Ikke politisk flertal for frit tv-kanal valg

| mandag 28. nov, 2011 18:14 | 3 Kommentarer
Frit tv-kanal valg a la carte

Vi skal ikke forvente helt frit tv-valg i nærmeste fremtid

Selv om Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har ytret ønske om at indføre frit tv kanal valg, så ser det ikke ud til at det kommer til at ske. Der er nemlig ikke politisk vilje til at afskaffe tv-pakkerne.

– Der er en udvikling i gang, og vi anser ikke, at en politisk regulering er nødvendig. Så vi vil give det 2012 til at falde på plads, erklærer Socialdemokraternes medieordfører og gruppeformand Mogens Jensen til Branchen Forbrugerelektroniks nyhedsbrev, DIGImail.

Mogens Jensen noterer sig at Boxer og YouSee er i færd med en tilbyde programmer uden for de store pakker. Han føjer også til, at analysen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen peger på, at de fleste kunder fortsat vil vælge pakker.

Væk med tv-tilslutningspligten

Venstre ser også negativt på at lovgive om a la carte tv, men vil gerne fjerne tilslutningspligten, så borgerne ikke skal betale til et fællesantenneanlæg, men selv kan vælge, hvor de vil købe deres tv-programmer. 

Kilde: DIGImail/BFE

Del på:

Gemt under:: Branche-Nyt

Kommentarer (3)

 1. turbo siger:

  “Væk med TV-tilslutningspligten”, kan jeg også tilslutte mig…! Men BLIVER det mon nogensinde til noget?? Næppe.

 2. turbo siger:

  Måske er jeg “tvunget” til at forblive tvungen YouSee-kunde, da jeg har valgt at få internet gennem Kabel-TV.

  Fordi, hvordan får man internet, når man ikke har kørekort?

  Dér må jeg melde pas!
  Og… Nåh, ja – det har jeg heller ikke!!

 3. Simon Frost siger:

  Efter min mening er hele diskussionen om salg af kanaler på enkelt-basis helt skudt forbi målet. Det bliver aldrig særlig interessant, da priserne pr. kanal bliver alt for høje til at det overhovedet er interessant.

  Derimod mener jeg at man i stedet skulle se på eksklusivrettighederne som nogle udbydere har med enkelte stationer. Man kunne her passende se på hvad de gør i England, hvor Ofcom f.eks. har krævet at BSkyB tilbyder Sky sport til andre udbydere. Herhjemme koster det specielt parabolkunderne en formue hver år, at superligarettighederne er spredt på 2 platforme. Herved er man afhængig af at abonnere på både canal digital og viasat, hvis man ønsker at følge sit hold

Skriv et svar