Jagten på de forsvundne eventyr

| mandag 09. sep, 2019 10:46 | 0 Kommentarer
Jagten på de forsvundne eventyr DR1

Foto: Simon Mouridsen

Mette Frisk har været på jagt de seneste år. Ikke på den klassiske måde med gevær og jagthund på marker og i skove, men derimod i fjernsynet i bedste sendetid. Programserien ’Forsvundne arvinger’ har været en stor succes på DR1, og fra søndag den 15. september jagter hun mere, der er forsvundet.

Denne gang er det tre uerstattelige, originale manuskripter til H.C. Andersens eventyr, hun og et TV-hold er på udkig efter. Manuskripterne blev stjålet fra Odense Bys Museer i juli 1992, mens Danmark stadigvæk nød en vild sommer med massiv fodbold-EM-rus oven på Danmarks overraskende 2-0-sejr.

Men selv om politiet har efterforsket sagen, er det aldrig lykkedes at finde manuskripterne til eventyrene ’Kejserens nye klæder’, ’Den lille havfrue’ og ’Elverhøj’, som i dag bliver vurderet til at være fem millioner kroner værd hver. Ved samme lejlighed blev der også stjålet digte, en billedbog med papirklip, to hæfter med tegninger og en sølvske.

I ’Jagten på de forsvundne eventyr’, som programserien hedder, forsøger Mette Frisk og et tv-hold at optrevle, hvad der rent faktisk skete dengang i 1992 og at finde manuskripterne, som aldrig er set siden.

Med sig har Mette Frisk en af verdens eneste kunstdetektiver, Arthur Brand, og spor for spor trevler de sagen op, og mange nye og helt overraskende ting kommer for dagen. Blandt andet leder sporene dem omkring én af datidens mest frygtede terrorgrupper i Europa.

– Programmerne er en kombination af det, man kalder ’true crime’ og fortællingen om vigtig kulturarv, hvor man får også meget at vide om H.C. Andersens tidlige år, forklarer Mette Frisk.

15 sep 2019 20:00
DR1 DR TV

Jagten på de forsvundne eventyr (1:3) DR1 DR TV
3 Afsnit

Kilde: DR

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt

Kommentarer

for at kommentere
  Abonnér  
Underret om