Smart HomeSmart Home produktnyt

Smart Lys fra Philips og Xiaomi til en mørk tid – Vi har testet 3 forskellige

Dagene bliver kortere og mørkere, så der er brug for mere lys derhjemme. I den anledning har vi kigget på 3 forskellige lysprodukter, der kan skabe lys og stemning i den mørkere tid.

De tre produkter vi kigger på i denne artikel er:

  • Philips Hue Play Double Pack – stemnings lys til brug overalt i hjemmet, f.eks. også som bagbelysning omkring dit tv. Fra omkring 713,- Tjek dagsprisen her
  • Mi Bedside Lamp 2 – Prisgunstig bordlampe 261,- hos mistore.dk. Tjek dagsprisen her
  • Mi LED Desk Lamp 1S – Behageligt og optimeret lys til skrivebordet. Til 261,- hos mistore.dk

Mi lamper i denne anmeldelse stillet til rådighed af mistore.dk (Vi skal derfor markere med artiklen med annonce, men de har ikke haft indflydelse på DIGITALT.TV’s vurdering)

 

Philips Hue Play Double Pack

Philips Hue Play double pack

Philips Hue serien har rigtig mange produkter. Philips Hue Play er lavet til brug som stemningslys f.eks. bag dit tv, computerskærm, belyse en væg eller noget helt andet. Mulighederne er mange. Typisk sælges modellen i en dobbelt pakke med to enheder, som er den vi tester. Hue Play kan fås i både sort og hvid

Philips Hue Play kræver, at du har en bridge enhed for at styre lyset. Bridge enheden følger ikke med, så er dette dit første hue lys, så skal du investere i en sådan også. Find bedste pris på Philips Hue bridge her

 

Philps Hue Play box indhold

I denne Double Pack finder vi  to lys enheder med fast monterede ledninger samt en strømforsyning med muligheden for at tilslutte op til 3 enheder. Der er to standere med som Play enhederne kan stå på, men enhederne er også designet så de kan ligge vandret uden fødderne. Der medfølger også to holdere til montering med klæbepuder, der kunne bruges til montering bag på ens tv.

Kabellængden på Play enhederne er to meter, og eftersom der kun er én strømforsyning med, så skal de to enheder altså ikke være for langt fra hinanden.

 

Hue Essentials appEllers så er det bare at sætte dem op via Hue app’en. Hue Essentials app’en har nogle flere muligheder end Philips app’en, så den kan anbefales.

Som nævnt, så er der en række mulighed med Hue Play lysene. Du kan naturligvis styre farve, lysstyrke både samlet og individuelt. Med forskellige scener kan du have lys, der er tilpasset forskellige stemninger, med et skiftende udtryk, hvor lyset løbende graduerer i forskellige farver.

Baggrundslys på TV

TV med baglys Philips Hue Play

Til brug som baggrundslys til dit tv, så kan du få en Philips Ambilight agtig oplevelse, også selv om du ikke har et Philips Ambilight tv.

 

Philips Hue HDMI SyncDet er dog ikke som sådan, at farverne tilpasses løbende til indholdet på skærmen. For at få denne funktionalitet, så skal du generelt tilkøbe en Philips Hue Play HDMI Sync Box enhed og bruge eksterne signalkilder via denne. Det er dog en pris oveni på omkring 1700,-. Find bedste pris på HDMI Philips Hue Play HDMI Sync Box her  Vil man ned af denne vej, så kan Philips Hue Play Gradient Lightstrip være mere oplagt end Hue Play.

Det skal dog nævnes, at der i Hue Essentials er en sync mulighed med Nvidia Shield TV uden HDMI Sync Box.

Bruger du Hue Play lys med Computer, så er der en Win10 / mac OS app, der gør det muligt at synkronisere lys med indholdet på computerskærmen.

Selv om ambilight med farver kan virke smart, så er den mere professionelle anbefaling i forhold til baglys (bias lightning), når du ser fjernsyn, et fast lys med farvetemperaturen 6500K. Det skulle være det optimale for den bedste oplevelse og kan hjælpe på trætte øjne, hvis du synes du hurtigt får det.

Et sådant baglys kan du lave med disse Play lys. Igen kan Hue Essentials app’en her anbefales, fremfor Philips Hue app’en, da sidstnævnte ikke har mulighed for specifik farvetemperatur i numerisk værdi.

Philips Hue Play er det dyreste produkt i denne artikel, men man skal naturligvis også tage med at der her er tale om to enheder, og så er Philips Hue bare go to produkterne for rigtig mange. Hue Play skuffer bestemt heller ikke, de er nemme at komme i gang med og leverer et glimrende lys. Det skal også nævnes, at der er integration med f.eks. Logitech Harmony, så du kan styre dem sammen med denne, ligesom du naturligvis kan benytte dem med Google Assistent og Apple HomeKit.

 

Mi Bedside Lamp 2

Xiaomi Beside Side lamp 2

Mi Bedside Lamp 2 er Xiaomis bud på en bordlampe, der umiddelbart er tiltænkt natbordet i soveværelset. Den kan naturligvis også bruges andre steder i hjemmet og kunne f.eks. også være en hyggelig lampe på børneværelset, f.eks. som natlys.

 

Xiaomi Beside Side lamp 2 touch

Mi Bedside Lamp 2 er med en højglans overflade og kan skabe lys i mange farver og kan betjenes både på selve lampen og med Xiaomis Home app. Du kan også styre den via Google Assistent, Apple Homekit og Siri.

Lampens maksimale lysstyrke er 400 lumen, man kan reducere lysstyrken til mindre end 2 lumen, så at det er mindre oplyst, mens man sover.  På selve lampen så er der en smart touch betjening, hvor du naturligvis kan tænde og slukke for lampen, skifte mellem farver, mens du kan styre lysstyrken ved trække fingeren op eller ned på touch displayet.

Bedside lamp settings appMed app’en så er der en række muligheder. Natlys kan sættes op til at være på automatisk i et tidsrum, ligesom du generelt kan sætte lampen til at tænde og slukke på bestemte tidspunkter.

 

Bedside lamp appDu kan naturligvis også justere farver. Flow funktionen skifter mellem forskellige farver, her kan du justere hastigheden det sker med. Installerer man Yeelight app’en, så er der lidt flere muligheder med tema lys scener herunder en music flow funktion, der i princippet skulle synkronisere lyset til musik. Enten det du spiller på din smartphone, eller det din smartphone kan opfange med mikrofon. I praksis er det dog ikke synkroniseret til musikken, da der en del forsinkelse på det.

Alt i får man en del for de 261,- med denne lampe. Det er positivt, at man kan betjene den på enheden og ikke kun på app, selv om der er funktioner man skal over i app’en for at finde. Skulle Xiaomi videreudvikle, så kunne man måske lave en version med indbygget ur indbygget.

 

Mi Led Desk Lamp 1S

Mi Led Desk Lamp 1SMed Corona og fokus på hjemmearbejdspladsen, så kan der i den kommende mørke tid blive brug for arbejdslys på hjemmekontoret. Et bud på en sådan lampe er Mi Led Desk Lamp 1S fra Xiaomi.

Prisen er igen til at overkomme, den er her på testtidspunktet at finde hos Mistore.dk til 261,-

Mi Led Desk Lamp 1S redMi Led Desk Lamp 1S er en minimalistisk og elegant skrivebordslampe, der i denne version også har support for Apple Homekit. Kendetegnet ved lampen er særligt den røde ledning, der lidt bryder det minimalistiske design.

Lysstyrken er ret kraftig med sine 520lm. Lysstyrken kan styres med drejeknappen på foden. Her kan du også, ved at trykke knappen ned og dreje samtidigt, justere lysets farvetemperatur.

Justeringsmuligheden på lampen rent fysisk er hældning, nogle kunne måske ønske sig den var todelt ligesom en traditionel arkitektlampe.

I Xiaomi app’en er der mulighed for at indstille forskellige varianter af lyset, f.eks. optimeret til læsning eller brug sammen med computer.

En smart funktionalitet er muligheden for at indikere, at man skal tage en lille pause. Den såkaldte fokus mode giver dig visuel indikation af, hvornår du har arbejdet i 45 minutter og du skal tage en 10 minutters pause.

Bestil SkyShowtime Premium til halv pris her
reklame-link

I samme kategori

Back to top button
Close

Adblocker registreret

Kære besøgende, DIGITALT.TV er et énmandsforetagende, der er afhængigt af reklameindtægter for at kunne fortsætte driften. Jeg beder dig venligst om at deaktivere din Adblocker på denne side. Uden reklameindtægterne har jeg desværre ikke mulighed for at holde siden kørende. På forhånd tak for din forståelse og støtte. Webredaktør Bo Kjærgaard