DR K mindes Morten Grunwald i påsken – herunder med et afsnit af Matador

Morten Grunwald Matador DRK

Foto: Else Tolstrup

DRK DR TV
apr 22 KL. 20:00

DR K mindes Morten Grunwald i påsken – herunder med et afsnit af Matador DRK DR TV
Tilføj til kalender

22-04-2019 20:00:00 Europe/Paris DR K mindes Morten Grunwald i påsken – herunder med et afsnit af Matador

DR K har sat sin aften 2. påskedag af til at mindes skuespilleren, der nåede at have mange roller i sin næsten 60 år lange karriere.

DRK DR TV

Den 14. november sidste år døde skuespilleren Morten Grunwald, 83 år gammel. DR K har sat sin aften 2. påskedag af til at mindes skuespilleren, der nåede at have mange roller i sin næsten 60 år lange karriere. Selvfølgelig er han husket som Benny i alle Olsen-Banden-film, men også i rollen som Maude Varnæs’ tegnelærer, Ernst Nyborg, blev der lagt mærke til ham. Morten Grunwald var med i afsnit 8 af ‘Matador’, som hed ‘Komme fremmede’, og den indleder DR K’s Grunwald-aften mandag den 22. april klokken 20.00.

Morten Grunwald-aftenen 2. påskedag fortsætter klokken 21.20 med den danske komedie ‘Fem mand og Rosa’ fra 1964, hvor Morten Grunwald blandt andre spillede sammen med Judy Gringer, Willy Rathnov, Arthur Jensen og Jytte Abildstrøm. Morten Grunwald er sjovt nok ikke på de to pressebilleder, DR har til filmen. Han fik ellers Bodilprisen for bedste mandlige hovedrolle for indsatsen i 1965.

Morten Grunwald spillede mand med papegøje i ‘Huset på Christianshavn’, og DR K viser også de tre afsnit, hvor han var med, som en afrunding på Morten Grunwald-aftenen fra klokken 23.00-00.30 den 22. april.

Flere af Morten Grunwald-programmerne vil også være at finde på DR K ud i en køre lørdag den 27. april. Her vises også Peter Thiesens portrætprogram ‘Morten Grunwald – meget mere end gule sokker’, som blev sendt første gang for få år siden. Her fortalte Morten Grunwald nye historier og anekdoter, som aldrig har været fortalt på TV før, ligesom han også mødtes med Ghita Nørby i udsendelsen. Efter at have stået på scenen sammen i 1960’erne, arbejdede de først sammen igen i 2014 i filmen ‘Stille hjerte’. DR K viser ‘Meget mere end gule sokker’ klokken 15.15 lørdag den 27. april.

Kilde: DR

Andre aktuelle titler på DR TV

Skyldig DR Ultra

Skyldig – ny børnekrimiserie på DR Ultra

Fredag udgiver DR de første fire afsnit af DR’s nye fiktionskrimiserie ’Skyldig’, der er lavet til børn fra 7-12 år.

24. maj 2019

næste »

Del på:

3
Kommentarer

Please Login to comment
2 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Kommentar forfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Giv mig besked
Per M

Fem Mand og Rosa viste de i julen sidste år på DR K i en rigtig god HD kvalitet, så egentlig havde jeg håbet på at de så nu også ville vise fortsættelsen Smukke-Arne og Rosa fra 1967.

tlk

De 2 film slap af Frede,slå først Frede var også gode med trioen fra Olsen banden. Især scenen i toget med Poul Bundgaard og Morten Grunwald var legendarisk

Per M

Frede filmene har de vist på Charlie også i en rigtig god HD kvalitet.