ynord

Forum-svar oprettet

Login Registrer
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 15 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • som svar til: Zgemma H7 #101961
    ynord
    Deltager

    Ved ikke om Boxer ci+modul vil virke, jeg har kun DR’s frie kanaler på T2-tuneren. Men hvis du skal optage noget og se noget andet Boxer-TV er du i hvert fald nødt til at vælge modellen med 2 C/T2 tunere.

    Jeg har abonnement hos Canal Digital og kan optage et program og samtidigt se et andet når ellers kanalerne er indlæst i begge S2-tunere.  Men bruger ikke Ci+ modul til kortet, da softcam (CCcam) virker perfekt til jobbet.

    Er VU+ modellerne iøvrigt  ikke også  produceret i Korea eller deromkring?

    som svar til: Zgemma H7 #101818
    ynord
    Deltager

    Har købt sådan en for et par uger siden. (Inden Brexit).

    Den fungerer ganske udmærket.  Starter hurtigt op og har rigtig god billedkvalitet.  Har tidligere haft VU+ultimo; men den døde for et par år siden, ville gerne have sådan en igen; men der er nogle rapporter om at andre også har oplevet kondensatorfejl efter nogen tid.

    Men til prisen kan jeg ikke se der er mange konkurenter til Zgemma H7S; ser også ud til at den har OK tunere, i hvert fald kan jeg se, at den er i stand til at opnå “lock” på de svage Astra 2E UK transpondere allerede ved 4.0 dB SNR, dog uden billede. Pixellering ophører ved 5.2-5.5 dB.  Men det er kun muligt om formiddagen her.  Så er den jo også i stand til at modtage “Multi-stream” kanalerne

    Så det er en udmærket lille boks, som jeg kun kan anbefale 🙂

    som svar til: 28 Øst UK spot-beam update. #66638
    ynord
    Deltager

    Det ligner status her.  I går var det her ikke rigtigt muligt at se hverken BBC eller ITV nogle timer om aftenen.

    I aften er de gået fint igennem hele aftenen,  dog ikke f.eks Channel 5 mfl. (2 G-transponderne) De var væk ca. 19.30 til 22.30.

    Resten af dagen er der fint signal.

    Når du bor øst for null-linien (er det ved Støvring?)  kunne det vel tyde på, at footprintet ikke har flyttet sig.

    Men i hvert fald er signalet noget kraftigere her for tiden end jeg før har set.

    som svar til: Hvor god en parabol har jeg? #65929
    ynord
    Deltager

    Jeg synes egentligt også selv, jeg er lidt skuffet over, hvad jeg er i stand til at få ud af “Channel Masteren”.  Den er helt ny ja og skulle forhåbentligt da være 100 % iorden.  Det skulle jo være en velrenomeret glasfiberskærm.  Den måler 182 x 192 cm.

    Jeg bruger en Invacom quad QDF-031 som er flyttet fra den gamle skærm og nu monteret med et “Raven feedhorn”, jeg har ikke prøvet med andre; måske det kunne give bedre resultat, selv om den virkede rigtig godt på 135 cm skærmen  (som iøvrigt havde et FD på 0,38).

    Jeg har flyttet skærmen til et sted med bedre læforhold, så jeg nu bruger et coaxkabel på 75 m (bedste kvalitet); men har prøvet at tilslutte receiveren ude ved parabolen – selvfølgelig lidt højere AGC-niveau; men nøjagtig samme SNR, så det skulle ikke være et problem.

    Det kunne være interessant at høre de erfaringer du har med de forskellige LNB’er?

    Jeg har en VU+Ultimo receiver, som den Linux-boks den er, er den vist ikke kendt for at have den bedste tuner,  men leverer et rigtig godt billede.

    Det må jo være således, at UK-beams både fra 2e og 2f flytter lidt vestpå om aftenen og 2f er nok længst mod vest, så jer der bor østfor har bedste chancer om aftenen.   Det passer jo også med, at 2e er klart den kraftigste beam her vestpå, og først forsvinder langt senere og kommer før tilbage?   Men så må man jo nøjes med det. 

    Held og lykke med renoveringen af din 150’er.

    som svar til: Hvor god en parabol har jeg? #65921
    ynord
    Deltager

    Hej

    Måske jeg kan forsøge at hjælpe lidt med et svar.  Har netop opgraderet fra en gammel (købt brugt i 1990!) 135 cm Triax prime focus skærm til en Skyware (Channel Master) 180 cm offset skærm.

    Det ser ud til, at forbedringen faktisk kun er ret marginalt.  Havde håbet, at de ekstra ca. 3 dB gain, der burde være, havde været nok til at kunne modtage UK-beams fra 28.2 øst også om aftenen; men desværre forsvinder signalet fra 2E i tidsrummet ca. 19-23 stadigvæk, og 2F kan kun ses midt på dagen og i et tidsrum efter kl. 24.

    Ganske vidst er der lidt bedre SNR-værdi end før når det er bedst, på 2E ca. 70-80% (11-12 dB); men det er altså ikke nok, når “nullinien” passerer om aftenen. (Bor ca. 17-18 km vest for Horsens og derfor temmeligt tæt på “zero-line”).

    Men angående modtagelsen fra BADR 26 øst, så har jeg netop lavet en søgning her som gav ca. 250 kanaler. Alle BADR 4 Transpondere ligger med SNR ca. 85%/13 dB.  Der slap 1 TP fra BADR 5 med, nemllig 11222 V med SNR ca. 38-39 / 6 dB altså lige akkurat fejlfrit, dog med lidt udfald om aftenen.

    Med hensyn til IFilm på 12615 V, så er niveauet her op til max ca. SNR 52% / 8,0 dB (svinger lidt).  Derfor formoder jeg, at hvis du kan modtage denne kanal med ca. 6 dB C/N (hvor modtagelsen er OK) så vil jeg tro, at din 150 cm skærm yder nogenlunde som forventet, eftersom den burde levere 43,3 dB gain ved 12 GHz og 60 % effektivitet, hvor CM 180’eren er opgivet til 45,3 GHz gain. Så forskellen skulle være 2 dB.   Nu er jeg så bare ikke helt sikkert på, om man bare kan omregne gain på skærmen direkte til C/N forhold på modtageren, det er der måske andre, der ved mere om?

    Håber du kan bruge det til noget.

    som svar til: ny sat boks #65462
    ynord
    Deltager

    Per M sagde

    Palleba2000 sagde

    Jens-Aage Pedersen sagde
    Ny sat-receiver. Hjælp!

    Jeg har i årevis været kunde hos Canal Digital, der løbende omlægger deres kanaler fra SD til HD. Det kan min gamle, hæderkronede Force-box ikke klare. Jeg har forsøgt at finde vej gennem junglen for at finde en HD-box med tilsvarende redigeringsmuligheder:

    1: Man skal kunne spærre for søgning på de enkelte transpondere på de enkelte satellitter, så man undgår alt det slam, som flyder rundt i æteren.

    Hej!

    Til punkt 2, 3 & 4 og den sidste bemærkning: Dette kan Dreamboks, Vu+ og lignende bokse uden problemer.

    Til punkt 1: Dette er jeg usikker på, men hvis man undlader at lægge frekvenserne ind i frekvensoversigten bliver de måske ignoreret. Man kan vælge at søge på “kun gratis kanaler” på f.eks. Astra 1 og Hot Bird, så bliver de kodede kanaler ignoreret, men disse dumme xxx reklame-kanaler bliver ikke ignoreret. Men du laver jo kanal-lister selv, så…

    MVH
    Palleba

    Men der er lige punktet Canal Digital der kræver et CI+ modul, det kan Dreambox, Vu+ osv, der er Linux bokse som kun er udstyret med alm CI ikke klare. Her skal man prøve sig af med alternative programmerbare CAM moduler, om det over hovedet virker.

    Jeg ved ikke om det pågældende CAM modul virker til Canal Digital, men jeg ved at Tyskerne er vilde med Maxcam modulerne til HD+ og Sky kanalerne på 19.2Ø. Det skal der til siges, at de CAM moduler ikke er billige. Et Maxcam modul med påkrævet Unicam Programmer koster 90-95 Euro når man køber det over nettet fra Tyskland.

    Hej.

    Liige en kommentar herfra. Jeg kan bekræfte, at VU+ boksene (har selv en ultimo) ingen problemer har med Canal Digital kort; man behøver ingen Cam modul, man downloader blot f.eks. cccam-“appen”, så fungerer CD-kortet perfekt i den indbyggede kortlæser. (Det gør et Viasat kort iøvrigt også – ved dog ikke, om det gælder HD-kanalerne herfra også).    

     Med hensyn til søgning efter bestemte transpondere, så kan man redigere i satellite.xml mappen, så man kan søge på de frekvenser, man selv ønsker (lidt arbejde) –  eller man kan søge manuelt efter en enkelt transponder (eller satellit).                     

    som svar til: Modtagelsesrapporter Engelsk TV – Astra 2E #64521
    ynord
    Deltager

    Hej

    Lige et (dårligt) forslag:  Hvorfor ikke flytte parabolen, hvis du har 25 m lodret træ foran dig, så vil du jo have frit skud henover, hvis du flytter parabolen >55 m væk fra pågældende forhindring (ved elev. 24 grad).  Og 50 m kabel af god kvalitet er ikke noget problem,  og nu har du jo en linieforstærker så du evt. kan nå et halvt lysår væk om nødvendigt! Men det har du selvfølgeligt overvejet……………?

    Det er iøvrigt ligesom blevet lidt mere signal på 2E,  når det er bedst har jeg i hvertfald omkring 12 dB, og kun en kort periode om aftenen er det skidt – ligesom “zero” passerer henover os på det tidspunkt?

    som svar til: Modtagelsesrapporter Engelsk TV – Astra 2E #64499
    ynord
    Deltager

    Man skal nok ikke ikke have armene for højt oppe – signalet fra 2E var i hvertfald igår det bedste, jeg har set.  F.eks ITV med ca. 11 dB og for første gang var der billede på hele aftenen (- HD kanalerne) og ca. 6 dB c/n.  Jeg har ikke tjekket idag; men ved 19-tiden var der stadig ca. 7 dB på SD-kanalerne.  (135 cm skærm).       

    Jeg går også ud fra at det skyldes, at footprintet fra satten har flyttet sig en anelse og det kan jo mærkes lige ved “nullet” her i Østjylland.    Satelitterne “rokker” sig lidt i banen hele tiden.      Så – hvad der kommer let…………!

    Men vi har da lov at håbe?

    tt

     

    som svar til: Modtagelsesrapporter Engelsk TV – Astra 2E #64480
    ynord
    Deltager

    Ja ok.  Jeg ved ikke hvor meget gain jeg har, men 2E uk beam ligger på 9-10 dB og 2F på ca. 7 dB nu hvor solen skinner, så var det jeg tænkte: hvis nu man vidste, at signalet var x dB svagere om aftenen, så kunne man jo regne ud, hvor meget der mangles i at nå over de 6 dB, der kræves.

    som svar til: Modtagelsesrapporter Engelsk TV – Astra 2E #64477
    ynord
    Deltager

    Hej

    Jeg tror også det sejler lidt; i givet fald ligger jeg nøjagtigt på null for 2E her lidt vest for Horsens.  Men der er god signalstyrke her om dagen, det kniber mere med 2F, der ikke altid er på “banen”.  Det var den igår, jeg lavede en ny kanalsøgning for at få rettet evt. ændringer efter sat-skiftet, og alle transpondere blev fanget.  Ialt 966 “services” blev det til.

    Må man ikke foreslå, at en af dem der modtager UK-beam 24/7, måske ville give en melding på hvor meget signal kvaliteten svinger hen over døgnet.  Så var der måske en chance for at kunne beregne den nødvendige parabol-str. udfra f.eks at der er 8-10 dB til rådighed midt på dagen?

    Nogle er blevet anbefalet megaparaboler 3-4m – men er der så ikke problemer med de kraftige Euro-beam – hvis der sker overstyring, så drukner de svageste signaler vel alligevel……………eller?

    vh. tt

     

    som svar til: Modtagelsesrapporter Engelsk TV – Astra 2E #64462
    ynord
    Deltager

    Iflg. den tabel jeg har læst så skal vinklen være 5.7 grader lavere når du stiller ind på 27,5w end for 28.2 øst – så hvis den tidligere hældte bagover så er det nok ikke helt 10 grader fremad; men hvis du kan plotte retningen ind 42 grader mod vest og så en svag hældning fremover på skålen, mon ikke du så rammer plet?

    som svar til: Modtagelsesrapporter Engelsk TV – Astra 2E #64460
    ynord
    Deltager

    Hej.

    Hvis det er en center-focus antenne, skulle du kunne finde Eutelsat 207 på en position 42 grader vest (Hvis det er Hobro vi regner fra?)  Elevationen er så 17.8 grad. (Altså over vandret).  Det er 5.7 grad lavere end hvis det var 28.2 øst, du stiller skarpt på.  

    Hvis det er en offset parabol skulle det iflg. en tabel være sådan, at skærmen skal tiltes 9.5 grad fremad i forhold til lodret.  Ved ikke om alle offset paraboler er ens?

    Selv om du ikke kan afkode krypteringen, vil jeg formode du vil kunne se signalstyrken som er rimelig god. God Jagt.

    mvh.

    tt

    som svar til: Modtagelsesrapporter Engelsk TV – Astra 2E #64452
    ynord
    Deltager

    big sagde
    nu har jeg tidligere skrevet at jeg har en skov i vejen for 28.2, store træer jeg ikke selv kan ….aflive….jeg kan kun se 28.2 i vinterhalvåret når der ikke er blade på træerne

    har fået et par stykker taget ned – små knaster, kun en 15-20 m, de har givet en smule,  tror det var et par hundrede kanaler + ca det samme på 23.5……

    et af problemerne er at jeg ikke kender forskellene mellem uk og eurobeam….altså signalmæssigt, nogle tp’er ligger på 10 +db, mens andre ligger på grænsen ved ca 6 db, så jeg kan ikke vurdere hvor meget der “mangler”

     

    jeg ved så også at den lokale pusher kæmper med en uk’er 1-2 km nordøst for mig, oss med en 180’er…..uden signal

    Det bedste, der kunne ske for dig, var vel en “Allan”2 så, men jeg er godt klar over, at der ikke skal mange blade til for at skygge “satterne” væk.

    Til din oplysning, har jeg lige tjekket lidt på signalstyrken på eurobeam her hos mig. Det ligger i niveauet fra ca. 80 til 99 SNR = fra 13 til >15 dB.  Det er dog lidt svingende idag pga. blæsten. (Parabolen sidder et sted, hvor der er fri sigt fra ø til v, men til gengæld er generet meget af vind).  Så hvis jeg monterer en 240 cm “bol” her, så får jeg mig vist en lille vindmølle?

    Din 180 cm skærm er det den type samlet af f.eks 6 dele, eller i 1 del?  Hvis man ønsker at købe de store skærme, er det tilsyneladende noget biligere med samlesættene,  men man kan måske tvivle lidt på, om de er ligeså effektive pga. evt. unøjagtigheder.    Men hvis ikke Goldman Sachs skal ind over er det nok bedre at se, om der ikke skulle dukke nogle brugte op på et tidspunkt?

    mvh.

    tt

    som svar til: Modtagelsesrapporter Engelsk TV – Astra 2E #64442
    ynord
    Deltager

    BBC-1-HD.jpg     Screenshot fra i eftermiddag, ikke så galt endda. :-}

     

    Hej.

    Jeg kan se, jeg bor midt mellem “mike” og “big”, nemlig i Aale og altså ca. 20 km til hver af jer.

    Jeg forstår derfor egentlig ikke, hvis man i Jelling ikke kan hente signalet fra 2E med en 180 cm skærm, idet jeg om dagen har god signal på en 135 cm motorstyret skærm.   Jeg har prøvet en 75 cm skærm, hvor der absolut intet signal var at se.  Jeg vil tro at 1.35 skærmen har ca. 4 dB mere at gøre med – det gør åbenbart stor forskel.  Nu kommer signalet under 6 dB om aftenen; men der er stadig udslag på AGC-skalaen, derfor vil jeg formode, at de ekstra 3-4 dB en skærm på 1.8-2.0 m ville give, vil give nok signal nok  til at “låse” transponderne.  Har også prøvet at tilslutte receiveren tæt på parabolen for at undgå 25-30 m kabelføring – det gav ca. 5-6 mere på AGC-skalaen; men intet som helst på kvaliteten,  så derfor vil en ekstra forstærker på kablet intet hjælpe.

    Parabolen skal indstilles meget præcis, bare man rører den let med en finger er billedet væk. (Husk “skew” skal være ca. -5o . Hvis man stiller det til -12o  som normalt på 28.2 øst dur det heller ikke).

    BBC-pakken ligger jo også på 27.5 w, hvor der er masser af signal; men er krypteret med BISS, så det er vist kun en mulighed, hvis man er lidt “hardcore”.

    m.v.h.

    tt

    som svar til: Modtagelsesrapporter Engelsk TV – Astra 2E #64371
    ynord
    Deltager

    Bor ca. 20 km vest for Horsens, hvor der er god modtagelse af alle kanaler fra både fra 2E (kvalitet: 58-62) samt 2F (kvalitet:50-55). Men også her er det slut, når mørket sænker sig.  (Skyldes det nedsat effekt fra satellitten når solen er væk, eller hvad?). Egentlig skulle “null”-linien iflg. footprintskortene ligge omtrent her op gennem Jylland; men der er altså alligevel lidt signal.

    Har en gammel Triax-skærm 135 cm. med Invacom quad LNB (0.3db) og vu+ultimo receiver.  Billedet forsvinder når snr. (kvalitet) tallet bliver lavere end 40, selv om der stadig ser ud til at være signal (svinger op til 50-65).  Er der nogen, der tør gætte på, hvor stor skærm der kræves, for tilstrækkelig signal om aftenen – har prøvet at tænde gårdlampen, no good!

Login Registrer
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 15 i alt)
Back to top button