På udebane i Rusland – med Møller og Kimer

Foto: Lau Kræn Svensson

DR1DR1 DR TV
maj 28 KL. 20:45

På udebane i Rusland – med Møller og Kimer (1:3) DR1 DR TV
Tilføj til kalender
3 Afsnit

28-05-2018 20:45:00 Europe/Paris På udebane i Rusland – med Møller og Kimer

DR1 varmer op til VM i fodbold i Rusland med en ”roadmovie på togskinner” i tre afsnit, hvor den tidligere fodboldspiller og nuværende VM-vært på DR – Peter Møller – rejser rundt i Rusland sammen med Ruslands-korrespondent Matilde Kimer

DR1 DR TV

Tidligere fodboldspiller Peter Møller skal være DR’s vært, når VM i fodbold bliver holdt i Rusland fra den 14. juni. Men Peter Møller har aldrig besøgt landet og ved næsten ingenting om Rusland.

For at blive klogere på, hvad der venter landsholdet og de danske fans, har han derfor sagt ja til en grænseoverskridende udfordring. Han skal rejse rundt i Rusland i tre uger – uden overhovedet at vide, hvad der skal ske på turen.

Togtur gennem Rusland med særdeles kompetent rejseguide

Kontrollen har han overladt til sin rejseguide, Matilde Kimer, der er DR’s Ruslandskorrespondent – og rejsen foregår med russernes foretrukne transportmiddel, toget.

Målt på areal er Rusland verdens største land, men de to koncentrerer deres tur til lige præcis de byer, hvor det danske landshold skal spille sine gruppekampe til VM: Saransk, Samara og Moskva. De tre byer kan nemlig hver især vise Peter forskellige sider af de russiske ekstremer, som Matilde holder så meget af.

Peter Møller har en forestilling om, at russerne er sure og indelukkede. Men den forestilling har Matilde Kimer i den grad tænkt sig at rokke ved. I de tre programmer kaster hun derfor Peter Møller – og sig selv – ud i store og udfordrende oplevelser for at vise ham nye og andre sider af verdens største land, og de mennesker der bor der.

Rejsen tager dem blandt meget andet til et stort russisk bryllup, ud for at isfiske på den dyfrosne Volga flod og på besøg i ”Stjernebyen”, hvor alle astronauter – også danske Andreas Mogensen – kommer igennem et hårdt træningsforløb, inden de bliver sendt ud i rummet. Peter Møller får også lov til at snøre fodboldstøvlerne igen, og så byder rejsen på et møde med hans fortid.

Kontroltab og voksende frustrationer

Som tidligere professionel fodboldspiller og tv-vært er Peter Møller vant til at være i kontrol. Derfor skal det vise sig at blive mere udfordrende, end han havde regnet med, ikke at kende noget til planerne for rejsen. I løbet af den tre uger lange tur slipper kræfterne langsomt op – og frustrationerne vokser.

  • På udebane i Rusland – med Møller og Kimer: Premiere mandag den 28. maj klokken 20.45 på DR1. De efterfølgende afsnit bliver sendt mandag den 4. juni og 11. juni.
Kilde: DR

Andre aktuelle titler på DR TV

Ålens nye rige DR2

Ålens nye rige

Peter Aalbæk har slagtet både bankkonto, pensionsopsparing og børnebørnenes sparegrise for at føre sin storstilede drøm ud i livet: At skabe et altern …

25. marts 2019 DR2 kl. 22:00

næste »

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt

Kommentarer

Please Login to comment
  Abonnér  
Giv mig besked