Mercur

Flemming Vestergaard (Andreas Jessen) og Jan Irsinger (Jon Lange). Foto: Christian Geisnæs/TV 2

TV 2TV 2 TV 2 Play
mar 19 KL. 21:00

Mercur TV 2 TV 2 Play
Tilføj til kalenderDansk, Drama Serie

19-03-2018 21:00:00 Europe/Paris Mercur

TV 2 fortsætter med dansk drama mandag aften, når sæson 5 af Badehotellet slutter for denne gang

TV 2 TV 2 Play

fV 2 fortsætter med dansk drama mandage aften, når sæson 5 af Badehotellet er færdig på kanalen. Fra den 19. marts er der nemlig TV 2 premiere på serien Mercur, der tidligere har været vist på TV 2 Charlie. Der er TV 2-premiere mandag 19. marts klokken 21.00 – umiddelbart efter sæsonens sidste afsnit af ‘Badehotellet’.

Serien, der er på 10 afsnit, handler om frihed og forandring tilsat masser af skøn musik. ‘Mercur’ er inspireret af virkelige begivenheder i tiden fra 1958-62, hvor Radio Mercur – fra et skib i Øresund – gik i luften, da et hul i lovgivningen gjorde det muligt at sende radio på en ny måde med rock, pop og reklamer.

Flemming på 21 år (Andreas Jessen) studerer jura og bor hjemme hos forældrene i Brønshøj, 32-årige Jan (Jon Lange) er barn af overklassen, som prøver både at leve op til presset fra sit bagland og samtidig forsøger at finde sin egen vej gennem livet, og endelig den enlige mor, Anne-Marie på 28 år, der kæmper sig frem i verden.

Men Flemming, Jan og Anne-Maries drøm om og kamp for radiostationen giver også brydninger på det personlige plan, og spørgsmålet er, om man kan undgå at begrænse hinanden, når man kæmper for sin egen frihed?

Ud over Andreas Jessen, Neel Rønholt og Jon Lange møder vi følgende i serien: Stephania Potalivo, Peter Gantzler, Charlotte Fich, Jesper Lohmann, Ken Vedsegaard, Rasmus Botoft, Steen Stig Lommer, Susanne Storm og Henrik Birch.

Da ‘Mercur’ i 2017 blev vist på TV 2 CHARLIE, blev serien en kolossal succes. I gennemsnit så 450.000 danskerne med på hvert afsnit – hvilket er usædvanligt høje seertal på kanalen.

Blandt de ti mest programmer på TV 2 CHARLIE siden starten i 2004 finder man hele ni afsnit af ‘Mercur’

Mercur – persongalleri

Flemming Vestergaard – spillet af Andreas Jessen

21 år. Jurastuderende. Bor hjemme i rækkehuset i Brønshøj hos sine forældre, Tove og Verner.  Flemming har som den første i familien taget studentereksamen og dermed fået adgang til universitetet. Er på tredje år kæreste med studiekammeraten Gitte, og det er hans forældre glade for.

Flemming er repræsentant for den nye generation – de unge – der vil tages alvorligt og ikke nødvendigvis gør, som forældrenes generation forventer. Det er ikke et oprør mod mor og far, men en logisk og naturligt forklaret rækken-ud-efter ‘den nye tid’ og de muligheder, som aldrig var forældrene forundt under krigen, og den periode, der gik forud. Herunder musikken og den æterbårne åbning ud til resten af verden.

Andreas Jessen (født 1989) er uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i Odense. Han er slået igennem med sine roller i julekalenderne ‘Ludvig og Julemanden’ og ‘Den Anden Verden’, foruden sin medvirken i bl.a. ‘Bedrag’ og ‘Hvidsten gruppen’.

Jan Irsinger – spillet af Jon Lange

32 år. Enebarn og søn af afdøde fabrikant Aksel Irsinger og hustruen Lily. Aksel var en driftig erhvervsmand, som døde pludseligt, da Jan var midt i 20’erne. Faderen efterlod sig en betragtelig formue, villaen i Hellerup og sommerhuset i Hornbæk. Faderens forventninger til Jan var store, og selv efter knap ti år under mulde hviler faderens forventninger stadig tungt på Jans skuldre.

Jan har været i shippinglære i USA og mødte her rock- og popmusikken, også gennem de mange kommercielle radiostationer. Jan afsluttede opholdet med en studierejse gennem USA sammen med sin gudfar, Preben. Jan er iværksætter, men nok ikke en afslutter. Han bor hjemme hos mor. Jan bærer på en stor og dyb hemmelighed: Han er homoseksuel. Jan elsker at arrangere fester og koncerter og fremstår for mange som en forlystelsessyg overklassedreng.

Jon Lange (født 1980) er uddannet ved Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2011, men debuterede allerede med sin rolle i ‘Midsommer’ i 2003. Han har siden hen spillet med i serierne ‘Sjit Happens’ og ‘Kødkataloget’ samt spillefilmen ‘Sommeren ’92’.

Anne-Marie Jensen – spillet af Neel Rønholt

28 år. Vokset op i Valby i en arbejderfamilie sammen med sin fire år ældre storesøster, Karen-Margrethe. Der var ikke råd til uddannelse til pigerne, så de kom begge i huset, da de var blevet konfirmeret. Efter nogle år skulle Anne-Marie videre, og det lykkedes hende at få en uddannelse.

Da hun som 22-årig fødte Asger, fik hun husly hos sin søster, der i mellemtiden var blevet gift med Henry. Karen-Margrethe og Henry, der er skolelærer og ikke altid får Anne-Marie og Asger til at føle sig velkomne, har en 3½ værelses lejlighed. Her har Anne-Marie har lejet et værelse. Hun er ambitiøs, læser på Handelshøjskolen, hvor hun netop er blevet færdig som tresproglig korrespondent. Hun kæmper målrettet for, at både hun og Asger kan få et bedre liv – i første omgang en lejlighed. Så der spares op. Hver en øre, der kan undværes, bliver sat ind ‘på bogen’.

Neel Rønholt (født 1984) fik sit gennembrud som Amalie i ‘Min søsters børn’-serien, men er i dag bedre kendt for sin rolle i ‘Badehotellet’ – blot én af de mange serier, hun har spillet med i, som også tæller bl.a. ‘Borgen’, ‘Forbrydelsen’ og ‘Juleønsket’. Hun er uddannet fra Statens Teaterskole i 2011.

Lily Irsinger – spillet af Charlotte Fich

58 år. Jans mor og den rige enke efter Aksel.  Fik Jan som 25-årig. Administrerer sin formue med fornuft fra hjemmet i Hellerup, også ved at investere i nye initiativer. Er forholdsvis åben for sønnens behov for at bruge sin del af arven – til diverse investeringer og til et liv i luksusklassen. Plejer sin rolle i det bedre borgerskab med bridge og selskaber.

Har en køligt administreret ambition om snart at se sønnen på rette spor i forretningslivet og i borgerskabet – gerne med børnebørn som resultat. Lily er charmerende og vidende, men når hun trues, viser hun tænder, også over for sin egen søn.

Charlotte Fich (født 1961) er uddannet ved Aarhus Teater i 1989 og arbejdede herefter ved teateret indtil 1993. Charlotte slog igennem med rollen som Ingrid Dahl i ‘Rejseholdet’, som i de seneste år er blevet efterfulgt af roller i serierne ‘Kødkataloget’, ‘Rita’, og ‘Black Widows’ samt en række spillefilm, herunder ‘Drabet’, ‘Kærlighed på film’ og ‘Hold om mig’. 

Preben Borg – spillet af Peter Gantzler

54 år. Er grosserer i isenkram, herunder køkkenudstyr. Preben gik på Herlufsholm med Jans far og tager sin rolle som Jans gudfar alvorligt efter vennens død. Er fortsat en god ven af familien. En driftig forretningsmand med stort F, dvs. han handler hurtigt og effektivt, når det er nødvendigt – og det betaler sig. Måske ikke direkte nyrig, men velbeslået.

Preben har et blødt punkt for Jan, og da han også har næse for en god forretning, har han to gode grunde til at gå med i radioeventyret. Han bliver således projektets første investor.

Peter Gantzler (født 1958) er uddannet ved Statens Teaterskole i 1990. Han fik sit gennembrud på tv som Mike i tv-serien ‘TAXA’ og har siden fulgt op med bl.a. serierne ‘Nikolaj og Julie’, ‘Krøniken’, ‘Partiets mand’ og ‘Arvingerne’. Peter har ligeledes båret store roller i spillefilmene ‘I Kina spiser de hunde’, ‘Italiensk for begyndere’, ‘Direktøren for det hele’ og ‘Undskyld jeg forstyrrer’. 

Richard Hansen – spillet af Jesper Lohmann

53 år. ’Cykelsmeden fra Brønshøj’. En mand af folket. Socialdemokrat. Traditionalist og gift med Jonna. Kan godt lide ’Lørdagspigerne’ og resten af den underholdning, Statsradiofonien byder på fredag og lørdag aften. Richard er ikke en mand af mange ord, men han er ærekær og en dygtig radioamatør – en rigtig Georg Gearløs-type.

Han bygger f.eks. sit sendeudstyr af gamle taxaradioer og har ofte i en snæver vending brugt almindeligt gummibånd, tyggegummi o. lign. til at vedligeholde det. Richard er en mand, som Flemming respekterer, også når Richard af og til, og ikke videre diskret, blander sig i Flemmings privatliv. Flemming og Richard har sammen arbejdet med at bygge forstærkere og antenner.

Jesper Lohmann (født 1960) er uddannet fra Odense Teater i 1989. På tv har man kunnet se ham i flere serier, bl.a. ‘TAXA’, ‘Rejseholdet’, ‘Anna Pihl’, ‘Forbrydelsen’ og ‘Krøniken’. På det store lærred er han at finde i bl.a. ‘Pusher’, ‘En kort en lang’ og ‘Dommeren’.

Schiøler Mortensen – spillet af Ken Vedsegaard

45 år. Radio Mercurs første marketingschef. En noget falmet stjerne efter at være blevet fyret fra Gutenberghus, landets førende reklamebureau, på grund af alkohol. For ofte er spiritussen kommet i vejen, og han lever nu på svunden storhed. Store armbevægelser og fortsat med masser af kontakter til erhvervslivet. Også lidt af en entertainer. Men Schiøler formår i starten at finde sit gamle jeg frem, og han bliver Anne-Maries hårde, men også kærlige mentor. Schiøler er stationens stjernespiller.

Ken Vedsegaard (født 1972) blev uddannet ved Aarhus Teater i 2000 og har siden medvirket i en lang række tv-serier, som bl.a. tæller ‘Hotellet’, ‘Forbrydelsen II’, ‘Tomgang’, ‘Black Widows’ og ikke mindst hans markante portrættering af Erik i ‘Krøniken’.

Torben Stenbæk – spillet af Rasmus Botoft

40 år. Programmedarbejder i Statsradiofonien, mest til jazz og seriøs musik. Selvom han lader sig vriste bort fra det statslige system til en stilling som programchef, må han hurtigt indse, at det bliver svært at forlige sig med reklamen og de merkantile interesser på Radio Mercur. Spørgsmålet er, hvor længe han står distancen?

Stenbæk er en mand med stor erfaring fra at have lavet radio i Chicago. Uddannet koncertpianist, og selv om han kreativt indgår i arbejdet på Mercur, er han dybest set lidt for fin til det.

Rasmus Botoft (født 1972) var efter endt uddannelse ved Aarhus Teater ansat ved Det Kongelige Teater i syv år frem til 2007. Han har medvirket i flere satireprogrammer på tv, bl.a. ‘Er du skidt skat?’ og tre sæsoner af ‘Rytteriet’, som han oprindeligt var med til at starte som et radioprogram. Endvidere har han haft store roller i spillefilmene ‘Min søsters børn og guldgraverne’, ‘Mennesker bliver spist’ og ‘Swinger’.

Gitte Skovgaard – spillet af Stephania Potalivo

23 år. Jurastuderende ligesom Flemming, som hun har været kæreste med de seneste tre år. Datter af landsdommeren i Vordingborg. Har i modsætning til Flemming ambitioner om at blive jurist ligesom sin far – og dermed en kvinde på arbejdsmarkedet.

Stephania Potalivo (født 1986) startede karrieren som barnestjerne i bl.a. filmene ‘Albert’ og ‘Mirakel’ og har de senere år været på skærmen som en central karakter i TV 2 ZULUs ‘Sjit Happens’ samt i spillefilmen ‘Klassefesten 3: Dåben’.

Verner Vestergaard – spillet af Henrik Birch

54 år. Flemmings far. Bogholder i Handelsbanken. Middelklasse med ambition på egne og næste generations vegne. Drømte selv om den akademiske karriere, som han nu ser sin søn tage de første skridt til. Verner er ikke en striks far, men bekymret og ambitiøs på sønnens vegne i den forstand, at uddannelse må være vejen frem til størst mulig velstand og sikkerhed i livet.

Verner viser kant, når hans projekt for sønnens fremtid trues af ’det nye’, af konventionsbrud og fravalg af det etablerede system. Verners smerte er i høj grad næret af, at han selv havde evnerne til at læse på universitetet, men ikke midlerne og mulighederne.

Henrik Birch (født 1956) debuterede på Odense Teater efter endt uddannelse på Statens Teaterskole i 1979. Han har en lang, solid teaterkarriere bag sig og har været nomineret til flere Reumert-priser, bl.a. for sin rolle i stykket ‘Klumpfisken’, som han også medvirkede i filmatiseringen af, og som han vandt både en Bodil og en Robert for. Han har endvidere medvirket i bl.a. ‘Anna Pihl’, ‘Borgen’, ‘Forbrydelsen’, ‘Badehotellet’ og ‘Norskov’.

Tove Vestergaard – spillet af Susanne Storm

48 år. Flemmings mor. Som tiden byder: Hjemmegående husmor i rækkehuset i Brønshøj. Varm, glatter forklædet og glatter ud, når Verner og Flemming er på kant med hinanden. Har med glæde accepteret den livlige Gitte som kommende svigerdatter. Bekymrer sig i det stille om Flemmings lykke. Har givetvis ansvar for noget af Flemmings oprørs dna og ikke mindst hans glæde ved musikken. Spiller selv klaver til husbehov.

Susanne Storm (født 1970) har bl.a. medvirket i tv-serierne ‘TAXA’, ‘2900 Happiness’ og ‘Rejseholdet’, men har også haft bærende roller i spillefilmene ‘En-To-Tre-Nu!’ og ‘Klumpfisken’, foruden hendes medvirken i både “Af banen”, “Springet”, “Veninder” og “Mifunes sidste sang”.

Karen-Margrethe Halvorsen – spillet af Karoline Brygmann

31 år. Der var ikke råd til uddannelse af de to piger, så både Karen-Margrethe og Anne-Marie kom i huset, da de blev konfirmeret. Mens Anne-Marie hurtigt måtte klare sig selv med en søn uden for ægteskab, blev søsteren hjemmegående husmor i ægteskabet med sin skolelærermand. De trygge rammer mangler dog fortsat at blive fyldt ud med det barn, som begge så brændende ønsker sig. Karen-Margrethe er stærkt knyttet til nevøen Asger.

Karoline Brygmann (født 1985) er frisk ud af Den Danske Scenekunstskole i Odense, men har allerede vist sig selv på det store lærred i filmene ‘Sommeren ’92’ og ‘Klassefesten 3: Dåben’, ved siden af mindre roller i serierne ‘Lillemand’, ‘Ditte & Louise’ og ‘Bedrag’.

Henry Halvorsen – spillet af Jesper Zuschlag

34 år. Karen-Margrethes mand. Skolelærer og lettere pedantisk i sit underskud. Henry hører klassisk musik på Statsradiofonien og stikker altid lidt til Anne-Marie.

Jesper Zuschlag (født 1987) er uddannet fra Det Danske Filmskuespillerakademi 2009. Siden har han haft biroller i ‘Blekingegadebanden’ og i ‘Sandheden om mænd’ og har medvirket i flere tv-reklamefilm og kortfilm. Jesper arbejder også med optræning af unge/nye skuespillere og coaching på settet, bl.a. på TV 2s julekalender ‘Ludvig og Julemanden’.

Peder Falk – spillet af Steen Stig Lommer

55 år. Kontorchef i Post & Telegrafvæsenet. Udnævner sig selv som Radio Mercurs største fjende. Iværksætter primitive forsøg på at chikanere initiativet, men lærer at blive mere målrettet og spille på systemet i såvel ud- som indland. Ender med at blive hovedmanden bag de politiske initiativer, der fører til det lovforslag, som reelt stopper reklameradioen i Danmark.

Steen Stig Lommer (født 1960) er uddannet ved Statens Teaterskole i 1984. Steen er mest kendt fra ‘Ørnen’ og har foruden medvirket i en lang række spillefilm, som bl.a. tæller ‘Drømmen’, ‘Kapgang’ og ‘Mennesker bliver spist’. Ved siden af skuespillerfaget er han også teaterchef på Grønnegårds Teatret.

Kilde: TV 2

Andre aktuelle titler på TV 2 Play

Nybyggerne TV 2 2019

Nybyggerne – finalen

Hvem vinder huset til 2,6 millioner kroner?

27. marts 2019 TV 2 kl. 20:55

næste »

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt

Kommentarer

Please Login to comment
  Abonnér  
Giv mig besked