MånedsguidesDRTV Nyt

Nyt på DRTV november 2024

DRTV byder i november på en masse gensyn med julekalendere, du får også nye serier som sæson 2 af Sherwood og Showtrial samt premiere på den danske drama dokumentar Hugo – Görings jødiske ven med blandt andet Troels Lyby og Jacob Lohmann.

fredag 1. november
Julekalendere på DRTV / DR Gensyn i 2024
1 nov 2024
06:00

DR Gensyn Julekalendere

Serie | Julekalender
Læs omtale

Alle nedenstående kan ses fra 1.  november på DRTV

  • Absalons Hemmelighed
  • Bamses Julerejse
  • Den anden Verden
  • Jul i Gammelby
  • Jul med Trines mor
  • Jul på Slottet
  • Julestjerner
  • Jullerup Færgeby
  • Jørgensens Jul
  • Nissebanden
  • Nissebanden i Grønland
  • Pagten
  • Rytteriets Jul
  • Tidsrejsen 1
  • Vinterbyøster
  • Det magiske tivoliteater
  • Ramajetternes jul
  • En hæderlig jul
  • Kender du Decembervej
  • Den hemmelige tunnel
  • Kikkebakkeboligby
Kærlighed i terapi DR TV
1 nov 2024
06:00

Kærlighed i terapi – Sæson 4

Dokumentar | Ny Sæson
Læs omtale

Knaser dit parforhold? Så kom med ind bag de lukkede døre hos parterapeut Orna Guralnik, mens hun guider par gennem deres mest intime og fastlåste problemer.

Sherwood - Sæson 2 DR TV
1 nov 2024
06:00

Sherwood – Sæson 2

Serie | Krimi | Ny Sæson | 7.4 | 2022–
Læs omtale

Den britiske krimiserie er tilbage med sin anden sæson på DRTV

Episode 1:

I den lille tidligere mineby Ashfield bliver den unge Ronan Sparrow vidne til et mord. En hændelse, der bringer hans familie i uvelkommen kontakt med både politiet og den berygtede familien Branson. Samtidig skaber et forslag om at genåbne kulminen splid i det lille samfund.

Episode 2:

Ægteparret Branson vil have Ronan Sparrow til at udpege familien Bottomley. Der er hævn i luften, men Daphne Sparrow forsøger at beskytte sin søn. Hvad skal hun stille op? Harry opsøger familien Bottomley, som forsøger at vænne sig til deres liv i skjul.

Episode 3:

Nyheden om de seneste mord kommer frem. Ian indtræder igen i politiet for at hjælpe med at dæmme op for situationen, der udvikler sig med lynets hast. Lisa konfronterer den indflydelsesrige familien Warner med sine chokerende fund. Og et møde i familien Sparrow bringer langt om længe nogle skjulte hemmeligheder frem.

Episode 4:

Ægteparret Branson er ude efter blodhævn. Familien Sparrow har indset, at de er i livsfare og har ladet sig overtale til at hjælpe med at få Branson-parret buret inde. Ryans bande etablerer en ny base i hans stedmors hus. Og Franklin Warner kommer med en chokerende tilståelse over for Lisa.

Episode 5:

Det seneste mordforsøg har sat alles nerver på højkant. Og da politiet holder pressekonference om mordene, kommer det ikke ligefrem til at gå efter planen. Samtidig afslører Daphne endnu en chokerende hemmelighed over for et familiemedlem.

Episode 6:

Efter endnu et mord forsøger Ian og Harry at få kontrol over den kaotiske situation. Men trods deres anstrengelser ender fejden mellem familierne Sparrow og Branson i et brutalt opgør, som ikke alle overlever.

lørdag 2. november
Signe Molde på udebane - Sæson 4 DR TV
2 nov 2024
06:00

Signe Molde på udebane – Sæson 4

Underholdning | Ny Sæson
Læs omtale

Signe Molde møder med humor og nysgerrighed danskere med kontroversielle holdninger – fra præster, der afviser at vie homoseksuelle og tykke, der afviser at overvægt er usundt til “klimarealister”, der mener, at det er bedst at gøre ingenting for klimaet.

søndag 3. november
Hugo – Görings jødiske ven DRTV
3 nov 2024
20:00

Hugo – Görings jødiske ven

DR1
Serie | Dansk Drama | Seriepremiere
Læs omtale

I den nye dramadokumentar ‘Hugo – Görings jødiske ven’ kan seerne se frem til historien om, hvordan et helt sjældent venskab mellem en dansk-tysk jøde Hugo Rothenberg og den berygtede topnazist Herman Göring, bliver sat på den ultimative prøve.

Året er 1938. Over hele Tyskland bliver jøder forfulgt og overfaldet, men nu kan et gammelt løfte fra Göring blive afgørende i Hugos kamp for at redde sine søstre og den tysk-jødiske befolkning ud af det tredje rige, før det er for sent.

Hugo er en succesfuld forretningsmand i Danmark, da jødehadet for alvor bryder ud i Tyskland. Hans søstre bor i Tyskland og har begge fået et ’J’ i deres pas og kan derfor ikke forlade landet. Hugo beslutter sig, på trods af farerne for en jøde ved at rejse ind i det antisemitiske Tyskland, for at forsøge at få et møde den topnazistiske Göring. Han håber, at et usædvanligt venskab mellem de to, etableret 20 år tidligere, kan blive vejen ud for hans søstre og de mange andre tyske jøder, der på det tidspunkt lever under frygtelige forhold i Tyskland.

Hugo Göring er en dramadokumentarisk serie på 3 x 1 time, der skildrer virkelige begivenheder før og under Anden Verdenskrig. Serien er baseret på familien Rothenbergs arkiv og erindringer. Dramatiseringer og det øvrige indhold bygger derudover på Bent Blüdnikows bog ”Som om de slet ikke eksisterede. Hugo Rothenberg og kampen for de tyske jøder” samt historiske kilder og omfattende research blandt andet i danske og udenlandske arkiver.

I hovedrollerne ses Troels Lyby, Jacob Lohmann, Marie Askehave og Benjamin Kitter. Ann Eleonora Jørgensen lægger stemme til fortællingen, der får premiere 3. november.

– ‘Hugo – Görings jødiske ven’ føjer et nyt kapitel til den overvejende positive tolkning af Danmarks rolle under Anden Verdenskrig. Det viser sig, der også er en mere dyster og kynisk fortælling om vores lands ageren, der indtil nu har været meget underfortalt. Denne dramadokumentar åbner op for de nuancer og den debat med afsæt i et hemmeligt brev med et løfte og et utroligt stort mod. Men det er også en fortælling om, at alle valg har en pris, siger Lisbeth Langwadt, der er programchef for ‘Hugo – Görings jødiske ven’.

mandag 4. november
Alene i vildmarken Australien - Sæson 2 DR TV
4 nov 2024
06:00
Læs omtale

Ti modige mænd og kvinder bliver efterladt i Tasmaniens nådesløse vildmark midt om vinteren. De skal overleve helt alene og uden hjælp så længe som muligt. Vinderen får 250.000 australske dollars.

Showtrial - Sæson 2 DR TV
4 nov 2024
06:00

Showtrial – Sæson 2

Serie | Krimi | Ny Sæson | 7.4 | 2021–2024
Læs omtale

Britisk dramaserie fra 2024
Alle fem afsnit kan ses den 4. november klokken 06:00 på DRTV.

En klimaaktivist bliver ramt af en flugtbilist. Inden aktivisten dør, sætter han navn på manden, der angiveligt kørte ham ihjel – nemlig politibetjenten Justin. Landet er splittet omkring skyldsspørgsmålet, og nu må forsvarsadvokaten Sam Malik beslutte, om han vil påtage sig at forsvare Justin i retssalen.

torsdag 7. november
Signe Molde på udebane: Hash er harmløst DR TV
7 nov 2024
06:00
Læs omtale

Hvad rimer egentlig på hashmisbrug? Signe Molde er inviteret til Marijuana March med Fri Hash Bevægelsen, der for øvrigt leder efter et nyt slogan. For hashaktivister kæmper stadig for retten til at ryge uden at være kriminel. Men hvorfor er de storrygende hashaktivister slet ikke bange for, at hashen skader deres hjerner?

lørdag 9. november
Kongeparrets Priser DR TV
9 nov 2024
06:00

Kongeparrets Priser

Underholdning
Læs omtale

Hans Majestæt, Kong Frederik og Hendes Majestæt, Dronning Mary byder seere og publikum velkommen til en festlig aften, der hylder 20 år med Kronprinsparrets Priser. Foruden gensyn med tidligere prismodtagere og udvalgte klip fra årenes løb vil aftenen på spillestedet VEGA også byde på musikalsk underholdning fra blandt andre: Jada, KESI, Tina Dickow, Zar Paulo og Emma Sehested Høgh.

søndag 10. november
Verdens lækreste spisesteder DR TV
10 nov 2024
06:00
Læs omtale

Britisk madserie fra 2021
Alle seks afsnit kan ses den 10. november klokken 06:00 på DRTV.

Apulien (1:6):

Apulien. Italiens berømte støvleformede region er ved at blive en af Europas mest omtalte maddestinationer. Tv- og radiovært Dermot O’Leary tager Fred Sirieix med til tre af sine favoritrestauranter. De smager sig igennem områdets berømte cusina povera ‘det fattige køkken’. Simple, grønne egnsretter, udsøgt fisk og skaldyr – og ikke mindst delikate søpindsvin.

Mallorca (2:6):

Mallorca. En kulinarisk destination, hvis gastronomi er en af de mest varierede i verden. Konditor Ravneet Gill tager Fred med rundt på den smukke spanske ø for at opleve nogle af de mest fantastiske spisesteder. Et sandt overflødighedshorn af rustikke, stilfulde retter og desserter som intet andet, han har oplevet før.

Rom (3:6):

Rom. Den verdensberømte italienske hovedstad har flere skjulte gastronomiske perler. Kokken Giorgio Locatelli tager Fred med på jagt efter byens mest spændende madoplevelser. De mæsker sig gennem sublim pasta, luftige gnocchi og verdens bedste pizza – alt sammen ægte romersk mad, der endda kan være bedre end det franske køkken.

Devon (4:6):

Devon. I det sydvestlige Storbritannien findes et væld af lækre, men uformelle madoplevelser. Michelin-kokken Angela Hartnett tager Fred med til nogle af sine yndlingsrestauranter. De spiser sig mætte i landets bedste fisk og skaldyr, fantasifulde retter med vilde ingredienser og går ombord på en flydende restaurant midt i floden Exe.

Bourgogne (5:6):

Bourgogne. Den franske region er kendt for sine fremragende vine og for at have det fineste køkken i hele i landet. Den anerkendte kok Michael Caines tager Fred med til tre af områdets mest fantastiske spisesteder, der serverer det bedste franske landkøkken og udsøgt konditori, der får tænderne til at løbe i vand.

Sydwales (6:6):

Sydwales. Forrevne kyster, grønne dale og en af de mest levende madscener i Storbritannien. Restauratør Thomasina Miers tager Fred med til det sydlige Wales. Her udforsker de nogle af de vildeste spisesteder, der byder på lokale produkter i høj kvalitet, walisisk stolthed og varm gæstfrihed ad libitum.

Kunst til tiden DR TV
10 nov 2024
21:45

Kunst til tiden

DR2
Dokumentar
Læs omtale

I ‘Kunst til tiden’ bliver 10 af Danmarks mest markante kunstnere sat sammen to og to. I fællesskab skal to vidt forskellige kunstnere på 24 timer eksperimentere sig frem til et fælles kunstværk. Men ikke nok med det: Samtidig skal det også tage udgangspunkt i en bestemt periode fra kunsthistorien.

Ane Cortzen er vært, og hun hjælper kunstnerne med den store opgave, de har foran sig. Samtidig tager hun seerne med på en spændende rejse, hvor man undervejs bliver klogere på en række af kunsthistoriens mest skelsættende perioder.

Sammen skal de skabe et værk, der både benytter den givne periodes greb og samtidig har en stærk relevans for den tid, vi lever i netop nu.

Oplev kunstnere samarbejde på tværs af kunstarter

Som seer kan man glæde sig til at opleve, hvordan kunstnerne inspireres af de forskellige perioder og gør sig spændende overvejelser om, hvad det er, der gør tidligere tiders kunstgreb relevante for os i dag.

Der bliver også rig mulighed for at blive klogere på, hvordan kunstnere inden for vidt forskellige kunstarter tænker og arbejder. Det tydeliggøres, når eksempelvis en forfatter og en billedkunstner eller en performancekunstner og komponist skal samarbejde om et fælles værk.

Når det endelige værk er blevet afsløret for seerne, får Ane Cortzen og de to kunstnere besøg af Rhea Dall, som er leder og chefkurator hos O–Overgaden, og hun akkompagneres løbende af forskellige andre kunsteksperter.

Eksperterne betragter, analyserer og vurderer hvert værk – i kontekst af den pågældende periode, men også på værkets egne præmisser som samtidskunst.

Fem perioder, 10 kunstnere

De fem perioder og de 10 kunstnere er som følger:

Romantikken: Korværk, kærestesorg og den storslåede natur. Tre elementer som performancekunstner Filip Vest og komponist Louise Alenius kaster på bordet i deres søgen efter romantikkens væsen og hvilke spørgsmål fra dengang, der igen i dag er relevante. Minimalismen: Ord, stof og lys, der bevæger sig. Minimalismen bor praktisk taget inde i forfatter Naja Marie Aidt og billedkunstner Gudrun Hasle, men undervejs taber Gudrun bogstaverne, mens Naja forsøger at ramme den helt rigtige lyd.

Renæssancen: Øjne på stilke, mad og magt. Forfatter og skuespiller Rosalinde Mynster og kunstmaler Jesper Christiansen har aldrig mødt hinanden før, men de opdager hurtigt, at de deler en fascination for renæssancens mesterværker og ideer.

Surrealismen: Tekstiler, symaskiner og Freuds psykoanalyse. Fotokunstner Trine Søndergaard og billedkunstner Asger Dybvad Larsen vil integrere deres forskellige praksisser og samtidig spejle surrealismen ind i deres fælles værk.

Rokoko: Porcelæn, citroner og pyntesyge. Designer Henrik Vibskov og performancekunstner Lilibeth Cuenca Rasmussen føler begge rokokoen indeni og elsker at skabe illusioner og arbejde med dekadencen som form.

Stor kunst er både tidløs og bundet til sin tid

DR-redaktør Jytte Bergmann Moll glæder sig til at præsentere seerne for et helt nyt programformat:

– Kunst er både tidløs og bundet til den tid, den er skabt i. Jeg håber, at seerne vil tage godt imod ‘Kunst til tiden’, der er et ambitiøst forsøg på at trække kunsthistorien op til nutiden. Samtidig giver 10 vanvittigt dygtige kunstnere os indblik i deres arbejdsproces og i hvilke temaer, der stadig er relevante for os i dag.

Alle fem afsnit kan ses fra søndag den 10. november på DR TV, og samme dag kan den første udsendelse ses på DR 2 klokken 21.45. De øvrige programmer fire sendes de følgende søndage klokken 22.00.

Om de 10 kunstnere

Filip Vest (f. 1995) har en MFA fra Malmö Kunstakademi. Gennem performances, installationer, film og tekst undersøger han queerkærlighed, ensomhed og begær i det 21. århundrede. Hans værker arbejder med, hvordan objekter kan gøres til mennesker, og mennesker kan gøres til objekter, og hvordan de rum, vi bebor, påvirker os. Hans karakterer er altid en slags hybrider, der befinder sig et sted mellem abstrakt og konkret, talende og stum, mellem animerede og livløse. Gennem mobiltelefoner, vægge og vinduer kommunikerer og miskommunikerer de på tværs af arter og tid i et stort netværk af små og store ting, der påvirker hinanden.

Louise Alenius (f. 1978) er autodidakt komponist og sanger. Hun er rundet af det parisiske musikproduktionsmiljø, idet hun i perioden 1997 til 2006 opholdt sig i den franske hovedstad og levede som sanger og producent. Herefter som komponist af primært elektronisk musik og musik til reklamer og film. Hun markerede sig for alvor på den klassiske musikscene, da hun i 2009 på bestilling af Den Kongelige Ballet skrev en ny 2. akt til Bournonville-balletten Napoli som erstatning for Niels W. Gades oprindelige musik fra 1842.

Naja Marie Aidt (f. 1963) er en dansk digter og forfatter. Hun debuterede i 1991 med digtsamlingen Så længe jeg er ung. Hun har siden skrevet digte, noveller, dramatik, sange og børnebøger samt manuskript til filmen Strings. I 2012 udgav hun sin første roman, Sten saks papir.

Gudrun Hasle (f. 1979) er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi fra 2002 til 2008 og Det Kongelige Danske Kunstakademi fra 2007 til 2008. Gudrun Hasle arbejder særdeles selvbiografisk i sit kunstneriske virke med udgangspunkt i medier som video, fotografi og broderi. Hun er ordblind og viser os med sine værker et ærligt billede af nogle af de samfundstabuer, som vi normalt undgår at beskæftige os med.

Rosalinde Mynster (f. 1990) er en dansk skuespiller, kunstner og forfatter. Hun er datter af skuespillerparret Karen-Lise Mynster og Søren Spanning, og hun blev landskendt med rollen som stuepigen Fie i tv-serien BadehotelletMin fars stemme er hendes debutbog. Hun har skrevet og oplæst egne monologer på forskellige mindre scener.

Jesper Christiansen (f. 1955) er en dansk maler og grafiker. Jesper Christiansen er fra 2003 professor ved Det Kongelige Danske Kunstakademi. Han var formand for Statens Kunstfonds Bestyrelse, Udvalg for Kunst i det Offentlige Rum og Det Billedkunstneriske Indkøbs- og Legatudvalg fra 2005 til 2007.

Trine Søndergaard (f. 1972) er en dansk fotografibaseret billedkunstner. Hun blev uddannet fra Danmarks Fotografiske Billedkunstskole Fatamorgana i 1996. Trine Søndergaards arbejde er præget af en præcision og sensibilitet, der eksisterer sideløbende med en undersøgelse af fotografiet som medie og dets grænser.

Asger Dybvad Larsen (f. 1990) er billedkunstner, uddannet fra det Jyske Kunstakademi i 2017. Asger tager maleriet op til behandling som både medie og kunsthistorisk objekt. Hans praksis stiller grundlæggende spørgsmål ved maleriets autonomi og blotlægger kunstnerens arbejde og proces ved at lade værker gå i nær forbindelse med hinanden for på konkret og historisk vis at skabe nye sammenhænge.

Henrik Vibskov (f. 1972) er en dansk multikunstner, avantgarde modedesigner, musiker, kurator og professor ved Det Danske Design Akademi. Han er uddannet ved Central Saint Martins i London i 2001.

Lilibeth Cuenca Rasmussen (f. 1970) er en dansk billedkunstner, født i Manila på Filippinerne. Uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2002. Hendes praksis er baseret på performancekunst. Hun har også transformeret til forskellige materialer og medier som video, fotografi, skulptur og installationer.

tirsdag 12. november
Koldkrigens spioner DR TV
12 nov 2024
06:00

Koldkrigens spioner

Dokumentar
Læs omtale

“Koldkrigens spioner” er en tysk dokumentarserie fra 2023, der dykker ned i de komplekse og hemmelige operationer under den kolde krig. Serien undersøger, hvordan spionage og politisk intriger påvirkede verdenshistorien, og hvordan den intense rivalisering mellem supermagterne skabte et miljø præget af mistillid, frygt og teknologisk innovation. Gennem interviews, arkivoptagelser og dramatisk rekonstruktion bringer serien seerne ind i en verden, hvor hemmeligheder kunne være spørgsmål om liv og død.

Usynlig fjende (1:4):

Under 2. Verdenskrig cirkulerer et rygte blandt de allierede. Tyskerne er i gang med at udvikle et supervåben, der kan ændre krigens udfald. Afsløringen truer de allierede, og kaster dem ud i et atomkapløb. Den kolde krig er begyndt. Og en ny generation af spioner, som er farligere og bedre udrustet, ser dagens lys. Hvor længe kan de allierede beskytte deres hemmeligste projekt? Hvordan opsporer de spionerne? Og hvem vinder kapløbet om at bryde atomkoderne?

Øjne i himlen (2:4):

Under den kolde krig tager paranoiaen til. I en verden med dobbeltagenter og spionnetværk kan man ikke stole på nogen, og der er trusler overalt. De involverede lande bliver bevidste om behovet for et vågent øje i det høje. Spionflyvninger over fjendens luftrum er vigtige, men også farlige. Det fører til udviklingen af nye teknologier, som løfter ingeniørkunsten, fysikvidenskaben og rumforskningen til nye højder. Men hvad er prisen?

Dobbeltagenter (3:4):

I oktober 1960 holder verden vejret i 13 nervepirrende dage. USA finder ud af, at Sovjetunionen har placeret missiler på Cuba, der kan ramme ethvert sted mellem Dallas og Washington. Amerikanerne indfører en blokade mod Cuba, der skal afværge krig – og kræver at Sovjet fjerner missilerne. Men Khrusjtov hævder de kun er til forsvarsmæssige formål. Spændingerne er på deres højeste, og verden har aldrig været tættere på en atomkrig mellem de to supermagter.

Ordets magt (4:4):

Våbenkapløbet, rumkapløbet og Cubakrisen har skabt frygt, og ét spørgsmål ligger alle på sinde: Vil demokrati eller kommunisme sejre? Regeringer vil gå langt for at lukke munden på fjenden – og propaganda og medier bliver de foretrukne våben. CIA finansierer to friheds-radiostationer for at nå lytterne bag Jerntæppet, og kommunistsympatisører får fængselsdomme. Mens russerne forsøger at undergrave stationerne indefra, udføre attentater og bombe infrastruktur.

Sådan taber man en verdenskrig DR TV
12 nov 2024
06:00
Læs omtale

“Selv de bedste planer” er en fransk dokumentarserie fra 2023, der udforsker de afgørende faktorer bag Aksemagternes nederlag i 2. verdenskrig. Gennem en kombination af historiske analyser og indsigt i strategiske beslutninger kaster serien lys over, hvordan de tilsyneladende stærke og magtfulde nationer, Tyskland, Japan og Italien, formåede at miste det, de engang anså for en sikker sejr. Serien stiller spørgsmål ved lederskab, alliancer, og hvordan interne og eksterne faktorer bidrog til deres fald.

Selv de bedste planer (1:5):

Hvordan taber man en verdenskrig? Især når den forekommer umulig at tabe. I 1942 så det ud, som om Aksemagterne – Tyskland, Japan og Italien – var tæt på verdensherredømmet. De vandt sejr efter sejr, men få år senere lå deres planer i ruiner. Hvorfor gik det så galt? Var det grundet manglende fælles strategiske mål, dårlig planlægning, lederne eller de vaklende alliancer, der tilsammen forvandlede en tilsyneladende sikker sejr til et knusende nederlag?

De mænd, der gav ordrene (2:5):

Under 2. verdenskrig havde hver af Aksemagterne en individuel styrke, som de tilsammen kunne have vundet krigen med. Men stærk udrustning og selvtillid er ingen garanti for succes. Hitler, Göring, Mussolini og Yamamoto, der gav ordrerne, var kun mennesker. Deres beslutninger var styret af fordomme, magtspil og deres store egoer. De begik kolossale, strategiske fejl, der ødelagde boliger, byer og territorier – og kostede millioner af soldater og civile livet.

Krigens redskaber (3:5):

At vinde en verdenskrig kræver ikke kun lederskab og militærstrategi, men i lige så høj grad materiel, penge og mandskab. For uden våben, udrustning og fungerende forsyningslinjer er en genial plan bare et stykke papir. Aksemagterne havde ikke forberedt sig tilstrækkeligt, før de startede krigen. Italien var underindustrialiseret. Japan kunne ikke levere forsyninger til frontlinjerne i Stillehavet, og Tyskland var ikke klar til at indføre krigsøkonomi.

Sejrens helte (4:5):

Aksemagternes ledere havde ventet, at det ville være nemt og fredeligt at besætte nye territorier. Men selvom de nogle steder blev set som befriere og helte, vendte accepten hurtigt. For Aksemagterne var skånselsløse. De forfulgte etniske grupper, brød løfter om selvstændighed og plyndrede råstoffer samt nedslagtede civile. Deres adfærd førte til lokal modstand og afledte opmærksomheden fra vigtige militæroperationer. Ikke en strategi, man vinder en krig med.

Hjemmefronten (5:5):

For Aksemagterne – Italien, Tyskland og Japan – begyndte krigslykken at vende i 1943. Da kampene nåede deres egne territorier, svandt støtten til lederne. Der var enorme tab på slagmarkerne og voksende civile tab, så lederne prøvede desperat at begrænse skaderne. Da det skete, var Hitlers, Mussolinis og Hirohitos dage talte. Hvis man mister folkets tillid og lukker øjnene for deres behov, er det endnu en måde at tabe en krig på.

fredag 15. november
The Ex-Wife DR TV
15 nov 2024
06:00

The Ex-Wife

Serie | Thriller | Seriepremiere | 6.3 | 2022–
Læs omtale

“The Ex-Wife” er en britisk thrillerserie fra 2022, der udforsker temaer som besiddelse, jalousi og mor-barn-forholdet i en intens fortælling. Serien følger Tasha, hvis tilsyneladende perfekte liv bliver vendt på hovedet af sin mands ekskone, Jen, og hendes indblanding i familiens liv. Spændingen stiger, da Tasha begynder at frygte for sin datters sikkerhed og må navigere i et farligt spil, hvor tillid og bedrag spiller en central rolle.

Episode 1:

Tasha lever det gode liv. Hun har det perfekte hjem, en mand, der elsker hende, og en sød datter. Men der er problemer i Paradis. Tashas mands ekskone, Jen, vil ikke lade dem være i fred. Hun blander sig i parrets bryllupsdag. Og da Tasha bliver mindet om, at Jen har tætte bånd til hendes mands familie, beder hun ham droppe al kontakt med Jen.

Epsiode 2:

Tasha bliver mere og mere paranoid. Er Jen i virkeligheden ude efter hendes datter, Emily – af længsel efter selv at få en familie? Tashas værste frygt bliver til virkelighed, da hun vil hente Emily i børnehaven. Emily er nemlig allerede blevet hentet – af Jen.

Episode 3:

Tashas værste mareridt er blevet til virkelighed. Hendes lille datter er sporløst forsvundet. Tasha vil gøre alt for at finde sin datter. Så hun tager imod et tilbud om hjælp fra en særdeles uventet kant – nemlig Jen.

Episode 4:

Jen står over for et svært valg. Skal hun hjælpe Tasha? Eller skal hun vælge det liv, hun altid har ønsket sig, med Jack og Emily? Samtidig er Tasha desperat efter at blive genforenet med sin datter. Og hun er parat til hvad som helst for at få opfyldt sit ønske.

lørdag 16. november
En særlig samtale Nikolaj Coster Waldau DRTV
16 nov 2024
21:00
Læs omtale

Så er det igen blevet tid til et nyt afsnit i programserien En særlig samtale på DRTV, hvor en gruppe af journalister fra TV Glad interviewer kendte danskere indenfor politik, kunst og kultur.

I næste program er det Nikolaj Coster Waldau der svarer på spørgsmål.  I en rørende samtale med TV Glads reportere deler Nikolaj Coster Waldau ud af alt fra sin barndom med en alkoholisk far til den familiehemmelighed, han for første gang deler med offentligheden.

søndag 17. november
Den klassiske musikquiz - Sæson 10 DR TV
17 nov 2024
06:00
Læs omtale

Hvor svært er det at genkende musik spillet bagfra? Kan man spille orkestermusik på slagtøjsinstrumenter? Og er det overhovedet muligt at bestemme et stykke musik efter bare en enkelt tone? Frederik Cilius og Mathias Hammer er holdkaptajnerne, der styrer aftenens to hold gennem udfordringerne. DR SymfoniOrkestret står for musikken, mens Phillip Faber er den oplagte vært, der forsøger at holde styr på løjerne.

Ennio Morricone - Maestroen DR TV
17 nov 2024
06:00
Læs omtale

Italiensk dokumentar fra 2021.

Han er en legende. Italienske Ennio Morricone er en af de mest indflydelsesrige filmkomponister i verden. Han er mesteren bag kendte filmsoundtracks som i Sergio Leones spaghettiwestern ‘Den gode, den onde og den grusomme ‘ og har komponeret over 500 værker til film og tv. Her fortæller kollegaer og konkurrenter om maestroens liv, store musikalske begavelse og mere end 70 år lange karriere. En rejse fra barnsben og frem til han bliver den ældste Oscar-vinder nogensinde i 2016.

Kvindefængslet i Jyderup DR TV
17 nov 2024
06:00
Læs omtale

“Kvindefængslet i Jyderup” er en ny DRTV dokumentarserie, der udforsker livet for kvinder i fængsel og deres udfordringer, mens de afsoner deres domme. Serien giver et unikt indblik i hver enkelt indsattes kamp for forandring, overlevelse og håb om en bedre fremtid, mens de navigerer i et hårdt og uforudsigeligt miljø.

Fængselsmor (1:4):

Nanna sidder i fængsel på andet år for grov narkokriminalitet. Hun kæmper med at blive stoffri for at kunne tage sig en uddannelse. Men hendes indsats bliver sat på prøve, da hun tager afsked med sin ‘fængselsmor’ og skal klare sig på egen hånd blandt fængslets kriminelle kvinder. Imens tager fængselsbetjenteleven Nikolaj imod Jessika, der er blevet dømt for røveri og nu skal afsone tre måneder i kvindefængslet.

14 gram (2:4):

Susanne afsoner en dom på syv år i lukket fængsel, da hun bliver tvunget til at flytte over på den åbne afdeling. Hun frygter at skulle dele celle med en junkie. Samtidig bliver Nanna udsat for en ransagning, som bringer hendes fremtidsplaner i fare. Og så forsøger Frederikke, der er dømt for mordtrusler, at overbevise fængslet om at løslade hende før tid.

Kold tyrker (3:4):

Nanna går til misbrugsbehandling og lover at holde sig fra stofferne, men hendes løfte bliver efterprøvet af fængslet, som tilkalder narkohunde. Sideløbende åbner Jessika op for en dyster fortid, der fortsætter med at hjemsøge hende. Og Susanne læser et brev fra sine børnebørn, som får hende til at mærke konsekvenserne ved at sidde i fængsel.

Bitches I’m back (4:4):

Nanna opdager en knude i sit bryst og frygter det værste. En tidligere indsat overrasker alle med sin pludselige tilbagevenden. Og så tager betjentene imod Sally, som er højgravid og skal føde sit første barn i kvindefængslet.

mandag 18. november
Det første modelbureau for Indiens transkønnede DR TV
Læs omtale

Britisk dokumentar fra 2023.

De drømmer om mode, skønhed og anerkendelse. Rudrani Chhetri er en af Indiens mest kendte transaktivister. Hun og hendes venner har startet BOLD – Indiens første modelbureau for transkønnede. I syv år følger vi dem gennem babyvelsignelser, sexarbejde, festivaler og den glitrende glamourverden med photoshoots, designere, hår og makeup. Kan de opnå en plads på catwalken i en verden præget af fordomme, vold og marginalisering?

Dokumentaren kan ses den 18. november klokken 06:00 på DRTV.

torsdag 21. november
James Brown: Soulmusikkens gudfar DR TV
21 nov 2024
06:00
Læs omtale

James Brown: Soulmusikkens gudfar er en amerikansk dokumentarserie, der skildrer den ikoniske sanger og musiker James Browns liv – fra en opvækst i fattigdom til en status som en af verdens mest indflydelsesrige musikere. Serien følger Browns vej mod stjernestatus, hvor han både skabte funkgenren og blev en vigtig stemme i borgerrettighedsbevægelsen. Hans rejse er præget af triumfer og nedture, fra stor succes til kamp med misbrug og retssager. Gennem hårdt arbejde og en ukuelig vilje genfandt han sig selv og efterlod en dyb arv inden for afroamerikansk musik, som fortsat inspirerer generationer af kunstnere inden for disco, dance, afrobeat og hiphop. James Brown: Soulmusikkens gudfar kan streames fra 21. november på DRTV.

fredag 22. november
Astrid: Den sidste single DR TV
22 nov 2024
06:00
Læs omtale

Den sidste single følger Astrid på hendes følelsesmæssige rejse gennem tidligere og nye forhold, mens hun forsøger at forstå, hvorfor kærligheden ikke synes at lykkes for hende. Gennem samtaler med forskere inden for psykologi og lykke søger Astrid at finde svar og forstå, hvorfor hun bliver ved med at lade kærligheden definere sin lykke. Den sidste single er en ærlig og rørende udforskning af, hvad der gør kærligheden så kompliceret – og hvorfor nogle mennesker bare ikke kan lade være med at søge den.

C.B. Strike | Official Trailer | Cinemax
22 nov 2024
06:00

C.B. Strike

Serie | Krimi | Seriepremiere | 7.9 | 2017–
Læs omtale

En drama serie, der er baseret på krimiromanerne af J.K. Rowling (under pseudonymet Robert Galbraith) og følger den vejrbidte krigsveteran Cormoran Strike, som er blevet privatdetektiv, og hans snarrådige assistent, Robin Ellacott.

lørdag 23. november
Troldspejlet special: Westerns DR TV
23 nov 2024
06:00
Læs omtale

Er Star Wars egentlig en western i rummet? I denne special hylder Jakob Stegelmann western-genren og finder de bedste steder, hvor man møder det vilde vesten, når man mindst venter det. Og så taler han med skuespilleren Viggo Mortensen, der lige har lavet en western selv.

søndag 24. november
Gensyn med Balling DR TV
24 nov 2024
06:00

Gensyn med Balling

Dokumentar
Læs omtale

Ugens gæst – Erik Balling:

TV-Aktuelts spørgeprogram med aktuelle gæster har besøg af Erik Balling. Anledningen er, at genudsendelsen af tv-serien ‘Matador’ slår rekorder. 90 procent af seerne kigger med hver søndag aften – det er 3,7 mio. danskere. Erik Stephensen er vært, og udover kønsroller i fiktionens verden drejer snakken sig om filmstøtteordninger, Nordisk Films involvering i den nye tv-kanal Weekend-TV og interessante betragtninger om et fremtidigt reklamefinansieret TV 2.

Helt ærligt mand… – Erik Balling og Henning Bahs:

Makkerparret Erik Balling og Henning Bahs er gæster hos Mette Fugl og Karen Thisted. De to herrer har skrevet manuskriptet til ‘Olsen-bandens sidste stik’, som endnu ikke har haft premiere. Desværre gik Poul Bundgaard bort midt under optagelserne, men Balling og Bahs var aldrig i tvivl om, at filmen skulle gøres færdig. Lars von Trier var en af de første, der ringede for at komme med gode råd. Hør, hvad Peter Albæk Jensen synes om de to venner. Og hør, hvad de synes om dogmefilm.

Bandefører Balling:

Erik Balling står bag nogle af de største folkelige succeser i dansk film og tv. Gennem klip fra karrieren og interviews med kollegaer og kritikere tegnes et portræt af en instruktør, der fantasifuldt og med den største alvor arbejder med den danske humor. Anarkist, tålmodig og stædig er nogle de betegnelser, som bliver brugt om instruktøren, der hele tiden stiller høje krav til sig selv.

Skide godt, Balling!:

Manden, der var med til at skabe filmene om Olsen-banden og tv-serien ‘Matador’, dør i 2005. Erik Balling, som både var instruktør, manuskriptforfatter og producer, når at instruere over 40 film i løbet af sine mange år på Nordisk Film. Det var også her, han om morgenen gerne fik et stykke wienerbrød og en øl, inden dagens optagelser gik i gang. Gennem fire årtier arbejder han sammen med de største navne i dansk film og tv, og de bidrager til dette portræt af den folkelige filmmager.

Alle fire programmer kan ses den 24. november klokken 06:00 på Gensyn.

Myrdet på den forbudte ø DR TV
24 nov 2024
06:00
Læs omtale

Amerikansk dokumentar fra 2023.

Hvorfor blev den amerikanske missionær John Chau dræbt? I 2018 blev 27-årige John Allen Chau dræbt, da han forsøgte at få kontakt med en af verdens mest isolerede stammer på den lille indiske ø North Sentinel Island. Han betalte fiskere for at sejle ham ud til øen, fordi han ville omvende øboerne til kristendommen. Gennem interviews, hans detaljerede dagbøger og arkivoptagelser fra hans rejse udforskes den komplekse historie. Hvordan opstod idéen til denne forudbestemte selvmordsmission?

Tessas succes DR TV
24 nov 2024
06:00

Tessas succes

Dokumentar
Læs omtale

Tessa har fået den succes, hun drømte om. Rapperen spiller på de største scener, har mad i køleskabet og er en rollemodel.  Hun er ærlig om livets op- og nedture, ser sine fans, svarer på deres beskeder og anerkender dem. Livet er blevet nemmere for Tessa, der tidligere har levet grænseløst og boet på gaden. Men hendes hjerne kan ikke altid kan følge med i alle de gode ting der sker. For succes ændrer ikke på dit mentale shit og fortidens traumer kan ikke børstes af som støv på skulderen. Få et intimt indblik i livet hos en af Danmarks mest succesfulde rappere fem år efter, at pigen fra Hundige gav os det kvindelige rap-talent, som lyttere og musikbranchen havde ventet på. Dokumentarserien følger Tessa over et år og fortsætter historien ”Tessas Hævn” fra 2020 om en ung kvinde, der skal lære at leve med sin fortid.

mandag 25. november
Hammerslag - Solgt på under en uge DR TV
25 nov 2024
06:00
Læs omtale

Der er rift om ejerlejlighederne i den attraktive bydel Frederiksbjerg, i Aarhus C. Vært Sofie Østergaard byder indenfor i to unikke lejligheder, der begge blev solgt på under en uge. Eksperterne Mira Lie Nielsen og Christian Torp Carlsen dyster mod Lars Lyng og Kristine Virén, når prisen på en lejlighed med gangbro og fantastisk udsigt på 4. sal skal gættes. Konkurrencen afgøres i en gennemrenoveret lejlighed, der bærer præg af kvalitetsmaterialer, fem meters loftshøjde og to solrige altaner.

onsdag 27. november
Firserunge DR TV
27 nov 2024
06:00

Firserunge

Dokumentar
Læs omtale

Tema: Børn i 1960’erne, 1970’erne og 1980’erne.

Jesper 13 år – Søborg (1:5):

Jesper drømmer om at blive skuespiller. Derfor er han med i ungdomsteatergruppen Gawenda. Han går på en alternativ lilleskole, som er rigtig god, men som også koster penge. Og dem har familien ikke så mange af. I det hele taget synes Jesper, at der er for mange nedskæringer – man tager fra de fattige og giver til de rige.

Kristina 14 år – Bornholm (2:5):

Kristina vil gerne ud at sejle med Skoleskibet Georg Stage. Hun bor på Bornholm, hvor hendes far er fisker, og hendes mor arbejder på et plejehjem og har en butik. I sin fritid spiller hun fodbold, går i haven og arbejder i en gammel mølle. Det er nok smartest at få en uddannelse, tænker den 14-årige bornholmer, for der er ret meget arbejdsløshed. Hun har mange drengevenner, men har altså ikke kommet sammen med nogen endnu.

Anders 12 år – Østerbro (3:5):

Anders går meget op i tennis og har en personlig træner. Hans forældre er ret velhavende, men Anders går med aviser, så han kan tjene sine egne penge, udover de månedspenge han får. Han regner ikke med, at han bliver punker ligesom sin storesøster på 16 – for han går ikke ind for anarki. Desuden synes han, at det er for dårligt, at pensionister skal spise hundemad, og at der ikke er boliger nok til alle.

Birgitte 13 år – Tåsinge (4:5):

Birgitte elsker at læse og kunne godt tænke sig at blive boganmelder. Hun arbejder på et bibliotek og er involveret i elevrådsarbejdet på sin skole. Gud tror hun lidt på – men uden at være hellig. Hun køber gerne modetøj i Svendborg sammen med sine veninder, og de tænker ret meget på drenge. Inden hun slår sig ned og får et fast job og børn, vil Birgitte gerne ud at se noget af verden.

Carsten 14 år – Holte (5:5):

Carsten interesserer sig meget for musik og spiller selv klaver. Men han regner nu med at vælge en matematisk linje i gymnasiet, for han interesserer sig lige så meget for datamaskiner. Han programmerer selv og spiller også en del krigsspil. Politik og våbenkapløb er noget, der optager ham og hans klassekammerater, når de har samtidsorientering i skolen. Carsten ønsker sig en god uddannelse – for man skal være den bedste for at nå nogen steder.

Alle fem afsnit kan ses den 27. november klokken 06:00 på Gensyn.

Nøj det' for børn DR TV
27 nov 2024
06:00
Læs omtale

Underholdning for voksne børn. Jacob Riising besøger i denne episode børnekulturen i 1960’erne og 70’erne, hvor børnenes verden blev vendt på hovedet. Helt bogstaveligt af Poul Nesgaard i Omvendeslev og af børnebøger, sange og tegnefilm, der udfordrede autoriteter og forældre – og måske blev lidt for børnevenlige? Andrea møder Kaj første gang, Jacob møder en rødhåret dame (og et franskbrød) i Saxogade, og Sigurd Barrett synger med på nogle af tidens hotteste børnehits.

Sonjas Jul DR TV
27 nov 2024
06:00

Sonjas Jul

Børne-TV | Drama
Læs omtale

Sonja fra Saxogade holder juleaften med Norma i Fredes nye butik. Norma skal lave julemaden og købe julegaver, og det ikke nemt; juleaften med gæster, julemiddag og dans om juletræet.

torsdag 28. november
Kriminelt - Dræbt på Dragør Fort DR TV
28 nov 2024
06:00
Læs omtale

René var træt af nogle larmende lejere på det gamle fort, som han bestyrede. Det udviklede sig til en nabostrid, og da nogle rockere tog lejernes parti, kom det til at koste René livet.

Søren Vesters Have - Julepynt og fuglefodring DR TV
28 nov 2024
06:00
Læs omtale

Julestemningen er ved at indfinde sig i Thise, og i år skal fuglene på matriklen også mærke, at det er jul. Derfor får Søren besøg af naturvejlederen Allan, som giver tips og tricks til fodring af havens fugle. Og så skal der julehygges i drivhuset, hvor det store juletræ skal pyntes – selvfølgelig med julepynt lavet af ting fra haven; blandt andet forsølvede bladengle.

fredag 29. november
A Very Royal Scandal DR TV
29 nov 2024
06:00

A Very Royal Scandal

Serie | Drama | Seriepremiere | 7.2 | 2024
Læs omtale

Britisk dramaserie fra 2024.

I 2019 befinder den britiske prins Andrew sig pludselig i centrum af en international skandale. En skandale, der ikke alene truer hans egen position, men også selve det britiske monarki. Prinsen vil gerne bedyre sin uskyld. Og BBC-journalisten Emily Maitlis gør alt i sin magt for at sikre sig et interview med ham for at afdække historien om hans relation til den dømte sexforbryder Jeffrey Epstein.

Månedens øvrige igangværende serier med ugentlige episoder

Dobbeltspil DR1 DRTV

Dobbeltspil

Underholdning
Sidste afsnit: fredag 22/11/24
Læs omtale

Den 25. oktober debuterer Dobbeltspil, et nyt spændingsfyldt tv-format på DR1, hvor 16 modige deltagere kaster sig ud i en verden af hemmelige agenter, skjulte motiver og dobbeltagenter. Programmet byder på intens strategi, psykologiske spil og uforudsigelige alliancer, alt sammen styret af den erfarne skuespiller Ellen Hillingsø, der fungerer som programmets gamemaster.

Dobbeltspil på DR1 – Det handler det om

Dobbeltspil DR deltagere

I Dobbeltspil bliver deltagerne fordelt i to hemmelige hold som enten agenter eller dobbeltagenter. Kun deres egen identitet er kendt for dem, og de må stole udelukkende på deres egen intuition og evne til at gennemskue andres motiver. Spillet foregår over fem dage 18 meter under jorden på Stevnsfort – en historisk lokalitet, der spillede en vigtig rolle under Den Kolde Krig som en del af Danmarks og NATO’s forsvarssystem.

Missionen for deltagerne er at finde deres allierede og eliminere modstanderne, mens de gennemgår krævende feltmissioner og afhøringer, der udfordrer deres samarbejdsevner og logiske tænkning. Der er 100.000 kroner på højkant, men uden de rette alliancer risikerer deltagerne at blive elimineret og miste chancen for at vinde.

Historisk setting

Stevnsforts kolde og klaustrofobiske gange skaber den perfekte ramme for Dobbeltspil. Fortet, der under Den Kolde Krig skulle forsvare Danmark mod et muligt angreb fra øst, har aldrig tidligere været brugt som kulisse til en tv-produktion. Dette tilføjer en ekstra dimension af autenticitet og spænding til showet.

Ud over konkurrencen om pengepræmien dykker Dobbeltspil ned i, hvordan deltagerne påvirker hinanden, og hvilke psykologiske mekanismer der kommer i spil, når de må navigere i en verden, hvor ingen kan stole på hinanden. Erik Struve Hansen, chef for Bred Kultur og Fakta i DR, bemærker, at showet ikke kun handler om penge, men også om at give seerne et indblik i, hvordan deltagerne håndterer de mentale og fysiske udfordringer.

Dobbeltspil – Detagerne

Bemærk at vores system kun kan vise ugentlige serier, hvor vi kender antallet af episoder / slut dato. Visse tv-serier vises ikke fast hver uge, men holder pause af og til.

Hvad med film på DRTV?

DRTV har også film du kan streame, men de er på tjenesten ret kortvarigt. DR tilbyder os ikke en premiereoversigt for kommende film på tjenesten, men du kan følge med i de seneste film i vores DRTV Filmguide her

I samme kategori

Back to top button
Close

Adblocker registreret

Kære besøgende, DIGITALT.TV er et énmandsforetagende, der er afhængigt af reklameindtægter for at kunne fortsætte driften. Jeg beder dig venligst om at deaktivere din Adblocker på denne side. Uden reklameindtægterne har jeg desværre ikke mulighed for at holde siden kørende. På forhånd tak for din forståelse og støtte. Webredaktør Bo Kjærgaard