Sidste omgang Kurs mod fjerne kyster på TV 2 fra tirsdag 31. januar

Kurs mod fjerne kyster TV 2
TV 2TV 2 TV 2 Play tirsdag 31/01/17 TV 2 kl. 20:00
31-01-2017 20:00:00 Europe/Copenhagen Sidste omgang Kurs mod fjerne kyster på TV 2 fra tirsdag 31. januar

Der er premiere på fjerde og sidste sæson af den populære serie tirsdag 31. januar klokken 20.00 på TV 2 – og allerede nu på TV 2 PLAY.

TV 2 TV 2 Play

Sjældent har et faktaprogram skabt så stort engagement hos danskerne som ’Kurs mod fjerne kyster’. Der er premiere på fjerde og sidste sæson af den populære serie tirsdag 31. januar klokken 20.00 på TV 2 – og allerede nu på TV 2 PLAY.

Da Emil og Theis Midé Erichsen rejste af sted med skibet Havana for tre år siden, var de ukendte. Nu vender de hjem til et land, hvor de fleste er på fornavn med dem, og hvor de får en helt særlig hjemkomst i København. Sæsonpremieren på fjerde sæson af ‘Kurs mod fjerne kyster’ sendes på TV 2 tirsdag 31. januar klokken 20.00.

’Kurs mod fjerne kyster’ har i de første tre sæsoner skrevet tv-historie ved at opnå de højeste seervurderinger nogensinde til en dansk faktaserie (i gennemsnit 4,5 til alle sæsoner på skalaen fra 1 til 5) – og ved et kolossalt engagement på især Facebook, hvor flere end 210.000 følger serien og de løbende opdateringer.

På opdagelse i Indonesien
Langt inde i Indonesiens kæmpe ørige genforenes Emil og Theis i begyndelsen af sæson 4 med Alfred, Mikkel og Marian. Der venter familien et langt togt på et af klodens smukkeste steder, og naturen vil igen overraske med både indtagende og barske sider.

Det indonesiske ørige består af flere end 17.000 øer med en helt fantastisk natur. Familien rejser blandt andet til verdens tredjestørste ø, Borneo. Her vil de komme tæt på orangutangerne, der desværre hører til blandt planetens mest truede arter. På Komodo-øerne er målet at se de kæmpe og ikke mindst kødædende varaner, der trasker rundt efter bytte. Mikkel og Marian er da heller ikke helt enige om, hvor tæt på man egentlig bør komme på dem.

Også Bali er en af destinationerne på togtet. Her møder familien en befolkning, der trods beskedne kår lever et harmonisk liv i pagt med deres smukke natur og mange guder. Det bliver både til hindubryllup og et rørende besøg hos en opfinder, inden familien rejser videre. Og selvfølgelig dykker familien også på opdagelse under Det Indiske Oceans overflade. Her venter mødet med et af havets mest fascinerende dyr.

Turen til Indonesien har været helt særlig, fortæller Mikkel Beha Erichsen:

– I 2005 havde vi lånt min fars skib, Nordkaperen, og sejlede næsten et helt år i Indonesien. Dengang var drengene 5, 12 og 15 år gamle. På denne rejse vender vi så tilbage, men nu er det Emil, der står ved roret, Theis, der har ansvaret for dykkerkompressor og alt det andet teknik, og Alfred, der tager på markedet for at proviantere. Det har været en meget stor oplevelse at se det hele igen – og nu med sine voksne sønner, siger Mikkel Beha Erichsen.

Med Kronborg om styrbord
Turen fra Singapore til København bliver noget anderledes end togterne i de seneste år. Både Havana og familien kommer nemlig om bord på et af Mærsks kæmpe containerskibe. Det sker for ikke at skulle sejle alene gennem Aden-bugten, hvor piraterne stadig hærger.

Turen på det gigantiske skib bliver på alle måder en stor oplevelse, men bestemt ikke udramatisk. Forude venter så hjemkomsten til Danmark, og ingen i familien havde i deres vildeste fantasi forestillet sig, hvad der gemmer sig for enden af alle de storslåede oplevelser fra de sidste tre års jordomsejling.

– Selvfølgelig er det altid vemodigt, når noget godt slutter, og rejsen rundt om jorden med Havana har været helt fantastisk. Men slutningen på en rejse i vores familie har også altid været starten på nye eventyr, fortæller Mikkel Beha Erichsen og fortsætter:

– Lige nu har vi masser af ideer til nye ekspeditioner, og på et tidspunkt vil ideerne begynde at formes som drømme. De drømme kan have mange retninger og former, inden de ender ud i selve rejsen. Ligesom i livets cyklus skal der helst gå noget tid fra undfangelse til fødsel, og vi er gode til at nyde den del af rejsen, som drømmene gerne skulle være, siger Mikkel Beha Erichsen.

Se fjerde og sidste sæson af ‘Kurs mod fjerne kyster’ fra tirsdag 31. januar på TV 2.

Du kan også høre meget mere om programmerne i ‘Kurs mod fjerne kyster – ekstra’, der sendes på TV 2 FRI lige efter programmerne på TV 2.

Det hele kan desuden ses på TV 2 PLAY – også tidligere sæsoner – og kan du ikke vente, er der allerede nu gratis snigpremiere på fjerde sæson af ‘Kurs mod fjerne kyster’.

Kilde: TV 2

Andre aktuelle titler på TV 2 Play

næste »

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt

Kommentarer (1)

  1. mich siger:

    Fjerne kyster samt badehotellet vil kunne streames i HD på TV2 Play som en start, senere kommer resten af arkivet i HD

Skriv et svar