[responsive_menu_pro]

Stieg Larsson: Manden der legede med ilden - Dokumentarserie på C More

| søndag 10. feb, 2019 21:59 | 0 Kommentarer
Stieg Larsson

Dokumentarserien ’Stieg Larsson: Manden der legede med ilden’ fortæller en spændende og skræmmende aktuel historie om succesforfatteren, der viede sit liv til at kortlægge højreekstremismen og nazismen i Sverige. Serien består af fire afsnit og får premiere på C More torsdag den 21. februar.

Stieg Larsson blev verdenskendt for sine Millennium-bøger, der solgte i over 90 millioner eksemplarer, men i virkeligheden burde han huskes for sit meget større og vigtige arbejde med at kortlægge højreekstremismen. Sådan lyder det blandt andet i den svenske dokumentarserie, der er instrueret af Henrik Georgsson, der også har stået bag kameraet på Broen, Blå Øjne, Wallander og Marcella.

– Stieg så de mørke sider af Sverige, og han var ikke bange for at tale om det, siger Daniel Poohl, der er chefredaktør for tidsskriftet Expo, som Stieg Larsson var med til at stifte.

‘Stieg Larsson: Manden der legede med ilden’ er en blanding mellem arkivmateriale og rekonstruktioner, og skildrer, hvordan Stieg Larsson sammen med sin samlever Eva Gabrielsson arbejdede med at få sat fokus på de racistiske kræfter i det svenske samfund. Et livsfarligt arbejde der gjorde Stieg Larsson til en af Sveriges mest truede mennesker.

Eva Gabrielsson medvirker i serien, ligesom Stieg Larssons far, Erland, tidligere kollegaer og personer, der stadig lever i skjul af frygt for repressalier.

Stieg Larsson, der døde af en blodprop som 50-årig, beskrives i serien som en arbejdsnarkoman, der levede af kaffe og smøger og toppede med sine skriverier mellem klokken et og tre om natten.

Hans verdensberømte Millennium-trilogi om kvindehad og familien Vangers nazistiske tilbøjeligheder hjalp ham til at få sit syn om fascismen bredt ud til et større publikum. En succes han aldrig nåede at opleve.

Video Thumbnail
Stieg Larsson: Mannen som lekte med elden (2018) Officiell trailer
21 feb 00:00
C More Play

Stieg Larsson: Manden der legede med ilden - Dokumentarserie på C More C More
Dokumentar

Tilføj til din kalender 21-02-2019 00:00:00 Europe/Copenhagen Stieg Larsson: Manden der legede med ilden - Dokumentarserie på C More

Dokumentarserien ’Stieg Larsson: Manden der legede med ilden’ fortæller en spændende og skræmmende aktuel historie om succesforfatteren, der viede sit liv til at kortlægge højreekstremismen og nazismen i Sverige

C More
Kilde: C More presse
Del på:

Kommentarer

Please Login to comment
  Abonnér  
Giv mig besked