Hackerne angriber os

HACKERNE ANGRIBER OS TV 2

Foto: TV 2

TV 2TV 2 TV 2 Play
apr 19 KL. 20:50

Hackerne angriber os TV 2 TV 2 Play
Tilføj til kalender Dokumentar

19-04-2018 20:50:00 Europe/Paris Hackerne angriber os

TV 2 Dokumentar undersøger, hvor godt kommunerne passer på dine oplysninger – se med på TV 2 og TV 2 PLAY torsdag 19. april.

TV 2 TV 2 Play

De ved næsten alt om dig. Om du er syg, får sociale ydelser, har hemmelige børn og meget, meget mere. Men hvor godt passer det offentlige egentlig på alle dine mest private oplysninger?

Det undersøger TV 2 Dokumentar i programmet ‘Hackerne angriber os’, der sendes torsdag 19. april på TV 2 og TV 2 PLAY.

Sammen med en gruppe professionelle hackere forsøger TV 2 at få adgang til nogle af danskernes mest følsomme oplysninger. To kommuner er gået med til, at hackerne må angribe dem med alle tænkelige midler. Og hackerne udnytter alt lige fra kommunens skrald over menneskelige fejl til manglende IT-sikkerhed for at nå deres mål – at komme helt ind i kommunernes systemer, hvor masser af følsomme data om borgerne ligger.

Hvor dybt kommer hackerne?
Kun ganske få chefer i hver kommune kender til aftalen, og de ved ikke, hvornår eller hvordan de vil blive hacket. Spørgsmålet er, hvor dybt ind i kommunernes hjerte hackerne vil komme?

Vores samfund bliver mere og mere digitaliseret, og kriminelle hackere er på stadig jagt efter private oplysninger, der kan misbruges. Derfor vil TV 2 undersøge, hvor sikre disse oplysninger er. IT-sikkerheden er vigtigere end nogensinde – også i det offentlige Danmark, der har registre på næsten alt.

En øjenåbner
– Vi meget glade for, at to modige kommuner Haderslev og Bornholm, som de eneste i Danmark, er gået med til dette forsøg, der skal vise, hvilke udfordringer det offentlige står overfor, når det handler om IT-sikkerhed. Samtidig håber vi, at programmet kan være en øjenåbner for andre offentlige myndigheder, men også for almindelige danskere, der skal være yderst opmærksomme på, hvordan de håndterer den digitale hverdag både som medarbejdere og derhjemme, siger Troels Jørgensen, redaktionschef på TV 2 Dokumentar.

Hvis de forkerte får dine oplysninger
I forsøget ser vi, hvordan hackere arbejder, og hvordan de på mange forskellige og ofte fantasifulde måder forsøger at få adgang til oplysninger. Dokumentaren viser også, hvor galt det kan gå, hvis de forkerte folk får fat i dine oplysninger.

I en række aktuelle sager har danskere fået stjålet deres oplysninger, når de brugte computerne på de kommunale biblioteker. Det er lykkedes kriminelle at udnytte oplysningerne til at få adgang til ofrenes bankkonti, hvorfra de har samlet har stjålet et større millionbeløb gennem falske overførsler.

Kilde: TV 2

Andre aktuelle titler på TV 2 Play

Kørerlærerne 2019 Tv 2 Zulu

Kørelærerne er tilbage med ny sæson

Kørelærerne er tilbage på TV 2 Zulu fra 1. april. Her kan du blandt andet møde den nye kørelærer Jeanett Orbé fra Sunds ved Herning

1. april 2019 TV 2 Zulu kl. 21:30

næste »

Del på:

Kommentarer

Please Login to comment
  Abonnér  
Giv mig besked