Flokken 2024
Reality12 deltagere skal sammen tilkæmpe sig så mange penge som muligt i den barske natur i de bulgarske bjerge. Men når pengene er fundet og fordelt, rammer det store spørgsmål: Deler du med flokken, eller beholder du pengene selv?
Der er sæsonpremiere på TV 2 og TV 2 Play 3. oktober.
12 danskere er taget til Rhodope-bjergenes ubarmhjertige terræn i Bulgarien, hvor de har sagt ja til at deltage i det danskudviklede realityprogram ‘Flokken’. Her bliver de stillet over for svære valg, opgaver og dilemmaer, og i 16 dage skal de træffe beslutninger, som, de mener, gavner fællesskabet – eller mener, gavner dem selv.
Som noget nyt er alle 12 deltagere samlet fra start, og det betyder, at de skal få fællesskabet til at fungere fra første sekund. Og mens de samtidig skal overleve i den vilde natur, skal de sammen forsøge at finde 12 cylindere, som hver indeholder et beløb mellem én krone og 400.000 kroner.
Deltagerne bliver hele tiden stillet over for svære valg, der kan have afgørende betydning for, om de lykkes som gruppe: Hvem skal lede efter de cylindere, der indeholder pengebeløbene? Hvem skal have ansvaret for at bære de cylindere, som flokken får fat i? Hvem skal bære de store beløb, og hvem skal bære de små?
Kun de deltagere, der bærer en cylinder, kan fortsætte rejsen mod evakueringspunktet, hvor det helt store spørgsmål rammer gruppen: Vil du dele de penge, du bærer rundt på, med resten af flokken, eller vil du beholde pengene til dig selv?
– ‘Flokken’ er sammensat af 12 meget forskellige mennesker, der sammen skal overleve i den barske natur og samtidig stilles over for en række opgaver og dilemmaer. De samtaler og gruppedynamikker, der opstår, kan vi alle relatere til, og forhåbentlig sætter de også gang i samtalen derhjemme, siger TV 2-redaktør Anders Fuchs og fortsætter:
– I sidste ende sætter vi det hele på spidsen ved at bede deltagerne om at vælge mellem individet og fællesskabet, når de skal beslutte, om de vil dele pengene med de andre eller beholde dem selv. Det må jo siges at være den evige debat, der foregår på alle planer i vores samfund: Hvem yder mest? Og skal dem, der knokler mest, have mere end andre, eller skal alle have lige meget? Den debat gør anden sæson af ‘Flokken’ til et relevant, men også underholdende realityprogram, siger Anders Fuchs.
Flokken 2024 – de 12 deltagere
Amanda, 37 år og bor på Sjælland. Fængselsbetjent på orlov – arbejder pt. som socialpædagog.
Amanda har meldt sig for, fordi hun søger personlige udfordringer og et frikvarter fra hamsterhjulet. Hun vil gerne derud, hvor hun bliver presset og kan mærke sig selv.
Christian, 27 år og bor i København. Fysioterapeut i Psykiatrien.
Christian er vild med naturen og elsker at vandre og sove i det fri – i al slags vejr. Har meldt sig til ‘Flokken’ for at få den ultimative naturoplevelse og håber at kunne bruge erfaringerne i arbejdet med sine psykiatriske patienter.
Helena, 27 år og bor i København. Stud.cand.comm. med speciale i PR.
Helena har repræsenteret Danmark til Miss World og Miss Universe, men føler, at titlerne har begrænset folks opfattelse af hende. Hun deltager for at vise, at man ikke kan sætte folk i bås.
Marc, 40 år og bor i Greve. Lokalpolitiker (V) og selvstændig erhvervsdrivende.
Marc har styr på sit liv og har det bedst med at være i kontrol – både professionelt og privat. Det er også hovedårsagen til, at han har meldt sig: For at smide kontrollen. Glæder sig til fællesskabet.
Mikael, 57 år og bor i Rudkøbing. Uddannet mekaniker, arbejder som servicetekniker.
At være 57 bør ikke begrænse en, for alder er bare et tal, mener Mikael. Dyrker masser af sport og har blandt andet løbet maraton og deltaget i flere Nordic Race-løb. Er med i ‘Flokken’ for at udfordre sig selv endnu mere.
Mikkel, 34 år og bor i Høng. Pædagogisk leder.
Efter sin skilsmisse har Mikkel brug for at gøre noget anderledes og ukontrolleret – også for at finde sig selv igen. Han kalder sig selv for kontrolfreak og perfektionist, og det vil han gerne udfordre.
Mohamed, 21 år og bor på Frederiksberg. Lærerstuderende.
Skal Mohamed udfordre sig selv til det yderste, er det at være alene i naturen det vildeste. Er god i pressede situationer og vil gerne vinde penge, som han vil give tilbage til sin familie.
Puk, 24 år og bor i Aarhus. Eventkoordinator.
Puk har ben i næsen, og hun holder, hvad hun lover. Er der noget, hun ikke har prøvet før, så er hun sikker på, at det kan hun godt finde ud af.
Steffen, 33 år og bor både på Fyn og i København. Arbejder med events og turisme.
Steffen er halvt dansk og halvt amerikansk. Opvokset i Danmark. Er med i ‘Flokken’, fordi han ønsker at få skubbet til sine grænser og komme derud, hvor han ikke kan bunde.
Stine, 41 år og bor i Hedehusene. Kontoransat.
Stine trænger til, at der skal ske noget nyt. Hun har arbejdet på samme kontor i 17 år og glæder sig til udfordringerne i ‘Flokken’ – og til at se, om hun kan klare sig uden sin telefon, om hun er klar til naturen – og om naturen er klar til hende.
Susanne, 53 år og bor i Kolding. Fysioterapeut.
Susannes fire børn er flyttet hjemmefra, så nu er det hendes tur til at gøre noget for sig selv. Har meldt sig for at prøve grænser alene og i fællesskab med andre og samtidig udfordre sig selv fysisk, mentalt og socialt.
Tina, 38 år og bor i Aabybro. Studiesekretær.
Savner eventyr og vil prøve kræfter med noget helt andet. Vil gerne udfordre sig selv og er spændt på at se, hvordan hun håndterer presset ved at være langt væk fra de vante omgivelser.
Sådan foregår spillet i ‘Flokken’:
- 12 danskere skal sammen kæmpe sig frem til op mod en million kroner i den barske bulgarske natur.
- Flokken starter samlet i base camp.
- Deltagerne får oplysninger om missioner og ressourcer via en radio.
- Radioen skal være bemandet hele døgnet af en radiovagt, der tager vigtige beslutninger på flokkens vegne.
- En vagt varer 48 timer, hvorefter en ny radiovagt udpeges.
- Flokken skal finde 12 cylindere, der hver indeholder et beløb mellem én krone og 400.000 kroner.
- Det er radiovagten, der udpeger de deltagere, der skal afsted på cylindermission.
- Cylindere, som missionsholdet ikke får med tilbage til flokken, går tabt – og dermed også de pengebeløb, der måtte være i cylinderne.
- Når missionsholdet vender retur til base camp med cylindere, skal flokken i fællesskab beslutte, hvem der skal have cylinderne.
- Når en cylinder er fordelt, er den personlig.
- Herefter er det op til cylinderens indehaver, om den skal åbnes, og om alle skal kende beløbet i den.
- Cylinderen og dermed beløbet tilhører den deltager, der bærer cylinderen.
- Kun de deltagere, der har en cylinder, kan fortsætte rejsen mod evakueringspunktet.
- Efter 16 dage i den barske natur skal deltagerne nå evakueringspunktet.
- Ved evakueringspunktet melder det store spørgsmål sig: Deler du pengene med flokken, eller beholder du dem selv?
- Deltagerne vælger hver en røggranat, som afslører deres valg. Grøn røg betyder, at de deler pengene. Rød røg betyder, at de tager pengene selv.