Håbet

| onsdag 07. nov, 2018 10:48 | opdateret 02. dec, 2018 kl. 10:19 | 0 Kommentarer
Håbet TV 2 serie

Skuespillerne Lars Brygmann og Albert Lindhardt fra optagelserne af TV 2s kommende miniserie ’Håbet’. (Fotos: Christian Geisnæs / TV 2)

December på TV 2 er ikke alene julekalendertid. I december 2018 får børn og forældre et ekstra fiktionstilbud fra TV 2 i form af miniserien ’Håbet’, der sendes lørdagene 1., 8., 15. og 22. december umiddelbart efter familiejulekalenderen ’Tvillingerne og Julemanden’.

’Håbet’ foregår i 1899 og er en medrivende fortælling om familie, frigørelse og om at finde sig selv.

I centrum for serien spiller debuterende Anine Lindvig den sympatiske og modige Marie, der leder efter sin far og samtidig forsøger at passe på sine to små søskende Karl og Sofie og holde sammen på familien.

Efter moderens død bor 15-årige Marie sammen med Karl og Sofie på et børnehjem. Deres far er sømand og har ikke været hjemme i tre år, og alle undtagen Marie tror, han er død. Så ofte hun kan, sniger Marie sig ned til havnen med et gammelt, slidt foto af faren i håbet om at finde nogen eller noget, der kan lede hende på sporet af ham, men hver dag må hun gå skuffet hjem.

En morgen kommer det smukke fragtskib ’Haabet’ til byen med Skipper Andersen og hans kone om bord. De skal til Maries store sorg adoptere Karl og Sofie, og Marie har nu udsigt til at være helt alene tilbage. Hun lægger hurtigt en plan. I ly af natten klipper hun sit lange hår kort, forklæder sig som en dreng ved navn Martin og tager hyre på ’Haabet’ som ungmand.

Skibet bringer den viljestærke Marie ud på en oplevelsesrig rejse fra Danmarks kyster til Norge og Island – fuld af farer og uretfærdigheder, men også af venskab og kærlighed – i håbet om at finde de tre søskendes far og genforene familien. En historie om en ung piges kamp for at bryde fri af den skæbne, som tiden og samfundet har bestemt for hende, og i stedet blive en stærk og uafhængig kvinde.

De store sejlskibes tid
’Håbet’ tager også seere og brugere med ind i en fascinerende arena, der ikke har været skildret før i dansk tv-dramatik: De store sejlskibes tid lige omkring år 1900. Danmark var en stolt søfartsnation, og dén ramme har givet nogle særlige, spændende fortællemuligheder og smukke, dramatiske billeder.

Foruden Anine Lindvig og Kirsten Olesen medvirker blandt andre Lars Brygmann, Lars Ranthe, Molly Egelind, Jon Lange og Albert Rudbech Lindhardt i ’Håbet’. Manuskriptforfatter er Ina Bruhn (’Juleønsket’), mens Christian E. Christiansen (’Lev stærkt’ og ’Gidseltagningen’) er seriens instruktør.

Optagelserne til ’Håbet’ fandt blandt andet sted på Fyn i en række havnebyer og historiske lokationer, eksempelvis ved Bogense Havn, i Den Fynske Landsby, på Faaborg Havn og Svendborg Havn, ved Nyborg Kirke og på herregården Broløkke på Langeland.

’Håbet’ er en miniserie på fire afsnit á 40 minutter, der er produceret for TV 2 af Zentropa Episode med støtte fra Public Service Puljen, FilmFyn, Creative Europe Programme MEDIA (EU) i co-produktion med Film i Väst, Gardner and Domm, Zentropa Groupe og i samarbejde med TV 4 / C More og NRK. TrustNordisk håndterer det internationale salg.

Persongalleriet i Håbet

Marie Jensen

Marie er 15 år og bor på et børnehjem på Fyn med sine to yngre søskende. Deres mor er død, og faren har ingen set siden. Marie er lidt af en drengepige og går klædt i bukser og skjorte. Faktisk ser hun ikke den store fordel i at være pige. Hun er oprørsk og venter bare på en grund til at bryde fri fra de autoriteter, der vil bestemme over hendes fremtid.

Anine-Petrea Lindvig (f. 2000) debuterer som skuespiller i ‘Håbet’.

Skipper Albert Andersen og fru Agnete Andersen

Albert og Agnete er bosat i Aalborg. Albert sejler som kaptajn på skibet ‘Haabet’. Privat kæmper ægteparret med deres store sorg som barnløse. De beslutter derfor at adoptere to børn, og da de begge er over 30 år, finder de det passende at adoptere et søskendepar. Det søskendepar bliver Maries søskende, Karl og Sofie.

Jon Lange (f. 1980) er uddannet skuespiller fra Odense Teaterskole i 2011. Han blev allerede kendt i 2003 for sin medvirken i gyserfilmen ‘Midsommer’. Jon Lange har desuden medvirket i både film og tv-serier, blandt andet TV 2-serien ‘Mercur’ fra 2017.

Molly Blixt Egelind (f. 1987) er uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen i Odense i 2015. Hun har blandt andet medvirket i spillefilm som ‘Okay’ (2002) og ‘Den Skaldede Frisør’ (2012) samt tv-serien ‘Sygeplejeskolen’ (2018) på TV 2 CHARLIE. I efteråret 2018 er Molly desuden aktuel i underholdningsprogrammet ‘Vild med dans’.

Hans

Hans er 16 år og letmatros på ‘Haabet’. Han har været på havet, siden han var 12 år. Hans far omkom under et forlis ud for Skotland, og hans mor passer gården hjemme i Dragør, men er stadig afhængig af de penge, Hans sender hjem. Hans er kvik – han kan læse og regne – og han har en drøm om at blive lærer. Hans er modig og ansvarsfuld og ikke bange for nogen – ikke engang Kneisvig.

Albert Rudbeck Lindhardt (f. 2001) har medvirket i flere spillefilm, blandt andet ‘Der kommer en dag’ (2016) og ‘Landet af glas’ (2018). Derudover har han lagt stemme til animationsfilmene ‘Nabospionen’ (2017) og ‘Den magiske juleæske’ (2016).

Førstestyrmand Kneisvig

Kneisvig har sejlet hele sit liv. Han er førstestyrmand på ‘Haabet’ og styrer skibet med hård hånd. Kneisvig løber ingen om hjørner med. Men under den hårde og til tider brutale overflade gemmer der sig også få bløde punkter. Han har respekt for dem, der overvinder frygt, og dem, som kæmper, mens kujoner og svagpissere bare kan hoppe over bord.

Lars Brygmann (f. 1957) er uddannet skuespiller fra den private skuespillerskole Tsarens Hof i 1987. Han er blandt andet kendt for film som ‘Arven’ (2003) og ‘Dirch’ (2011). Derudover har Lars Brygmann spillet med i tv-serierne ‘Rejseholdet’ (2000), ‘Taxa’ (1999), ‘Borgen’ (2010) og ‘Dicte’ (2013).

Johannes Vinkel

Johannes Vinkel er andenstyrmand på ‘Haabet’ og søn af rederidirektør Herman Vinkel. Vinkel har afsluttet sin tid på søfartsskolen og skal nu for alvor bevise sit værd som sømand, men det er svært, når man hverken er søstærk eller særlig modig. I håb om at vinde kaptajnens og Kneisvigs respekt træder Vinkel på dem, der er nederst i skibets rangorden.

Nikolaj Dencker Schmidt (f. 1987) er uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i Odense i 2016. Nikolaj Dencker Schmidt har spillet med i flere kortfilm samt medvirket i serien ‘Historien om Danmark’ (2017). Han ses også i filmene ‘Tordenskjold & Kold’ (2016) og ‘Thorn’ (2018).

Øvrige roller

Karl Jensen: Bertil Smith

Sofie Jensen: Ella Daisy Anthony-Collins

Sømand: Lars Ranthe

Madam Munk, forstanderinde: Kirsten Olesen

Herman Vinkel, rederidirektør: Flemming Enevold

Video Thumbnail
Håbet teaser og lancering
December på TV 2 er ikke alene julekalendertid. I december 2018 får børn og forældre et ekstra fiktionstilbud fra TV 2 i form af miniserien ’Håbet’, der sendes lørdagene 1., 8., 15. og 22. december umiddelbart efter familiejulekalenderen ’Tvillingerne og Julemanden’. ’Håbet’ foregår i 1899 og er en
1 dec 2018 20:35
TV 2 TV 2 Play

Håbet (1:4) TV 2 TV 2 Play
Dansk, Drama Serie
4 Afsnit

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Del på:

Kommentarer

for at kommentere
  Abonnér  
Underret om