsekvenser: tiltagende storme, stigende vandniveauer og risikoen for ødelæggende oversvømmelser. Men trods den skræmmende virkelighed holder de insisterende fast i deres identitet som øboere, som de har gjort i generationer.
20:40
Læs omtale
De to makkere Finn Nørbygaard og Jacob Haugaard mødes for at fejre deres 40-års jubilæum. Omdrejningspunktet for mødet er en Skoda, der er næsten lige så gammel som de to komikeres samarbejde og venskab.
21:00
Læs omtale
I underholdningsprogrammet ‘Piano’ hylder TV 2 musikken på en ny måde, når nogle af Danmarks mest talentfulde amatørpianister får mulighed for at dele deres talent og glæde ved klaveret. Igennem fire programmer rejser vært Sarah Grünewald landet rundt for at møde en række danskere på travle togstationer, og her inviterer hun dem til at spille på klaveret og fortælle deres historie.
Hvad amatørpianisterne ikke ved, er, at to af Danmarks største musikere i al hemmelighed lytter med. Sanger og sangskriver Mads Langer og pianist Tanja Zapolski skal nemlig sammensætte et hold af pianister til en storslået koncert i den legendariske koncertsal ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. I hvert program udvælger de derfor én pianist til at samarbejde med dem hen imod den unikke koncert, hvor det for flere af pianisterne er første gang, de skal spille for et stort publikum.
Der venter gåsehudsfremkaldende oplevelser, når pianister i alle aldre og med vidt forskellige baggrunde sætter sig til tangenterne og deler musikalske gaver ud i ‘Piano’ fra lørdag 23. november på TV 2 og TV 2 Play.
‘Piano’ kommer rundt i det meste af landet og besøger følgende steder igennem programrækken:
- Episode 1: Københavns Hovedbanegård
- Episode 2: Aarhus Banegård
- Episode 3: Odense Banegård
- Episode 4: Metrostationen Kongens Nytov
I femte og sidste episode kan seerne opleve den fantastiske koncert med de fire udvalgte amatørpianister fra hvert program samt de to eksperter, Mads Langer og Tanja Zapolski.
– I ‘Piano’ dyrker vi danskernes glæde ved musikken. Der er så mange dygtige mennesker, som ikke nødvendigvis beskæftiger sig professionelt med musik, og dem giver vi en unik mulighed for at vise deres store passion for klaveret. Jeg glæder mig helt vildt til, at seerne kan opleve de mange modige danskere, der er mødt op på banegårde for at spille klaver og fortælle deres egen historie. Det er blevet til mange rørende øjeblikke og fortællinger, uanset om de bliver formidlet af en livserfaren 92-årig kvinde, som har spillet hele livet, eller en vanvittig talentfuld niårig dreng, som har spillet i få år. ‘Piano’ bekræfter os i, at musikken har en helt særlig evne til at åbne op for følelser og samle folk på tværs af alder og livssituationer, siger Dorte Borregaard, underholdningsredaktør på TV 2.
Tanja Zapolski
Tanja Zapolski har spillet klaver hele sit liv og spillede sin første solokoncert som syvårig. Da hun var 15 år, blev hun optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og i dag er hun en anerkendt og prisvindende pianist. Tanja Zapolski har optrådt som solist med utallige orkestre, herunder Copenhagen Phil, Det Kongelige Kapel, DR Symfoniorkestret, Århus Symfoniorkester og Underholdningsorkestret, og hun har optrådt verden rundt som pianist.
Hun har spillet sammen med den legendariske komponist Philip Glass og dirigenten Sir Simon Rattle og har modtaget adskillige priser, heriblandt Nordisk Talent, Victor Borges Musikpris og Wilhelm Hansen Fondens Hæderspris.
Hun fungerer ofte som dommer i musikkonkurrencer og medvirker i DR-quizzen ‘Den klassiske musikquiz’.
Mads Langer
Mads Langer er en multiplatinvindende sanger og sangskriver og har spillet klaver, siden han var halvandet år gammel. Han debuterede på den danske musikscene i 2005 og har siden udgivet syv studiealbums samt haft succes i både ind- og udland.
I efteråret 2024 udkom Mads Langer med albummet ‘Kærlighed & frygt’, som også er hans første dansksprogede album.
00:00
Læs omtale
Mandag 25. november står i mystikkens tegn på TV 2 og TV 2 Play, når der er premiere på den danske dokumentar ‘Lumbye-mysteriet’.
42-årige Ryan Lumbye har altid fået fortalt, at han er efterkommer af den kendte komponist H.C. Lumbye. Andet fortalte hans hemmelighedsfulde mor ikke – hverken om sig selv, sin fortid eller sin familie. Nu går Ryan på jagt efter svar.
20:30
Læs omtale
Hun er en festlig og larmende person med flagrende, langt blondt hår og et skraldhøjt grin. Hun kom på alles læber, da hun blev stukket i ryggen af Heino i 2024-udgaven af ‘Forræder’. Men hvem er hun egentlig, når kameraerne slukkes, og mørket falder på?
22:10
Læs omtale
Gør dig klar til et virkelig morsomt show fra en af Danmarks skarpeste komikere! Thomas Warbergs femte onemanshow har begejstret både publikum og anmeldere, som har kvitteret med femstjernede anmeldelser.
21:45
Læs omtale
ROSE er Niels Arden Oplevs hidtil mest personlige film og er baseret på virkelige hændelser.
Året er 1997. Inger (Sofie Gråbøl) skal med sin søster, Ellen, og hendes mand, Vagn (Lene Marie Christensen, Anders W. Berthelsen) på ferie til Paris med bus. Bussen har knap nået motorvejen, før Inger delagtiggør resten af selskabet i sin sindslidelse, og turen til byernes by bliver en uge, de aldrig vil glemme. For Inger har en skjult dagsorden for turen, og ved ankomsten indleder hun jagten på en tabt kærlighed.
Månedens øvrige igangværende serier med ugentlige episoder
Læs omtale
Thomas Vinterbergs tv-serie, Familier som vores, er en episk familiesaga om opbrud, afsked, håb og nye begyndelser. Serien, der er på 7 episoder, har premiere den 20. oktober 2024 på TV 2 og TV 2 Play.
Det imponerende cast inkluderer danske stjerner som Nikolaj Lie Kaas, Paprika Steen, Helene Reingaard Neumann, Magnus Millang, Esben Smed, Thomas Bo Larsen, Asta August og David Dencik.
De to unge hovedroller, Elias og Laura, spilles af 21-årige Albert Rudbeck Lindhardt og 19-årige Amaryllis April August. Albert Rudbeck Lindhardt er kendt fra film som Druk, Retfærdighedens ryttere, Der kommer en dag og Håbet, mens Amaryllis April August, datter af filminstruktør Bille August, får sin skuespillerdebut i serien.
Familier som vores er Zentropas største produktion til dato.
Familier som vores – det handler den om
’Familier som vores’ begynder midt i den danske sommer, hvor livet går som det plejer. Men som et lyn fra en klar himmel bliver alt revet fra hinanden. Den stigende vandstand kan ikke længere ignoreres, og regeringen beslutter, at hele Danmark skal evakueres. Al ejendom er med ét værdiløst, og huse og institutioner lades ensomme tilbage, mens familier, venner og elskende tvinges i hver sin retning. De, der har råd, rejser til velhavende lande, mens de mindre velstillede er afhængige af det statsfinansierede program og må flytte hen, hvor der er plads. Kaos, splittelse og magtesløshed banker på hos danskerne. Men trods afskeden med hjemlandet drejer jorden stadig rundt. Mange steder vokser også kærligheden frem, mennesker forsones, og håbet om at blive genforenet lever.
På deres vej ud af Danmark og ned gennem Europa følger vi en stor dansk familie og deres nærmeste. Vi møder de to unge studenter Laura (Amaryllis August) og Elias (Albert Rudbeck Lindhardt), der forelsker sig i hinanden. Vi møder Lauras skilte forældre: hendes far, den succesfulde arkitekt Jacob (Nikolaj Lie Kaas), og hendes mor, den stressramte videnskabsjournalist Fanny (Paprika Steen). Vi møder også Jacobs nye kone Amalie (Helene Reingaard Neumann), Amalies bror Nikolaj (Esben Smed) og hans mand Henrik (Magnus Millang), Henriks uregerlige bror Peter (David Dencik), Fannys bror Holger (Thomas Bo Larsen) samt drengen Lucas (Max Kaysen Høyrup) og hans mor Christel (Asta Kamma August), som krydser veje med familien.
Skuespillere og karakterer i Familier som vores
Der er et stort cast i Thomas Vinterberg serien. Læs mere om deres karakterer herunder.
LAURA (Amaryllis August)
LAURA er en højt elsket, intelligent 3.g’er fra en velstillet forstad til København. Hun passer børn i en SFO for at tjene penge. Men hun passer også alle andre, det er hendes lod i livet. Mennesker betror sig til hende, og hun får dem til at føle sig tilpas. Hun passer især på sin mor, Fanny, der har haft en hård skilsmisse fra Lauras far, Jacob, og som nu både kæmper økonomisk og med stress. Lauras forsøg på at holde sammen på alle bringer hende ud i sit livs dilemma; skal hun rejse til Frankrig med sin velhavende arkitektfar, hvor fremtiden, mulighederne og kærligheden venter hende? Eller skal hun med det offentlige evakueringsprogram til Rumænien med sin mor og hjælpe hende gennem en ellers potentielt svær tilværelse?
ELIAS (Albert Rudbeck Lindhardt)
ELIAS er 3.g’er på samme gymnasium som Laura. Han har et skønt smil og en sød og direkte facon. Han har let ved det sociale og er populær. Han kan løfte den fælles stemning som ingen anden. Elias har egentlig en ældre kæreste, men han falder hurtigt for Lauras lidt uskyldige væsen, kloge hoved og bløde sind. Han kan ikke lade være med at dukke op der, hvor hun er, og bliver kun mere og mere forelsket i hende. Men Elias føler sig også forpligtet til at følge med sin familie til Finland, så han er splittet, særligt da Laura endelig beder ham om at tage med sig til Paris. Elias nærer store følelser for Laura, og da hun kommer i vanskeligheder, griber han chancen for at komme hende til undsætning, så de kan være sammen.
JACOB (Nikolaj Lie Kaas)
JACOB er en succesfuld og dygtig arkitekt. Han er skilt fra Fanny, som han har Laura sammen med, og er nu gift med Amalie, som han har Mikkel på to år med. De bor i en skøn villa i en velhavende forstad til København. Jacob har tidligere fået jobtilbud fra udlandet, men familien har holdt ham i Danmark. De har det godt her, og familiens trivsel er det vigtigste for Jacob. Han føler allerede en masse skyld overfor Laura på grund af det svigt, hun har oplevet i forbindelse med skilsmissen, og samtidig føler han sig forpligtet overfor sin nye familie. Ansvaret for familiens fremtid og sikkerhed vejer tungt på hans skuldre og gør, at Jacob hurtigt føler sig presset til at løse situationen for alle. Han vil gerne leve op til de forventninger, som hans nærmeste har til ham – hvilket kan få ham til at handle overilet.
FANNY (Paprika Steen)
FANNY er Lauras mor. Hun er freelance-videnskabsjournalist, men har ikke skrevet i en periode grundet stress. Men Fanny insisterer på at klare sig selv, og da Laura prøver at orkestrere, at Fanny også kan komme med til Paris, takker Fanny nej. Hun vil ikke være en klods om benet på nogen – slet ikke eksmanden og hans nye familie. Fanny er sjov, begavet og noget af et rodehoved. Samtidig er der noget umiddelbart og sårbart ved hende. Hun har en bror, Holger, som hun holder meget af, men de ses ikke så ofte. Den forestående udflytning til Rumænien fylder Fanny med ængstelse, og det er ikke uden grund.
Lauras fremtid er vigtig for Fanny, vigtigere end hendes egne livsvilkår, men inderst inde ville hun ønske, at datteren blev ved hendes side for altid.
AMALIE (Helene Reingaard Neumann)
AMALIE er gift med Jacob og mor til lille Mikkel på to år. Hun er i midten af 30’erne og et menneske, der vil alle det bedste. Amalie er ud af en velhavende familie, er veluddannet, kultiveret, arbejder som erhvervspsykolog og taler blandt andet flydende fransk. Amalie er et stort familiemenneske og knyttet til dem, der er tæt på hende – inklusiv sin bonusdatter, Laura. Amalie har stor empati overfor det dilemma, Laura står i – valget mellem at tage med mor eller far – derfor hjælper hun også i al hemmelighed Laura med at undersøge mulighederne. Amalie kæmper gerne for de bedste betingelser for dem, hun elsker, og opdager nogle gange ikke, når for eksempel hendes far, Bjørn, faktisk udnytter hendes og Jacobs godhed.
NIKOLAJ (Esben Smed)
NIKOLAJ er bror til Amalie og gift med godsejeren Henrik, som han elsker højt. De er et stærkt par. Nikolaj arbejder i Udenrigsministeriet, og arbejdsdagene er lange, men spændende, og giver ham nogle fordele. Nikolaj er en livsnyder og sætter virkelig pris på, hvordan hans liv har formet sig, både professionelt og privat. Det eneste, han savner, er et barn. Nikolaj er loyal og vil gå hele vejen for dem, han elsker. Men hvis han bliver forrådt, er han ikke bange for at slå hånden af vedkommende, også selvom det er nære familiemedlemmer. Han taler ikke længere med sin og Amalies far, Bjørn, og prøver at støtte Henrik i at sige fra overfor hans grænseoverskridende bror Peter.
HENRIK (Magnus Millang)
HENRIK er lykkeligt gift med Nikolaj. Han er godsejer, entreprenør og handler med ejendomme. Henrik arbejder blandt andet på nogle større byggeprojekter, hvor han har hyret svogeren Jacob som arkitekt. Godset har været i familiens eje i generationer, og Henrik har arvet pligten til at bo i barndomshjemmet. Stedet rummer både traumer og skattede minder, og Henrik og Nikolaj har nu bygget et smukt liv sammen her. Han har et kompliceret forhold til sin grænseoverskridende storebror, Peter, hans eneste nulevende familiemedlem, men har et tæt forhold til Jacob. Henrik er et moralsk menneske, optaget af at gøre det rigtige og har stor empati med mennesker.
PETER (David Dencik)
PETER er Henriks fremmedgjorte bror. Han er er gift og har to børn. Peter er byggematador og tjener styrtende. Han er grådig, hensynsløs, og lytter ikke til nogen. Han har snydt og ydmyget sin lillebror, Henrik, mange gange, både som barn og voksen. Som voksne har de to brødre opdelt familiens ejendomme og arvede formue i to separate virksomheder, så de kan undgå at have noget med hinanden at gøre. Peter vil dog altid føle sig snydt og forfordelt, selvom Henrik er den, der hyppigst bøjer af og lader ham få sin vilje. I Peters verden er det hele altid nogen andres skyld.
CHRISTEL (Asta Kamma August)
CHRISTEL er alenemor til Lucas på 11 år. Hun arbejder som receptionist. Christel kommer fra Vestegnen og har lært at kæmpe og stå op for sig selv. Men hun er også hård ved sig selv. Sønnen Lucas betyder alt, og hun vil ofre alt for at give ham den bedste fremtid. Det er de to mod verden – faderen til drengen er for længst ude af deres liv. Christel har et sundt og godt liv med venner og måske en gang imellem en elsker. Christel og Lucas har, hvad de skal bruge, men bestemt ikke mere end det.
LUCAS (Max Kaysen Høyrup)
LUCAS er Christels søn på 11 år. Han er en følsom dreng, som bekymrer sig om verden og fremtiden. Han kæmper med at passe ind, på nær på fodboldbanen, hvor han er et naturtalent. Christel er centrum i hans verden, selvom han også udfordrer hende. Lucas’ anden vigtigste person er Laura, som passer på ham i klubben og hjælper ham med at holde styr på nogle alt for store tanker, som til tider overvælder den lille gut. Laura og Lucas forstår hinanden og er på en måde forbundne. Hans sensitivitet rækker muligvis udover vores verden, og Laura er den eneste, der rigtigt ser det og tager denne side af ham alvorligt.
HOLGER (Thomas Bo Larsen)
HOLGER er Fannys storebror. Han er familiens sorte får og har ikke altid kunnet holde sig indenfor lovens rammer. Nu er han beskæftiget som asfaltarbejder i kommunen. Han tager tingene, som de kommer, og holder begge ben på jorden. Han holder meget af Fanny og har været trist over at se hende kæmpe og miste sig selv på det seneste. Han er også meget glad for Laura, selvom de sjældent ses. Fanny og Laura er kvinderne i Holgers liv.
Billedegalleri
’Familier som vores’ er skrevet af Thomas Vinterberg og Bo Hr. Hansen, Thomas Vinterberg har instrueret alle syv afsnit, og serien produceres af Zentropa Entertainments
Læs omtale
Højt humør, fællessang og nostalgi. I seks programmer sætter Annette Heick sig bag rattet og kører ud i landet sammen med en række kendte danskere. Sammen udforsker, smager, lytter og quizzer de sig igennem de brune 70’ere, de pastelfarvede 80’ere, de funky 90’ere og de lynhurtige 00’ere.
Der er premiere fra 20. oktober
I 1. afsnit
Den står på højt humør, fællessang og nostalgi, når Annette Heick endnu engang sætter sig bag rattet og kører ud i landet sammen med en række kendte danskere, der skal genopleve og quizze sig igennem helt bestemte år. Første gæster på rejsen er Annettes forældre, Hilda og Keld Heick, og sammen kører de til barndommens gade til et helt særligt år i 70’erne.
I 2. afsnit
Peter Ingemann og Kandis-Johnny sætter sig til rette på bagsædet i en østtysk Trabant, og med Annette Heick bag rattet drøner de tilbage til et helt særligt år i 80’erne.
Læs omtale
Mandag 21. oktober er Sofie Linde og alle vennerne tilbage med en ny omgang ’Linde på Langeland’. I første omgang skal der indrettes værelser i Vennely. Men til alles store overraskelse mangler der møbler.
Heldigvis er der igen hjælp at hente blandt de lokale på Langeland. Og Sofie finder en kommode, der ligner hende – ifølge hende selv.
I sæsonens andet afsnit regner på Langeland, og regner også ind i Vennely. Men et utæt tag forhindrer ikke Sofie i at drømme om et nyt badeværelse, hvor ønsket om et moderne das sætter håndværkerne på noget af en prøve.
Bemærk at vores system kun kan vise ugentlige serier, hvor vi kender antallet af episoder / slut dato. Visse tv-serier vises ikke fast hver uge, men holder pause af og til.
Sport på vej på TV 2 i november
- EM i kvindehåndbold – De seje danske håndboldkvinder vandt bronze til OL i Paris. Nu er det tid til EM, der bliver afholdt i Østrig, Ungarn og Schweiz. Frankrig og Norge er favoritter – men Danmark er med helt i topp. Følg de danske håndboldkvinder og få masser af verdensklassebold på TV 2 Play.
- Nations League: Danmark-Spanien – I november spiller det danske herrelandshold de to sidste kampe i Nations League-gruppespillet. Først møder Danmark de spanske europamestre i Parken 15. november, og 18. november skal det danske landshold så i aktion mod Serbien i Beograd. Følg de afgørende kampe på TV 2 Play.
- World Cup i skiskydning – Så sker det endelig – torsdag 28. november begynder den nye sæson i skiskydning. Første afdeling i World Cuppen bliver afholdt i Idre Fjäll i Sverige. Se med, når verdens bedste skiskytter tager hul på en ny, spændende sæson i den svenske sne.
Her er det nyt på Britbox på TV 2 Play i november
00:04
Læs omtale
I denne intense og tempofyldte thriller, spiller John Simm spiller hovedrollen som en mand på flugt, desperat efter at rense sit navn for sin families skyld. Politiassistent Marcus Farrow er en vellidt betjent med en kone og to børn. Men da Farrow bliver fundet på gerningsstedet for en brutal forbrydelse, og alle beviser peger mod ham, bryder hans verden sammen. Han bliver arresteret og sigtet, og det ser ud til, at hans skæbne er bestemt. Så da han får muligheden for at flygte, griber han den med det samme. Nu er Farrow en eftersøgt mand, på de samme gader som han plejede at patruljere. Kriminalsergent Susan Reinhardt får til opgave at fange ham, og her begynder et højdramatisk ’katten-efter-musen’ spil gennem byens gader. Men Farrow forsøger ikke bare at undgå at blive fanget. Han er også fast besluttet på at rense sit navn. Tiden er knap, men vil Farrow forblive fri længe nok til at finde sandheden, eller vil Reinhardt nå ham først?
00:04
Læs omtale
Den enlige mor Merrily Watkins er ligefrem, intelligent, attraktiv og jordnæs – ikke just den type, man forventer, når man hører ordene ’præst i den engelske kirke’. Alligevel har hendes biskop fuld tillid til hende og har tilbudt Merrily rollen som eksorcist, hvilket kaster hende ud i en mørk og farlig verden. Dette krimidrama har også et overnaturligt twist. Merrily, der både er tvivlende og skeptisk, går modvilligt at med til at hjælpe, da politiet opdager et korsfæstet lig i skoven. Men efterhånden som Merrily – og hendes familie – bliver trukket dybere ind i mysteriet, må hun samle al sin styrke for at bekæmpe den ondskab, hun afslører midt i et net af mord, misbrug, magt og løgne.
00:04
Læs omtale
Until I Kill You er titlen på en ny serie der kommer i efteråret på BritBox. Det er den chokerende sande historie om Delia Balmer, en kvinde der overlevede et forhold med seriemorderen John Sweeney.
Serien på 4 afsnit er baseret på Delia Balmers selvbiografiske bog Living with a Serial Killer, og vi følger forholdet med John Sweeney som i starten var omsorgsfuld. Hans adfærd udviklede sig hurtigt til voldelig og kontrollerende. Han holdt Delia som gidsel flere gange og udsatte hende for tortur. Sweeney tilstod endda mordet på sin tidligere kæreste. Efter en brutal voldshandling blev han idømt fængsel, men blev løsladt mod kaution, hvilket efterlod Delia i konstant frygt for hans mulige tilbagevenden. Efter endnu et angreb, hvor han efterlod hende livløs, flygtede Sweeney. Det tog politiet seks år at fange og dømme ham for flere mord.
Until I Kill You – det handler den om
Serien udforsker de psykiske og fysiske torturer, Delia blev udsat for, og de efterfølgende kampe for at finde retfærdighed og leve et liv uden frygt. Gennem en spændende og dramatisk fortælling får seerne et indblik i Delias frygtelige oplevelser og Sweeneys uhyggelige handlinger, baseret på hendes personlige erindringer.
Medvirkende
- Shaun Evans som John Sweeney
- Anna Maxwell Martin som Delia Balmer
00:04
Læs omtale
Oxfords bedste efterforskere vender tilbage for at undersøge flere unikke og spændende sager i niende – og sidste – sæson af dette internationalt anerkendte krimi-drama. Endeavour fortæller om de tidlige kriminalsager, der involverer den unge detektiv, som senere bliver Colin Dexters udødelige karakter, Inspector Morse. Sammen med kriminalkommissær Fred Thursday, hans mentor og støtte, har kriminalassistent Endeavour Morse efterforsket et væld af dystre forbrydelser i byen med de drømmende spir, Oxford. Nu bringer manuskriptforfatter Russel Lewis os afslutningen på begyndelsen i disse tre sidste film, der foregår i 1972. Her undersøger Endeavour en tragedie i hjertet af et berømt Oxford-orkester og genåbner en sag, som han og teamet længe havde håbet var lukket for altid. Med Strange, der har ambitiøse fremtidsplaner, og Bright, der overvejer pension, hvad vil der så ske med Endeavour og Thursday?
00:04
Læs omtale
Med ikoniske øjeblikke i britisk historie som baggrund – Brixton-optøjerne i London i 1985, Prinsesse Dianas død i 1997 og nutiden – spiller Hayley Atwell hovedrollen i Life of a Crime som en impulsiv, nyuddannet politibetjent, der bliver besat af at fange morderen på en 15-årig pige. Denise Woods er netop blevet færdiguddannet, da hun for første gang står over for mordet på Amy Reid. Efter at have mødt teenageren tilfældigt aftenen før, er Denise fast besluttet på at få Amys morder stillet til ansvar. På trods af klare instruktioner fra sin overordnede vælger den unge betjent at følge sine egne sport i efterforskningen. Men hvad Denise ikke ved er, at sagen langt fra er afsluttet, og de valg, hun træffer i denne tidlige fase af sin karriere, vil få langvarige og eksplosive konsekvenser for både hendes professionelle og personlige liv.
00:04
Læs omtale
Det er julen 1967, og livet i Poplar er langsomt ved at vende tilbage til normalen efter den forfærdelige togulykke. Jordemødrene flytter fødeklinikken til nye lokaler, og en af de første patienter er Rhoda Mullocks, som teamet kender godt, da hendes sidste barn blev påvirket af Thalidomid. Sygeplejerske Crane tager sig af en gravid enlig mor, der for nylig er blevet løsladt fra fængslet, mens søster Frances assisterer ved en fødsel på en tøjfabrik. Andre steder beslutter Fred at samle penge ind til de familier, der er berør af ulykken, og han foreslår et festligt talentshow – Poplartunity Knocks!
00:04
Læs omtale
Manchester England. Beboerne I et stort hus I forstaden lever meget forskellige liv. Væggene mellem deres lejligheder holder dem adskilt. Men livet har en måde at b ringe mennesker sammen på. Ligesom alle almindelig liv er deres fyldt med det ekstraordinære, og efterhånden som deres historier begynder at krydse hinanden, afsløres skjulte hemmeligheder, der forbinder disse personer på måder, ingen kunne have forudset
00:04
Læs omtale
Dette actionfyldte krimidrama følger en utraditionel, enspænderbetjent, der er mere optaget af sit arbejde end af sit privatliv. James Nesbitt spiller hovedrollen som kriminalassistent Tommy Murphy, en utraditionel undercover-betjent med en mørk fortid
00:04
Læs omtale
Denne nye spillefilmslange episode fører kriminalkommissær Vera Stanhope ind i en uhyggelig efterforskning, da hun bliver tilkaldt til den fortryllende tidevandsø Lindisfarne, hvor en gruppe livslange venner mødes hvert femte år for at fejre deres venskab. Det, der begyndte som en glædelig tradition, bliver tragisk, da en af vennerne bliver fundet død. Den tragiske hændelse tager en foruroligende drejning, da Vera opdager, at offeret for nylig var blevet fyrer under beskyldninger om upassende opførsel. Fast besluttet på at afdække sandheden graver Vera i fortiden og sætter spørgsmålstegn ved de begivenheder, der fandt sted under deres første genforening på Holy Island. Some tidevandet stiger, begynder skjulte hemmeligheder at komme frem og truer med at opsluge alle de involverede. Vera, hjulpet af sit betroede og dygtige team, herunder kriminalsergent Aidan Healy (Kenny Doughty), navigerer i farlige farvande og møde fare og bedrag ved hvert skridt. Sammen må de optrævle det indviklede net af løgne, inden endnu en tragedie rammer.