Gunpowder Miniserie på tre afsnit med Kit Harington og Liv Tyler

*HBO Nordic 3 Afsnit Fra tirsdag 19/12
19-12-2017 00:00:00 Europe/Copenhagen Gunpowder

I Gunpowder får du den virkelige historie om en hævntørstig gentleman med store planer og viljen til at gennemføre dem

HBO Nordic

Behind every plot is a mastermind. I mange år har den forkerte mand fået “æren” for Guy Fawkes-plottet og forsøget på at vælte den engelske konge. I Gunpowder får du den virkelige historie om en hævntørstig gentleman med store planer og viljen til at gennemføre dem.

Gunpowder er en miniserie på tre afsnit baseret på virkelige begivenheder i London i 1605, som førte til den engelske tradition med Guy Fawkes Day. Kit Harington (Game of Thrones), Peter Mullan (Quarry), Tom Cullen (Knightfall, Downton Abbey), Mark Gatiss (Sherlock) og Liv Tyler (The Leftovers) har hovedrollerne i miniserien. Den katolske Robert Catesby er manden bag planen om at springe Parlamentet i luften og myrde den britiske kong James I (Derek Rissell). Kit Harington spiller Catesby, og Liv Tyler er Catesbys kusine Ann Vaux, som bliver viklet ind i plottet. Tom Cullen (Knightfall, Downton Abbey) spiller Guy Fawkes.

Hvert år den femte november markerer englænderne opklaringen af et legendarisk plot mod kongen med bål og fyrværkeri. Det bliver kaldt for Guy Fawkes Day, fordi folk fejlagtigt tror, at Guy Fawkes var mastermind bag plottet. Men selvom Fawkes spillede en afgørende rolle, så var det den 30-årige Warwickshire-gentleman Robert Catesby (spillet af Kit Harington), der stod bag.

Gunpowder går tæt på motivationen for plottet, planlægningen og udvælgelsen af teamet, der skal udføre den farlige plan og de udfordringer, de møder. Det er et dødsensfarligt katten-efter-musen-spil, hvor spioner lurer alle vegne.

På rollelisten ses også Edward Holcroft (Kingsman), Shaun Dooley (Broadchurch), Robert Emms (Happy Valley), Derek Riddell (The Missing), Sian Webber (EastEnders), David Bamber (Tina and Bobby) og Kevin Eldon (The Halcyon).

Gunpowder er skrevet af Ronan Bennett (Top Boy), instrueret af J Blakeson (The Disappearance of Alice Creed) og produceret af Laurie Borg. Serien er produceret af Kudos/Endemol Shine Group i et samarbejde med Thriker Films for BBC One. Blandt producerne er Kit Harington, Ollie Madden, Matthew Read, Ronan Bennett og Daniel West.

The Telegraph skrev: “Guy Fawkes tale gets the glossy, big-budget treatment”

The Guardian skrev: “The violence, the swords, the darkness, the angry men – it’s GoT minus dragons plus history.”

Første afsnit har premiere på HBO Nordic 19. december, 2. afsnit kommer den 20. december og tredje og sidste afsnit den 21. december.

Video Thumbnail
Gunpowder: Trailer - BBC One
Kilde: HBO Nordic

Andre aktuelle titler på HBO Nordic

næste »

Del på: