Streamingrapport – 1. kvartal 2025
- Danskernes streamingforbrug er igen tårnhøjt

Hver dansker streamer i gennemsnit 1 time og 25 minutter dagligt i første kvartal 2025. Det er på niveau med første kvartal sidste år, og tangerer dermed rekorden for det højeste gennemsnitlige antal minutter for et kvartal siden 2022, hvor Nielsen påbegyndte målingen af streamingforbruget i Danmark.
– Danskernes streamingforbrug når et tårnhøjt niveau i første kvartal i år med knap halvanden daglige timer per dansker. At niveauet ikke vokser siden sidste år, hænger først og fremmest sammen med, at forbruget allerede dengang lå på et ekstraordinært højt niveau, bl.a. i forbindelse med tronskiftet, siger Sofie Bruun, Head of Market and Audience Insight hos TV 2 Data & Insight.
De to public service-streamingtjenester, TV 2 Play og DRTV er markedets mest forbrugte tjenester med hver 15 gennemsnitlige daglige minutter. Distributørernes streamingtjenester tegner sig samlet for 26 gennemsnitlige daglige minutter, og medtager man forbruget af TV 2s og DRs indhold på distributørernes tjenester, står public service-udbyderne samlet for 55 procent af det totale streamingforbrug med henholdsvis 31 procent (TV 2) og 24 procent (DR). Dermed fastholdes den høje andel af public service-forbrug fra første kvartal i 2024, der dengang bød på et løft på fire procentpoint, bl.a. i forbindelse med tronskiftet.
Sammenlignet med første kvartal sidste år fordeler forbruget sig en smule mere jævnt mellem TV 2 og DR, hvilket blandt andet hænger sammen med, at håndboldslutrunden i år var delt mellem de to public service-medier.
Foruden herrernes håndbold-EM, der er en af kvartalets helt store seermagneter, samles danskerne blandt andet om dokumentarer, boligprogrammer, underholdning og fiktion. På tværs af distributionsformer når 34 programmer fra TV 2 og DR over 1 million seere i første kvartal 2025 og opnår status som såkaldte millionprogrammer. Det er på samme høje niveau som første kvartal sidste år.
– Første kvartal er typisk højsæson for de store samlende seeroplevelser. Dels har vi et håndboldhold, der efterhånden har for vane at levere nogle exceptionelle præstationer med høje seertal til følge, dels betyder det danske vintervejr, at danskerne tilbringer en god del af deres tid sammen i hjemmet. Og her har der heldigvis været en masse godt – og nyt – indhold at samles om, siger Sofie Bruun og fortsætter:
– Når man sammenligner første kvartals mest sete programmer med de foregående år, er noget af det mest iøjnefaldende, at en god portion helt nyt indhold har fundet vej til toppen af listen. Hvor sidste års højdespringere var nye sæsoner af velkendte programmer, byder årets Top-10 på flere afsnit af helt nye indholdskort som TV 2s ’Naboen fra helvede’ og DRs ’Røverkøb i provinsen’.
Fremgang for Prime Video
I det øvrige marked er der tilbagegang hos flere af de større kommercielle tjenester, blandt andet Netflix og Viaplay, mens Amazon Prime Video i endnu et kvartal oplever fremgang sammenlignet med samme periode sidste år. Tjenesterne står for henholdsvis 12, fem og to gennemsnitlige daglige minutter per dansker. Disney+ opretholder seks gennemsnitlige daglige minutter per dansker, mens Max, der sidste år blev lanceret som en sammenlægning af Warner Bros Discoverys’ streamingtjenester i gennemsnit ses i fire minutter dagligt per dansker. Det er færre minutter, end udbyderens tjenester samlet stod for i første kvartal 2024.
Stor interesse for nyheder
Et andet parameter, der skiller sig ud i første kvartal 2025, er et højt niveau af nyhedssening. Når verden synes i opbrud, og nyhedsstrømmen er massiv, måske mere end nogensinde før, sætter det også et tydeligt præg på streamingforbruget. Mens det totale forbrug er status quo siden første kvartal sidste år, vokser forbruget af streamede nyheder på tværs af TV 2 og DR med seks procent.
– Der har været fart på nyhedsdagsordenen, lige fra vi gik ind i det nye år. Ikke mindst på grund af Trumps indsættelse som præsident i USA, og de mange omvæltninger i international politik, det har medført, men også på grund af krigene i Gaza og Ukraine og valg i Tyskland og Grønland. Dansk politik har ikke ligget stille hen i mellemtiden, og alt i alt har vi set et første kvartal, hvor behovet for overblik og perspektiv blandt de danske streamere nok har været større end nogensinde før, siger Sofie Bruun og fortsætter:
– Internationalt ser vi en troværdighedskrise blandt nyhedsmedier, udløst af blandt andet fake news, AI og Trumps krig mod den frie presse, samtidig med at en nyhedstræthed breder sig globalt set. Herhjemme er nyhedstrætheden fortsat på et lavt niveau, og vi ser, at især public service-medierne opnår et højt niveau af tillid fra danskerne. Derfor giver det også god mening, at danskerne i højere grad vender sig mod netop public service-mediernes nyhedsindhold, når nyhedsstrømmen går overvældende stærkt.
På TV 2 Play er forbruget af nyheder vokset med otte procent siden første kvartal 2024, ligesom der ses et løft på TV2.dk og TV 2s apps, som i gennemsnit bruges dagligt af 1,35 millioner danskere.