Underverden - Oplev Dar Salim i den anmelderroste danske actionfilm ”Underverden”

underverden
Stream med Viaplay - Bestil her tirsdag 17/10/17
17-10-2017 00:00:00 Europe/Copenhagen Underverden - Oplev Dar Salim i den anmelderroste danske actionfilm ”Underverden”

Du kan opleve Dar Salim som hjertelægen Zaid i den anmelderroste danske actionfilm ”Underverden” på Viaplay fra 17. oktober.

Viaplay

Du kan opleve Dar Salim som hjertelægen Zaid i den anmelderroste danske actionfilm ”Underverden” på Viaplay fra 17. oktober.

Zaid kommer fra livet i ghettoen, men har lagt det bag sig og lever nu det rolige liv med sin kæreste i København. Ud af det blå kontakter hans lillebror, Yasin, ham i et desperat forsøg på at låne nogle penge. Zaid afviser Yasin, hvilket får fatale konsekvenser for begges liv, og Zaid må ty til metoder, der ikke klæder en succesfuld læge, for at redde sin brors ære.

Dyk med ned i den københavnske, kriminelle underverden i den blot anden spillefilm af Fenar Ahmad (Ækte Vare), som er blevet sammenlignet med den legendariske ”Pusher” fra 1996, blandet andet af instruktøren selv. Om filmen udtaler Ahmad til Soundvenue:

”Jeg har lavet ’Underverden’ til de unge fra betonblokken for at advare dem mod at gå den kriminelle vej. Filmen viser jo, at det ikke er fedt. Den viser, at du kan dø af det. Den viser, hvordan de ældre udnytter de yngre. Så når de unge, der måske er i risikozonen og ikke ved, hvilken beslutning de skal træffe, ser filmen, så får de måske også lyst til at få sig en motorcykel, en penthouse og en flot kone. Ik’?”

Det intense, dystre soundtrack er produceret af Ukendt Kunstners Jens Ole Wowk McCoy og fik fem ud af seks stjerner af Soundvenue:

”Ligesom Fenar Ahmads actiondrama er musikken både en rejse og en kamp. En rejse gennem Københavns underverden og mørke afkroge, men også en kamp mellem lys og mørke – internt som eksternt.” – Christian Wolkoff

Filmen er blevet rost for sine skildringer af det barske bandemiljø og blev set af over 40.000 i premiereweekenden i januar. Desuden fik ”Underverden” fem ud af seks stjerner af Ekstra Bladet, BT, Politiken, Jyllands-Posten og Berlingske.