Helt lyrisk

| tirsdag 22. okt, 2019 09:03 | opdateret 13. nov, 2019 kl. 15:02 | 0 Kommentarer
Hely lyrisk DR1

Lise Rønne beder i programserien ’Helt lyrisk’ beder 12 professionelle musikere om at sætte musik og sang til tekster, som er skabt af store danske digtere.

Torsdag den 14. november og de næste fem torsdage er der mulighed for at få en ny musikalsk oplevelse samtidig med, at seerne får en ny introduktion til de store danskere digtere: Michael Strunge, Tove Ditlevsen, Gustaf Munch Petersen, Emil Aarestrup, Ivan Malinowski, Grethe Risbjerg Thomsen, Jens August Schade, Morten Nielsen og Halfdan Rasmussen.

Det er musikerne Aura, Barbara Moleko, Bro, Caroline Henderson, Dorthe Gerlach, Hjalmer, Jokeren, Lina Rafn, Poul Krebs, Steen Jørgensen, Søren Sko og Wafande, der de næste uger bliver præsenteret for en lyrisk udfordring, der bliver en både personlig og meget rørende oplevelse for flere af musikerne.

I det første program er det Poul Krebs og Bro, der tager imod udfordringen. De får begge til opgave at fortolke Michael Strunges digt ’Livets hastighed’. En opgave, som de modtager, angriber og fortolker meget forskelligt, og som i perioder bringer dem ud på dybt vand. For hvordan knækker man koden til at skabe en ny sang, når nu ordene allerede ligger klar? Krebs har kendskab til Strunge på forhånd, men har aldrig før prøvet at synge et digt. Og for den 23-årige Bro er det hans livs sværeste musikalske opgave.

Helt lyrisk Lise Rønne DR1

Foto: United Production

Seerne er med på første parket, når Lise Rønne overleverer det digt, musikerne skal fortolke, når de sporer sig ind på forfatteren og reflekterer over, hvad teksten betyder for dem personligt, og når de nykomponerede sange bliver fremført ved en koncert på Engestofte Gods på Lolland – og får helt nye liv.

Den 14. november og de fem kommende torsdage ligger programmerne på DRTV fra klokken 6.00 og vises på DR1 klokken 21.00.

12 dec 2019 21:00
DR1 DR TV

Helt lyrisk (5:6) DR1 DR TV

19 dec 2019 21:00
DR1 DR TV

Helt lyrisk (6:6) DR1 DR TV

Kilde: DR presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt

Kommentarer

for at kommentere
  Abonnér  
Underret om