TV-Nyt

Valg på TV 2

TV 2 Valg værter
Cecilie Beck og Poul Erik Skammelsen er to af TV 2s værter i valgkampen. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

I aften sender TV 2 den første af kanalens to partilederrunder i valgkampen. TV 2 inviterer danskerne til at deltage i debatten, hvor det er vælgernes dagsorden, der diskuteres.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har trykket på valgknappen, og TV 2, TV 2 NEWS og tv2.dk er i fuld gang med den omfattende valgdækning, som har været forberedt gennem mange måneder. Samtidig er de mange ekstra valg-initiativer på tv, net, mobil og sociale medier skudt i gang frem mod valgdagen torsdag 18. juni.

TV 2 og NEWS dækker allerede nu de politiske reaktioner på valgudskrivelsen tæt, og også TV 2-regionerne sender udvidede udsendelser i dag kl. 17.10 og kl. 18.15. I aften fra klokken 20.50 sender TV 2 ’Det første ord’ – den første af kanalens to store debatter mellem landets partiledere. Denne første debat sendes direkte fra TV 2s studie på Københavns Hovedbanegård og styres af nyhedsvært Cecilie Beck.

– Målet med tre ugers intens valgdækning på TV 2 – den største nogensinde på vores medier – er at gøre vi danskere klogere på vores valg og at engagere befolkningen i debatten. Vores ambition er at gøre den demokratiske proces gennemsigtig for danskerne, og i løbet af tre ugers valgkamp vil vi dække vælgernes, politikernes og demokratiets dagsorden. Når krydset skal sættes, har TV 2 sørget for at dække alle valgets vigtigste emner – også dem, partierne helst ikke vil tale om, siger TV 2s nyhedsdirektør, Michael Dyrby.

Aftenens partilederdebat tager udgangspunkt i de emner, vælgerne over for Megafon har udpeget som valgets vigtigste.

Valgstudie på Christiansborg Slotsplads
Da Helle Thorning-Schmidt udskrev valget, gik TV 2 ligeledes i gang med at opbygge det nye valgstudie på Christiansborg Slotsplads, som i de kommende uger er rammen om en lang række valgprogrammer på TV 2s medier.

– Vores valgstudie gennem valgkampen placeres midt i den politiske arena – Christiansborg Slotsplads – og bliver et samlet og synligt udgangspunkt for de tre ugers valgdækning, valgaften og den vigtige uge efter valget, siger TV 2s udviklings- og eventchef, Ulla Pors Nielsen.

I de kommende dage og uger sender TV 2 bl.a. to partilederdebatter, to topmøder mellem Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen, det nyskabende valgprogram ’Test dit valg’ foruden den daglige debat i Nyhederne. Alle valgprogrammer benytter muligheden for at involvere danskerne via nettet og sociale medier.

Allerede fra i aften udvides NYHEDERNE 22.00, og 22-redaktionen kommer ud til danskerne med TV 2s mobile studie i den sidste uge af valgkampen. Også TV 2-regionerne får udvidet sendetid under valgkampen, ligesom ’Go’ morgen Danmark’ hver eneste dag har valgdækning. I ’Natholdet’ inviterer Anders Breinholt i ti programmer til sjov og satire med de ti partiledere.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button
Close

Adblocker registreret

Kære besøgende, DIGITALT.TV er et énmandsforetagende, der er afhængigt af reklameindtægter for at kunne fortsætte driften. Jeg beder dig venligst om at deaktivere din Adblocker på denne side. Uden reklameindtægterne har jeg desværre ikke mulighed for at holde siden kørende. På forhånd tak for din forståelse og støtte. Webredaktør Bo Kjærgaard