Rudi er bange

Foto: Doceye Digital

DR3DR3 DR TV
maj 21 KL. 21:30

Rudi er bange (1:4) DR3 DR TV
Tilføj til kalender Dokumentar
4 Afsnit

21-05-2018 21:30:00 Europe/Paris Rudi er bange

DR3 har premiere på ’Rudi er bange’ – en dokumentar i fire afsnit. I programserien står skuespilleren Rudi Køhnke frem og viser den rå og ærlige side af at leve et liv med voldsom angst. Gennem et år har Rudi ladet et kamerahold komme helt tæt på og fi …

DR3 DR TV

DR3 har premiere på ’Rudi er bange’ – en dokumentar i fire afsnit. I programserien står
skuespilleren Rudi Køhnke frem og viser den rå og ærlige side af at leve et liv med voldsom angst. Gennem et år har Rudi ladet et kamerahold komme helt tæt på og filme hans hverdag. Det er blevet til en ærlig og blottende fortælling om, hvor invaliderende angst kan være. Og et til tider skræmmende indblik i en verden, hvor sygdommen dominerer totalt og nedture, depression og angstanfald med katastrofetanker om død overskygger glæde, håb og troen på et godt liv.

41-årige Rudi Køhnke fik et bragende gennembrud i Hella Joofs komedie ‘Fidibus’ fra 2006. Den selvlærte skuespiller var på alles læber, og succesen var stor. Men et par år efter gik det galt, da Rudi blev fyret fra en stor tv-serie. Herefter gik det hurtigt ned af bakke, og pludselig stoppede telefonen med at ringe. Rygter om stoffer og alkoholisme klæbede sig til Rudi og var med til at puste til hans evigt ulmende angst. Rudi forsvandt i en lang årrække fra de store produktioner og overskrifterne.

Kampen for kontrol

DR3’s ’Rudi er bange’ viser hans kamp for at vende tilbage til et meningsfuldt liv med bedre kontrol over angsten. Men også kampen for at få karrieren og de store roller tilbage, kampen for respekt og ikke mindst kampen for at få aftabuiseret angsten og skabe større forståelse mellem angstlidende og omverden.

”På DR3 forsøger vi altid at give indblik i nogle de mange sider, der findes af mennesket. ’Rudi er bange’ er et brutalt og hudløst indblik i, hvor invaliderende det kan være at leve med angst. Mit håb er derfor, at Rudis mod til at lægge sit liv frem vil føre til en aftabuisering af sygdommen og få startet nogle gode samtaler om emnet,” siger redaktør på DR3 Mads Kromann Andersen.

Kilde: DR presse

Andre aktuelle titler på DR TV

Dansk Melodi Grand Prix 2019 Værter DR1

Dansk Melodi Grand Prix 2019 - værterne på plads

Kristian Gintberg får debut som Grand Prix-vært, mens tidligere vinder Johannes Nymark skal stå i spidsen for konkurrencen for tredje gang.

23. februar 2019 DR1 kl. 20:00

næste »

Del på: