[responsive_menu_pro]

En sang fra hjertet

| fredag 12. okt, 2018 11:42 | 0 Kommentarer
En sang fra hjertet - DR1

DR tænder mikrofonerne og åbner dørene til DR Byens musikstudier, og giver helt almindelige danskere mulighed for at synge en sang fra hjertet direkte til én, de synes fortjener det.

I ’En sang fra hjertet’ deler fire danskere i hvert afsnit nære og personlige historier, sjove som svære, hvor de gennem musik vil udtrykke deres dybe taknemmelighed til nogen, de holder af. I tilblivelsen af sangene står fire af landets professionelle producere til rådighed, og har foruden musikstudierne mulighed for at gøre brug af det legendariske DR Symfoniorkestret, DR Vokalensemblet, DR Pigekoret og DR Big Band, som på smukkeste vis mikser genrer som jazz, pop og rock. For til slut at forevige den personlige sang på en vinyl.

Helt ind i maskinrummet

De fire producere, Chief One, Lina Rafn, Cutfather og Lars Ankerstjerne, vil igennem otte programmer dele ud af deres musikalske viden og hjælpe med at producere, komponere og indspille lige præcis den sang, de medvirkende ønsker. Om end det er allerede kendte sange eller en selvskrevet sang, der blot mangler den sidste finjustering. Seerne bliver inviteret med helt ind i musikstudierne, hvor der på de medvirkendes præmisser bliver dvælet ved processen, afprøvet forskellige toner og nørdet ned i mindste detalje, for at vise alle sider af processen i tilblivelsen af en sang.

”Musikken kan utrolig meget, og der findes mange dele af faget, som sikkert er uopdaget land for mange. Derfor vil vi gerne invitere danskerne med ind i maskinrummet, hvor de bliver præsenteret for det arbejde, der foregår i produktionslokalet. Derudover håber vi på, at programmet kan inspirere danskerne til selv at tage hul på nogle af de svære og nære emner, som programmet også italesætter med helt almindelige danskere ved mikrofonen,” lyder det fra DR’s underholdningsredaktør, Jan Lagermand Lundme.

Musik på tværs af generationer

I første program møder vi 13-årige Jeppe, københavnertilflytteren Trine, den tidligere kræftpatient Mette og bandet Pædagogfri Zone, der består af syv borgere fra Klub Solstrålen på Falster. Alle fire har unikke historier, og deres kendskab til musik er forskelligt, men fælles for dem alle er, at de gennem musik vil vise deres taknemmelighed overfor personer, der står dem nært.

”Når nogle har modet til at stå frem og fortælle en personlig historie, kan det give anledning til, at andre danskere kan spejle sig i den. På den måde kan programmet være med til at tale om og bryde nogle tabuer i samfundet. Derfor indeholder ’En sang fra hjertet’ også personer i alle aldre og med forskellige baggrunde og desuden musik i alle genrer,” siger Jan Lagermand Lundme.

I løbet af programrækken er Symfoniorkestret blandt andet med til at vise, hvordan man kan fortolke Coldplay, mens Pigekoret, DR’s Big Band og de vokale ensembler opfylder nogle af de medvirkendes store ønsker om at spille sammen med dem. Samtidig vil kendte musikere gæste studierne, og ved hjælp af egne erfaringer give deres besyv med i produktionen. Alt sammen for at hjælpe danskere med noget vigtigt og personligt på hjerte. Nogle gange siger en sang nemlig mere end 1000 ord.

’En sang fra hjertet’ har premiere den 24. oktober klokken 20.45 på DR1 og DRTV.

24 okt 2018 20:45
DR1 DR TV

En sang fra hjertet DR1 DR TV
Underholdning

Kilde: DR presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Del på:

Kommentarer

Please Login to comment
  Abonnér  
Giv mig besked