Streamingnyt

Viaplay sport streaming kontra tv-kanaler – fordele og ulemper

viaplay sport streaming kvalitetViaplay tilbyder rigtig meget sport streamet via nettet, men hvad med billedkvaliteten, når man sammenligner med HDTV? Og hvilke andre forskelle er der egentlig på det man får, når man streamer sport, kontra når man ser det via de traditionelle tv-kanaler.

Her på DIGITALT.TV har vi kigget på det emne, og faktisk så var det ikke altid, at billedkvaliteten var ringere på Viaplay, i hvert fald ikke på visse parametre.

Sådan har vi testet

Vi tester Viaplay på en Xbox 360 på en kablet 150 Mbit linje, så de tekniske forudsætninger burde være optimale for bedst mulig kvalitet.

Vi sammenligner med Viasat tv-boks med Viasat parabol-tv signal.

Stabilitet

viaplay fejl

Viaplay virker ikke lige så robust som almindelig tv. Du kan opleve at blive smidt af, og sidder du og ser live sport, så er det naturligvis ekstra irriterende.

Vi har testet over flere med NFL Redzone søndage, og det har ikke kørt lige stabilt alle gange. Under den seneste søndag blev vi dog kun smidt af en enkelt gang, selv om der formentlig var tryk på tjenesten, eftersom der også var Formel 1 samtidigt.

Billedkvalitet sammenligning

Viaplay NFL Redzone vs Viasat Xtra NFL Red Zone 

Vi har kigget på amerikansk fodbold, NFL, som er et af de områder, hvor du med Viaplay får ekstra indhold. Men er du Viasat parabolkunde, så kan du faktisk også se det via parabol på deres Xtra kanaler, så det var en mulighed for at sammenligne billedkvaliteten på.

Viaplay streaming oplevelse

Billedkvaliteten var faktisk ganske fornuftig, når ellers streamingkvaliteten kørte i maks kvalitet.

Selve billedopløsningen eller skarpheden er faktisk ganske god. Vi formoder der i højeste kvalitet streames i 720p opløsning, og vi følte os generelt ikke generet af al for hård komprimering, selv  om det naturligvis kunne ses.

Men skarphed er ikke alt, et andet element er billeder pr. sekund, og her fornemmer vi tydeligt, at Viaplay ikke leverer ligeså mange billeder pr. sekund som ved almindelig tv. Det kører bare generelt ikke ligeså flydende.

Viasat Xtra NFL tv-kanal oplevelser

Viasat leverer deres Xtra kanaler som SD kanaler via parabol, og det kan ses på skarpheden. Her taber Viasat Xtra faktisk til streaming indholdet fra Viaplay. Det hele står mere mudret og utydeligt.

Til Xtra kanalens fordel taler dog, at der her leveres flere billeder pr. sekund. Går du fra NFL på Viaplay over til NFL på Viasat Xtra kanalen, så vil du med det samme opleve, at billedet flyder meget mere naturligt pga. de flere billeder pr. sekund der leveres.

Herunder et billede, hvor du måske kan fornemme forskellen i skarphed. Viaplay øverst og Xtra nederst. Klik på billedet for at se det i fuld størrelse.

viaplay xtra sammenligning

Havde vi sammenlignet NFL Viaplay indhold med samme indhold på TV3+ HD, så er der ingen tvivl om at det traditionelle tv-signal vinder klart i forhold til billedkvalitet.

Forsinkelse på streaming i forhold til traditionel tv

Et andet element som er gældende i forhold til de 2 forskellige platforme, er den forsinkelse der introduceres på streaming live sport. Det sker, fordi det ganske enkelt tager noget tid at pakke signalet ned, så det har en størrelse, der er praktisk at levere over nettet.

I forhold til førnævnte NFL eksempel, så målte vi en forsinkelse på 34 sekunder på streaming signalet i forhold til den traditionelle tv-kanal. For nogle f.eks. folk med hang til live betting, så kan det have en vis betydning.

Streaming vinder på mængden af sportsindhold

Selv om Viasat leverer noget af det samme sportsindhold på deres tv-kanaler, så er der ingen tvivl om, at man med Viaplay får en del ekstra indhold, som der ganske enkelt ikke er plads til på de traditionelle sportskanaler.

Viaplay udnytter alle de sportsrettigheder Viasat sidder på, og kan levere også mindre sportsgrene live, når de sker, eller skulle vi mere præcist måske sige med den smule forsinkelse, der altså er et element på denne platform.

Konklusion

Samlet set så er der både fordele og ulemper ved streamet sport fra Viaplay. Du får ikke samme billedkvalitet som med traditionelt tv, men mængden af det, der er tilgængeligt er imponerende, hvis du er sportsnørd. Til Viaplay’s fordel taler naturligvis også, at du kan se det på en række forskellige platforme, også når du er på farten.

Vi håber at Viaplay på sigt kan leverer flere billeder pr. sekund på deres streamet sportindhold og bedre stabilitet. Det er her vi føler os mest generet i forhold til streamet sport.

Hvad siger du?

Er du tilfreds med Viaplay til sport? Skriv gerne en kommentar…

I samme kategori

Back to top button