Toppen af Poppen 2018 på TV 2

Toppen af Poppen 2018 Toppen af Poppen med Søren Sko Foto: Henrik Ohsten/TV 2
TV 2TV 2 TV 2 Play søndag 26/08/18 TV 2 kl. 20:00
26-08-2018 20:00:00 Europe/Copenhagen Toppen af Poppen 2018 på TV 2

‘Toppen af poppen’ er tilbage på TV 2 med med nye, unikke fortolkning af musik, som vi kender og elsker. Se hvem der er med og læs nærmere om dem her.

TV 2 TV 2 Play

‘Toppen af poppen’ er tilbage på TV 2 med med nye, unikke fortolkning af musik, som vi kender og elsker. Det er ottende år i træk, at TV 2 samler syv af Danmarks bedste sangere og sangskrivere.

Selv for garvede musikere er det en stor udfordring at fortolke andres sange – og udfordringen bliver kun større, når musikken skal udfoldes foran den kunstner, der står bag originalen.

Nogle går helt nye veje med musikken, mens andre selv springer ud på dybt vand. Resultatet bliver store musikalske overraskelser med både kendte klassikere som Lis Sørensens hit ‘Tæt på Ækvator’ og Turboweekends landeplage ‘Miles And Miles’ samt unikke fortolkninger af nye sange som Thøger Dixgaards ‘Pæn’ og Søren Skos perle ‘Dolphin Girl’ fra 1992.

Artisterne får som altid opbakning fra The Antonelli Orchestra, og sammen skaber de enestående øjeblikke, der både fremkalder smil og tårer.

Der er premiere søndag den 26. august på TV 2 kl. 20:00

De deltagende kunstnere i Toppen af Poppen 2018 er Søren Sko, Annika Aakjær, Pernille Rosendahl, Claus Hempler, Lis Sørensen, Thøger Dixgaard og Silas Bjerregaard fra Turboweekend.

De er draget til Møn, hvor der venter en særlig uge i musikkens tegn – med nye, unikke fortolkninger af hinandens musik.

Ugens første hovedperson er Søren Sko. Han har 30 år på bagen i den danske musikbranche, og sammen med Palle Torp står han bag bandet Sko/Torp og udødelige hits som ‘On A Long Lonely Night’. Søren fortæller om sin karriere og store bagkatalog, som hyldes af de seks andre sangere med magiske fortolkninger af blandt andet ‘Dolphin Girl’ og ‘Dreamer’, der får både smil og tårer frem hos den garvede musiker.

Programmerne er fordelt således

  • Søren Sko (program 1)
  • Thøger Dixgaard (program 2)
  • Pernille Rosendahl (program 3)
  • Claus Hempler (program 4)
  • Lis Sørensen (program 5)
  • Annika Aakjær (program 6)
  • Silas Bjerregaard (program 7)

Søren Sko

Foto: Henrik Ohsten/TV 2

Søren Sko er i høj grad med til at definere lyden af starthalvfemserne, da han i 1989 danner gruppen Sko/Torp med vennen Palle Torp. Sammen udgiver de debutalbummet ‘On a Long Lonely Night’ (1990), med stor opbakning fra sangerinden Sanne Salomonsen. Albummet bliver solgt i mere end 200.000 eksemplarer, og duoen inkasserer hele to Grammys for ‘Årets danske sanger’ og ‘Årets nye danske navn’ i 1991.

Igennem sin lange karriere er det blevet til hele seks albums med bandet Sko/Torp, mens Søren Sko fra 1998 også begynder at udgive sin egen musik. Med debutalbummet ‘Sko’ (1998), der bl.a. indeholder hittet ‘Someone To Hold Me Tonight’, slår sangeren for alvor sit navn fast og modtager samtidig en Grammy for ‘Årets danske sanger’. Det er indtil videre blevet til seks albums i eget navn. Søren Sko har ligeledes udgivet et enkelt album under navnet ‘Shoes For Julia’ – et samarbejde med sangerinden Julia Fabrin.

Senest har Søren Sko udgivet soloalbummet ‘On Cole’ (2018) sammen med vennen og kollegaen Benjamin Koppel. Til efteråret 2018 udkommer Sko/Torps syvende album, der bl.a. indeholder sange produceret af Thøger Dixgaard – et samarbejde der kom i stand på baggrund af Toppen af poppen.

Hvad tager du med fra din medvirken i Toppen af poppen?

“Masser af indtryk, inspiration og nye venskaber.”

Hvad var for dig den største overraskelse under optagelserne?

“At jeg blev så rørt og ramt af den musik, jeg selv har været med til at skabe – i de nye versioner fremført af mine venner og kollegaer”

 

Thøger Dixgaard

Foto: Henrik Ohsten/TV 2

Nok er den unge musiker fra Århus sæsonens yngste artist, men med en karriere, der allerede tog form tilbage i 2004 i hiphopgruppen Flødeklinikken, har Thøger Dixgaard et imponerende bagkatalog med til Møn.

Med Flødeklinikken rappede Thøger Dixgaard på hits som ‘Piger Med Pistoler’ og ‘Jeg Vil Se Dig Græde’, inden han i 2013 dannede musikerkollektivet Hukaos, bl.a. sammen med vennen Karl William.

Thøger Dixgaards første soloudgivelse kom i 2015 med titlen ‘Okay’ og indeholder bl.a. landeplagerne ‘Former’ og ‘Blød inden i’, som for alvor fik sangeren på alles læber. I 2017 kom Dixgaards sange endnu en gang i rotation på de danske radiostationer, da han udgiver singlerne ‘Tø’ Mig Op’ og hittet ‘CTRL-Z’.

R’n’B-sangerens anden udgivelse landede i marts 2018 med titlen ‘Pæn’, hvor han endnu en gang illustrerer sit talent for sangskrivning.

Hvad tager du med fra din medvirken i Toppen af poppen?

“Det var meget inspirerende at arbejde sammen med de andre kunstnere, og så tager jeg nye venskaber med mig. Jeg var den eneste, der ikke havde mødt de andre i forvejen, men det er nogle søde mennesker, og vi blev hurtigt et dynamisk hold, hvor vi hyggede os alle sammen.”

Hvad var for dig den største overraskelse under optagelserne?

“Jeg blev overrasket over, hvor sjov Søren Sko er. Han er sindssyg underholdende, og vi havde det virkelig skægt sammen.”

 

Pernille Rosendahl

Foto: Henrik Ohsten/TV 2

Sangerinden Pernille Rosendahl var på alles læber, da hun og bandet Swan Lee fik deres store gennembrud på den danske musikscene i 2001 med debutalbummet ‘Enter’. Albummet modtog ikke mindre end 11 nomineringer ved Danish Music Award, men vejen dertil var ikke nem. Da pladeselskaberne ikke ville udgive deres musik startede Pernille Rosendahl, Jonas Struck og Emil Jørgensen deres eget pladeselskab, GoGo Records.

På pladen ‘Enter’ (2001) finder man hittene ‘Love Will Keep You Warm’ og ‘Tomorrow Never Dies’, en sang som er skrevet i samarbejde med Tim Christensen, og som var med i opløbet om at blive titelsang til James Bond-filmen af samme havn. Swan Lee udsendte i 2004 deres andet album ‘Swan Lee’, inden de gik hver til sit året efter. Pernille Rosendahl modtog i 2005 prisen som ‘Årets Danske Sangerinde’ ved Danish Music Awards for tiden i Swan Lee.

I 2007 dannede Pernille Rosendahl bandet The Storm sammen med Johan Wohlert og sammen udgav de albummene ‘Where the Storm Meets the Ground’ (2008), ‘Black Luck’ (2009) og ‘Rebel Against Yourself’ (2011).

I eget navn har Pernille Rosendahl udgivet to albums, ‘Dream Away’ (1997) og senest ‘Dark Bird’ fra 2016.

Hun kastede sig i 2010 over jobbet som dommer i talentshowet X Factor på DR 1, hvor hun tre år i træk var mentor for lovende sangtalenter. Hun vandt showet to gange.

 

Claus Hempler

Foto: Henrik Ohsten/TV 2

Den fynske crooner Claus Hempler har i over tyve år haft sin gang i den danske musikbranche. I starten af 1990erne slog Claus Hempler sine folder i den fynske gruppe Fielfraz, der udgav debutalbummet ‘Shine’ (1990). Bandet opnåede stor anerkendelse i halvfemserne, og de fire drenge fra Odense blev udråbt som arvtagere til både D.A.D og Gasolin. Men efter bandets tredje udgivelse i 1997 gik drengene hver til sit.

Efter en tur omkring det jazzede univers med vennen Thomas Blackman på albummet ‘Charm School for popsingers’ (1999) udgav Claus Hempler i 2004 sit første soloalbum, ‘Hempler’. Med stærke referencer til både Elvis Costello, Nick Cave og David Bowie, fik Hempler hurtigt tilnavnet som hele Danmarks crooner. Albummet ‘Hempler’ indløste både en Steppeulv for ‘Årets vokalist’ og en Danish Music Award som ‘Årets danske sanger’ i 2005.

Claus Hemplers solokarriere har ført ham vidt omkring, bl.a. med store roller i Nikolaj Cederholms teaterkoncerter, et musikalsk samarbejde med sangerinden Dicte, og i 2017 lagde han stemme til titelsangen ‘Ride Upon The Storm’ til DRs dramaserie ‘Herrens Veje’.

Hvad tager du med fra din medvirken i Toppen af poppen?

“Det var som at blive smidt ind i en togkupé med seks meget forskellige mennesker, mens nogle sagde: Hyg jer og find ud af det med hinanden i et par uger, mens vi filmer, hvad der foregår. Det viste sig at være en hel del lettere, end jeg havde forestillet mig. Den ene ting vi alle havde tilfælles – at have brugt det meste af livet på at lave musik – var sådan set rigeligt til, at vi helt ubesværet kunne nyde hinandens selskab og tale om hvad-som-helst, løst og fast, privat og professionelt. Det var et personligt møde med nogle mennesker, som jeg har lyst til at se igen, og som jeg respekterer dybt både som mennesker og som musikere.”

Hvad var den største overraskelse under optagelserne?

“Jeg havde nok forestillet mig, at det at lave coverversioner af hinandens numre ville være en sjov lille leg, vi legede og hyggede os med i et par uger over et par snacks og nogle flasker rosévin. Jeg er overrasket over, hvor meget dybere det har vist sig at stikke. Al den umage og alle de overvejelser, alle har gjort sig, har gjort et stort indtryk og været både overvældende og inspirerende. Jeg har været sprængfyldt med idéer til ny musik, siden jeg kom hjem fra Møn.”

 

Lis Sørensen

Foto: Henrik Ohsten/TV 2

Sangerinden Lis Sørensen er lidt af en legende i dansk musik. I generationer har hun fodret danskerne med sange, der for længst er blevet folkeje, bl.a. hittene ‘Tæt På Ækvator’, ‘Mine Øjne De Skal Se’ og ‘Verden er i farver’.

Allerede i 1974 stod hun i front i bandet Shit & Chanel sammen med Anne Linnet, mens hun sideløbende sang kor for bands som Gasolin og Gnags. Senere finder hun igen sammen med Anne Linnet og Sanne Salomonsen som medlem af Anne Linnet Band, som hun udgiver tre albums sammen med.

Lis Sørensen har gennem tiden haft flere frugtbare musikalske møder med andre i den danske musikbranche, fra hiphop-producerne Soulshock & Karlin til Kasper Winding, Sebastian og Poul Halberg samt sangerinderne Sanne Salomonsen og Tamra Rosanes, som dannede Cowgirls i 2000.

I 1983 står Lis Sørensen for alvor på egne ben, da hun udsender sit første soloalbum, ‘Himmelen Ned på Jorden’, der i årene efter bliver efterfulgt af mere end 10 studiealbums – senest ‘Bedre tider’ fra 2017.

I marts 2018 bliver det annonceret, at Anne Linnet Band genopstår under navnet ‘Anne, Sanne og Lis’, og de tre sangerinder, Sanne Salomonsen, Anne Linnet og Lis Sørensen, tager hul på en fælles turné i maj 2019.

Hvad tager du med fra din medvirken i Toppen af poppen?

“Det kom bag på mig på trods af alder, køn og genre, hvor ens vi tænker. Det er de samme glæder og problematikker, vi har gennem vores arbejde. Nogle gange kan man godt føle sig en smule alene i sin tvivl, og så var det positivt at opleve, hvor meget vores baner som sanger og sangskriver egentlig ligner hinanden. Det er de samme ting, vi boxer med, både når man føler sig uovervindelig eller er fuldstændig på bar bund.

Nu har jeg haft et par år til at sige ja til Toppen af poppen og min bekymring gik på at være sammen med seks andre lige så selvoptagede mennesker. Men det viste sig at være en meget positiv oplevelse. Der var ligesom en band-feeling: vi stod op sammen, spiste sammen, sagde godnat til hinanden. Det var nogle vilde hektiske dag, hvor vi ret hurtigt fandt en fin måde at være sammen på – en positiv indlevelse i hinanden.”

Hvad var for dig den største overraskelse under optagelserne?

“Det, der overraskede mig mest, var evnen til at give slip og lade sig rive med uden alt for stor selvkritik. Vi har hver vores genre og hver vores måde at gøre tingene på, som kan være fastlåst – men jeg oplevede egentlig, hvor let det var at gå ind i hinandens genre. Det var ikke forudsigeligt, og alligevel ramte de den nerve, vi alle har hver især.”

 

Annika Aakjær

Foto: Henrik Ohsten/TV 2

Den nordjyske anmelder-darling Annika Aakjær udgav i 2008 sit roste debutalbum ‘Lille Filantrop’, hvortil hun også modtog en Steppeulv-pris i 2009 for ‘Årets håb’. Siden er det blevet til yderligere to albums, ‘Missionær’ (2010) og ‘Lykkens gang’ (2016), som især er kendt for venskabssangen ‘Skulder ved skulder’ og protestsangen ‘Plads nok’.

Ved siden af musikken har Annika Aakjær bevæget sig ud på de skrå brædder, bl.a. i teaterkoncerten ‘Come Together’ og i rollen som Snehvide på Aarhus Teater. Derudover medvirker hun som Daimi i filmen ‘Dirch’ fra 2011, i julekalenderen ‘Julestjerner’ fra 2012 og i ‘Klassefesten 2’.

Annika Aakjær har desuden skrevet den prisvindende titelmelodi til filmen ‘Gummi T’, som hun modtog en Robert for i 2013.

Hvad tager du med fra din medvirken i Toppen af poppen?

“Jeg har fornemmelsen af, at jeg på en eller anden måde har fået rettet ryggen som sangskriver. At høre sine egne sange først få en kærlig hånd og så på andres læber, er noget jeg vil ønske alle kunne få lov at prøve. Jeg holder så meget af alle, der var med, og føler mig efter denne oplevelse særlig forbundet til dem alle.”

Hvad var for dig den største overraskelse under optagelserne?

“Jeg er ovenud imponeret over dem, der står bag kameraerne på dette program, hvor dygtige og søde de er, hvor meget de gør for, at alle har det godt, og for at programmerne skal blive gode. Og også hvor seje de er i Antonelli-orkesteret.”

 

Silas Bjerregaard

Foto: Henrik Ohsten/TV 2

Sanger og guitarist Silas Bjerregaard er forsanger i det danske rockband Turboweekend, der blev dannet i 2006. Det hele startede med barndomsvennerne Martin Øhlers Petersen, Morten Køle og Anders Møller, og karrieren tog for alvor fart, da Turboweekend udsendte hitsinglen ‘Into You’ fra debutalbummet ‘Night Shift’ (2007), der også udløste deres første booking til Roskilde Festival 2007.

Efterfølgende har det danske rockband udgivet yderligere tre albums, ‘Ghost of a Chance’ (2009), ‘Fault Lines’ (2012) og ‘Share My Thunder’ (2015). De står bag landeplager som ‘On My Side’, ‘After Hours’, ‘Trouble Is’ og ‘Miles And Miles’, hvilket også har ført til et hav af priser, bl.a. fire Danish Music Awards, tre P3 Guld-priser og en MTV Europe Music Awards for ‘Best Danish Act’. Bandet annoncerede i 2018, at de går hver til sit.

I 2016 danner Silas Bjerregaard endnu et band, Mantua, sammen med Jens Skov Thomsen og Malte Aarup Sørensen, som har en fortid i de danske orkestre Veto og Dúné. Mantua debuterer med singlen ‘Feel The Wheels’, som lander på bandets første EP, ‘Mantua’. EP’en bliver i 2017 fulgt op af et samlet album med titlen ‘Mantua II’.

Hvad tager du med fra din medvirken i Toppen af poppen?

“Nogle fine musikalske forvandlingsøjeblikke, en stærk følelse af at høre til på den danske musikscene, og et selvtillidsboost i forhold til eventuelt at kaste mig ud i at synge på dansk.”

Hvad var for dig den største overraskelse under optagelserne?

“Der var et øjeblik, hvor jeg blev meget berørt af en af sangene og ikke kunne holde tårerne tilbage. Det kom sgu bag på mig. Jeg plejer ellers ikke at have følelserne uden på tøjet, men der var åbenbart noget, der ramte et ømt punkt.”

Kilde: TV 2

Andre aktuelle titler på TV 2 Play

næste »

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt

Kommentarer

Please Login to comment
  Abonnér  
Giv mig besked